Διαχωρίζει τη θέση του από τον Γιώργο Πατούλη ο Γεράσιμος Σιάσος

Διαχωρίζει τη θέση του από τον Γιώργο Πατούλη ο Γεράσιμος Σιάσος

Ο Γεράσιμος Σιάσος απέστειλε σήμερα και δεύτερη επιστολή προς το Documento. Μια επιστολή που όπως και η προηγούμενη, στάλθηκε –για ανεξήγητο λόγο- από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών αφότου δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ του Documento αναφορικά με το διδακτορικό της αδελφής του Γεωργίας Σιάσου, το οποίο σύμφωνα με το ειδικό λογισμικό ανίχνευσης αντιγραφής και λογοκλοπής ακαδημαϊκών εργασιών Turnitin, αποτελεί κατά 63% προϊόν copy paste. Και τις δύο αυτές επιστολές ο Γεράσιμος Σιάσος τις απέστειλε, μολονότι όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην εφημερίδα, δεν επιθυμούσε να στείλει κάποια απάντηση αφού τον κάλυπτε η επιστολή που είχε αποστείλει η αδελφή του Γεωργία Σιάσου που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της περασμένης Κυριακής.

Σε αυτή του τη δεύτερη επιστολή ο Γεράσιμος Σιάσος αναφέρεται στην υπόθεση του διδακτορικού του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για το οποίο σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή», από «τις 77 σελίδες του κυρίως κειμένου οι 62 είναι απλώς αντιγραφές τμημάτων ή συρραφές αυτολεξεί τμημάτων κυρίως από άλλες διατριβές». Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Πατούλης έκανε λόγο για «ψευδές αφήγημα της δήθεν λογοκλοπής», γεγονός που όπως χαρακτηριστικά ανέγραψε το στηρίζει σε «έγγραφο – βεβαίωση που χορηγήθηκε μετά από αίτησή μου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος». Ένα έγγραφο που σύμφωνα με τον Γ. Πατούλη «χαρακτηρίζει ως “πρωτότυπη και αυθεντική η αξιολόγηση του ειδικού μέρους της διδακτορικής διατριβής” μου».

Από την πλευρά του όμως ο Γ. Σιάσος στην επιστολή που απέστειλε στο Documento, επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση του, αναφέροντας πως το σχετικό έγγραφο δόθηκε στον Γ. Πατούλη, επειδή η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής απευθύνθηκε στον επιβλέποντα καθηγητή και στα μέλη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής «αμέσως μόλις προέκυψε το θέμα». Κι έτσι, «βάσει της απαντήσεως που λάβαμε συντάχθηκε η με αριθ. πρωτ. 28273/21.3.2022 βεβαίωση, η οποία χορηγήθηκε έπειτα από νόμιμο αίτημα στον κ. Γ. Πατούλη». Ο σκοπός που η απάντηση της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής τίθεται στην εν λόγω βεβαίωση εντός εισαγωγικών ήταν σύμφωνα με τον Γ. Σιάσο προκειμένου «να αποδοθεί το ακριβές και επί λέξει περιεχόμενο αυτής και προφανώς δεν αποτελεί προσωπική απάντηση του Προέδρου της Σχολής ο οποίος διοικητικά τη διαβίβασε στον ενδιαφερόμενο». ΄

Ο Γ. Σιάσος σχολίασε επιπλέον πως η Ιατρική Σχολή Αθηνών έχει απευθυνθεί «σχετικά και στα μέλη της Επταμελούς Εξεταστικής Επιτροπής η απάντηση των οποίων αναμένεται» καθώς και ότι αναμένεται πόρισμα αναφορικά με το διδακτορικό του Γ. Πατούλη, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα θέματα που έχουν αναφερθεί σχετικά με την εκπόνηση της εν λόγω διδακτορικής διατριβής άμεσα εξετάζονται και διατυπωθεί σχετικό πόρισμα επ’ αυτών».

Αυτό που δεν ανέφερε βέβαια ο Γ. Σιάσος στην επιστολή που απέστειλε είναι πως το Documento στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της περασμένης Κυριακής αναφορικά με το διδακτορικό της αδελφής του, είναι πως ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «υπέγραφε το έγγραφο που παρουσίασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ως “απαλλαγή” στην υπόθεση της δικής του λογοκλοπής με τη διδακτορική του διατριβή που αποκάλυψε η “Αυγή”». Δεν ανέφερε δηλαδή στην επιστολή του ο Γ. Σιάσος γιατί ήταν ο Γ. Πατούλης αυτός που στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο «καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, χαρακτηρίζει ως “πρωτότυπη και αυθεντική την αξιολόγηση του ειδικού μέρους της διδακτορικής διατριβής” μου”. Ακόμη περαιτέρω, ο Γ. Σιάσος δεν αναφέρει γιατί την εν λόγω επιστολή επέλεξε να την αποστείλει στο Documento και όχι στην «Αυγή» που αποκάλυψε το θέμα και κυριότερα στον ίδιο τον Γιώργο Πατούλη…

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Γεράσιμου Σιάσου

Αναφορικά με την διδακτορική διατριβή του κ. Γ. Πατούλη (αναγόρευση Ιανουάριος 2020), η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής απευθύνθηκε στον Επιβλέποντα Καθηγητή και στα μέλη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής αμέσως μόλις προέκυψε το θέμα.

Βάσει της απαντήσεως που λάβαμε συντάχθηκε η με αριθ. πρωτ. 28273/21.3.2022 βεβαίωση, η οποία χορηγήθηκε έπειτα από νόμιμο αίτημα στον κ. Γ. Πατούλη.

Με την εν λόγω βεβαίωση διαβιβάσθηκε στον αιτούντα, η απάντηση που η Ιατρική Σχολή έλαβε από την Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή της εν λόγω διδακτορικής διατριβής.

Η απάντηση της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής τίθεται στη βεβαίωση εντός εισαγωγικών, με σκοπό να αποδοθεί το ακριβές και επί λέξει περιεχόμενο αυτής και προφανώς δεν αποτελεί προσωπική απάντηση του Προέδρου της Σχολής ο οποίος διοικητικά την διαβίβασε στον ενδιαφερόμενο. Σημειώνεται δε ότι η παρούσα διοίκηση της Σχολής ανέλαβε την 01/09/2021 ημερομηνία κατά την οποία είχε ήδη αποδοθεί ο τίτλος σπουδών στον κ. Πατούλη.

Τέλος αναφέρουμε ότι η Διοίκηση της Σχολής απευθύνθηκε σχετικά και στα μέλη της Επταμελούς Εξεταστικής Επιτροπής η απάντηση των οποίων αναμένεται.

Συνολικά τα θέματα που έχουν αναφερθεί σχετικά με την εκπόνηση της εν λόγω διδακτορικής διατριβής άμεσα εξετάζονται και θα διατυπωθεί σχετικό πόρισμα επ’ αυτών.

Από το Γραφείο Προέδρου

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση του Γερ. Σιάσου για το copy paste στην διδακτορική διατριβή της αδελφής του – Η απάντηση του Documento

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter