Die Welt: «Ο Όρμπαν ανοίγει το δρόμο για ένα νέο ΝΑΤΟ»

Die Welt: «Ο Όρμπαν ανοίγει το δρόμο για ένα νέο ΝΑΤΟ»
AP Photo/Omar Havana

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διακρίνει τον εγκέφαλο των ανδρών από εκείνο των γυναικών». Ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από Αμερικανούς ερευνητές κατάφερε να προσδιορίσει το βιολογικό φύλο των ανθρώπων με βάση την ανάλυση των αποτελεσμάτων τους στη μαγνητική τομογραφία.. Στη Liberation διαβάζουμε: «Το μαύρο ντουλάπι της Μαρίν Λεπέν». Ολιγάρχες, τραπεζίτες, δικαστές… Οι σύμβουλοι που εργάζονται κρυφά για να κερδίσουν την ακροδεξιά υποψήφιο.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Όρμπαν ανοίγει το δρόμο για ένα “νέο ΝΑΤΟ”». Η Σουηδία γίνεται το 32ο μέλος. Αυτό θα δώσει στη Συμμαχία καλύτερο έλεγχο στη Βαλτική Θάλασσα. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει την προπαγάνδα κατά του Ισραήλ». Η δέσμευση για διάλογο.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο αρχηγός της Χαμάς κρύβεται ανάμεσα στους ομήρους, λένε αξιωματούχοι». Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι πλησιάζουν στο να εντοπίσουν τον Γιαχία Σινουάρ, τον φερόμενο αρχιτέκτονα των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Το Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητεί τις κρατικές προσπάθειες για τη ρύθμιση του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Οι δικαστές σταθμίζουν τους νόμους της Φλόριντα αι του Τέξας, οι οποίοι περιορίζουν την ικανότητα των πλατφορμών να εποπτεύουν τις αναρτήσεις.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι για να αποτρέψει μια ανταλλαγή αιχμαλώτων, ισχυρίζονται οι σύμμαχοι του επικριτή του Κρεμλίνου». Ο Ρώσος ηγέτης κατηγορείται ότι διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι για να σταματήσει την ανταλλαγή του με δολοφόνο της FSB που εκτίει ισόβια κάθειρξη στη Γερμανία. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο υστερούν κατά 15 χρόνια σε σχέση με άλλες μεγάλες χώρες». Οι ασθενείς στη Βρετανία είναι πιο πιθανό να αρνηθούν τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοθεραπεία από εκείνους στην Αυστραλία, τον Καναδά ή τη Νορβηγία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «”Ο Ναβάλνι επρόκειτο να απελευθερωθεί”». Mπλόφαρε o “τσάρος” ή άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή; Η οικογένεια αναζητά χώρο για την κηδεία.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η αγροτική διαμαρτυρία καταλαμβάνει τη Μαδρίτη». Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συναντώνται για να συζητήσουν πώς να ελαφρύνουν το γραφειοκρατικό βάρος.

Διαβάστε επίσης: Μάρτυρας εμπλέκει εργαζόμενους της ισραηλινής πρεσβείας στη διακίνηση κοκαΐνης του πρώην προέδρου της Ονδούρας

Μάρτυρας εμπλέκει εργαζόμενους της ισραηλινής πρεσβείας στη διακίνηση κοκαΐνης του πρώην προέδρου της Ονδούρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter