Διαχρονικό στυλ και σύγχρονη τεχνολογία (video)

Διαχρονικό στυλ και σύγχρονη τεχνολογία (video)

Η Harley-Davidson δίνει συνέχεια στη μακρά παράδοση των Sportster με την παρουσίαση των Iron 1200 και Forty-Eight Special.

Αυτά τα δύο μοντέλα της σειράς Sportster είναι τα πιο πρόσφατα μιας σειράς 100 εντυπωσιακών μοτοσυκλετών που πρόκειται να παρουσιάσει η Harley μέχρι το 2027. Έχουν ψηλό τιμόνι συνδυάζουν διαχρονικό στυλ εμπνευσμένο από την custom σκηνή, με όλα τα βασικά στοιχεία της πλατφόρμας Sportster και τις δυναμικές επιδόσεις του κινητήρα Evolution 1200 V-Twin.

Από την πρώτη τους εμφάνιση το 1957, τα μοντέλα Sportster έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ίδια την Motor Company, αλλά και για τους αναβάτες τους. Τα Sportster έχουν μετατραπεί σε bobber, chopper, scrambler και café racers. Με αμέτρητες επεμβάσεις και τροποποιήσεις, έχουν συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε αγώνες flat track, dragster και σε πρωταθλήματα ταχύτητας. Ήταν τα προσιτά μοντέλα εισόδου για νέους αναβάτες, αλλά και οι μοτοσικλέτες που έδιναν πολλές δυνατότητες για προσωπικές παρεμβάσεις. Τα Sportster ήταν τα μοντέλα που οδήγησαν στη ραγδαία ανάπτυξη των custom cruisers.

«Από το πρώτο μοντέλο που παρουσιάστηκε 61 χρόνια νωρίτερα, τα Sportster προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό μεγέθους, δύναμης και χαρακτήρα. Αυτός είναι ο συνδυασμός που τα έχει κάνει τόσο αγαπητά σε αναβάτες με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και υπόβαθρο» αναφέρει ο Μπραντ Ρίτσαρντς, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Στυλ & Σχεδίασης της Harley-Davidson. «Κάθε Sportster είναι μια μοτοσυκλέτα που παρέχει την ευκολία αφαίρεσης εξαρτημάτων και τη δυνατότητα προσωπικών παρεμβάσεων. Ότι κάναμε για να δημιουργήσουμε τα νέα Iron 1200 και Forty-Eight Special, είναι αυτό που κάνουν γενιές ιδιοκτητών στα Sportster τους, εδώ και δεκαετίες».

Τα νέα γραφικά του ρεζερβουάρ χαρακτηρίζουν τα Iron 1200 και Forty-Eight Special. Συνδυάζουν δυναμικές λωρίδες, την κλασική γραμματοσειρά της Harley, καθώς και χρώματα και στοιχεία που ήταν διάσημα τη δεκαετία του 1970.

«Η τέχνη σε αυτά τα δύο ρεζερβουάρ αντανακλά σύγχρονες τάσεις που παρατηρούμε σε custom μοτοσικλέτες, αλλά και στο στυλ που επικρατεί γενικότερα. Απομακρύνεται από τα πολύπλοκα σχήματα και εστιάζει σε ένα πιο απλό και καθαρό στυλ», αναφέρει ο Ρίτσαρντς και προσθέτει: «Είναι σημαντικό να τονίσω ότι αυτά τα γραφικά ακολουθούν τις γραμμές του ρεζερβουάρ και στην περίπτωση των Sportster, αυτό το ρεζερβουάρ αποτελεί το κλασικό στοιχείο που τα καθορίζει».

Δείτε τις δύο νέες μοτοσυκλέτες της Harley εδώ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter