Διεθνής περίγελος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον «πεσμένο» Πικάσο

Διεθνής περίγελος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον «πεσμένο» Πικάσο

Φοβερά πράγματα συνέβησαν στο επικοινωνιακό σόου που έστησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη.

Οι δύο υπουργοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την είδηση εξιχνίασης της κλοπής σημαντικών έργων τέχνης του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012, ωστόσο, η φιέστα μάλλον προγραμματίστηκε στο… πόδι.

Κάπως έτσι, κι ενώ οι πίνακες είχαν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο σημείο ώστε να πάρουν τα σχετικά πλάνα φωτορεπόρτερ και οπερατέρ, το «Γυναικείο Πρόσωπο»… έπεσε στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Το twitter πήρε «φωτιά» για τον πίνακα του Πικάσο που τους έπεσε από τα χέρια

Απτόητος ο υπάλληλος του ΠΡΟ.ΠΟ έσκυψε, έπιασε με τα χέρια του το πολύτιμο έργο τέχνης και το τοποθέτησε στη θέση του σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το τραγελαφικό συμβάν δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τα ξένα ΜΜΕ, με πρώτο και καλύτερο το BBC να τονίζει πως «το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε με έναν πίνακα του Pablo Picasso είναι να τον ρίξετε – ειδικά όταν έχει βρεθεί μετά από εννέα χρόνια».

Επιπλέον, αναφέρει πως ο πίνακας κλέφτηκε από την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας το 2012, μαζί με τον Ανεμόμυλο του Πιτ Μοντριάν.

Την ίδια ώρα, το yahoo!news.com αναφέρει πως «η ελληνική αστυνομία παρουσίασε το ανακτημένο έργο τέχνης, αλλά δεν το τοποθέτησε σε σταθερή θέση με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα και να κινδυνεύει με ζημιά».

Επιπλέον, τονίζει ότι στο βίντεο που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση, βλέπει κανείς έναν άντρα να σηκώνει τον πίνακα και να τον τοποθετεί στη θέση του.

Το μυστήριο του Πικάσο- Ένας κλεμμένος πίνακας που φαίνεται ότι «θέλει» να επιστρέψει και τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΠΟΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter