Διεθνής Τύπος: Αγώνας δρόμου για τη διάσωση εγκλωβισμένων στην Τουρκία – Ο Μπάιντεν ζητά συναίνεση για την οικονομία

Διεθνής Τύπος: Αγώνας δρόμου για τη διάσωση εγκλωβισμένων στην Τουρκία – Ο Μπάιντεν ζητά συναίνεση για την οικονομία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι διασώστες δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν όσους έχουν θαφτεί στην Τουρκία και τη Συρία». Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΥ, έως και 23 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πληγούν με τον έναν ή άλλον τρόπο από τους σεισμούς. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι διασώστες παλεύουν ενάντια στο χρόνο». Μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς, η διεθνής υποστήριξη είναι σημαντική. Η διάσωση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη Συρία. Ο πρόεδρος Ερντογάν κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δέκα τουρκικές περιοχές. Τέλος, η Die Welt: «Βοήθεια από όλο τον κόσμο μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία». Η κατάσταση στην περιοχή της καταστροφής είναι δραματική. Ο Ερντογάν κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων – Αγωνιώδεις έρευνες στα συντρίμμια (Photos)

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Οι διασώστες αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο». Ο απολογισμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία ξεπερνά τις 7.500 καθώς σωστικά συνεργεία από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στις πληγείσες περιοχές. Μουδιασμένοι από τον πόνο και το δριμύ ψύχος οι κάτοικοι, θρηνούν τους οικείους τους που χάθηκαν κάτω από τα ερείπια. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Μπάιντεν προτρέπει τους Ρεπουμπλικάνους να συνεργαστούν μαζί του για την ανοικοδόμηση της οικονομίας». “Τελειώστε τη δουλειά”, λέει ο αμερικανός πρόεδρος, υποσχόμενος συνεργασία και όχι υποχώρηση. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο απολογισμός των νεκρών ανεβαίνει». Τα σωστικά συνεργεία κάνουν αγώνα δρόμου με το χρόνο για να σώσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Τέλος η Washington Post: «Ο Μπάιντεν ανακατεύει δικομματισμό, ανυπακοή». Οι διακοπές από τους Ρεπουμπλικάνους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση της Ένωσης αντικρούστηκαν από τους Δημοκρατικούς, σε ένα διχασμένο Κογκρέσο.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ζωή και θάνατος κάτω από τα χαλάσματα». Φόβοι για 20.000 απώλειες μετά το σεισμό στην Τουρκία. Ένα μωρό που γεννήθηκε στα ερείπια είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς του που σώθηκε, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τερατώδες: ο πρώην αστυνομικός βιαστής φυλακίζεται ισόβια μετά τις επιθέσεις». Ο αστυνομικός προκάλεσε “ανεπανόρθωτη βλάβη” σε τουλάχιστον 12 γυναίκες. Στον Independent διαβάζουμε: «Φόβοι για 20.000 νεκρούς στο μακελειό του σεισμού». 23 εκατομμύρια πολίτες πλήττονται από την καταστροφή, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η ήπια ποινή του βιαστή της Μητροπολιτικής αστυνομίας θα αναθεωρηθεί». Ο γενικός εισαγγελέας παρεμβαίνει μετά την ποινή στον κατ’εξακολούθηση βιαστή αστυνομικό, Ντέιβιντ Κάρικ, ο οποίος αποφεύγει τα ισόβια.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η ώρα της οργής». Μετά το σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, επικρίνεται η αργοπορία της Άγκυρας καθώς προκαλεί οργή το γεγονός ότι τα σπίτια οικοδομήθηκαν με υλικά ακατάλληλα για σεισμογενή περιοχή. Το Χαλέπι είναι αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο καθώς ο Άσαντ δεν αφήνει να περάσει η διεθνής βοήθεια, αναφέρει η εφημερίδα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «H ζωή κάτω από τα χαλάσματα». Περίπου 7.000 θύματα σε Συρία και Τουρκία, ενώ πολλαπλασιάζονται τα θύματα, πολλά εκ των οποίων είναι παιδιά. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Πλαφόν στους μισθούς των μάνατζερ». Πέντε εισοδηματικά κλιμάκια για στελέχη μη εισηγμένων εταιρειών που ελέγχονται από το κράτος. Τέλος, η Corriere della Sera: «Οι φωνές κάτω από τα χαλάσματα». Σχεδόν 7 χιλιάδες θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία, ενώ οι διασώστες κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τους εγκλωβισμένους.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Υπό υψηλή πίεση». Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν εκ νέου ενάντια στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που «τσουρουφλίστηκε» από την αριστερή αντιπολίτευση στη Βουλή. Στη Libération διαβάζουμε: «Δυο χρόνια ακόμα, θα πέσουμε σε κώμα!». Η τρίτη μέρα κινητοποίησης ενάντια στη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις έγινε αιτία για πολλούς πολίτες να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, τη στιγμή που οι βουλευτές πιέζονται κατά τη διάρκεια εξέτασης του κειμένου στη Βουλή. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Σεισμοί: καταστροφή στην Τουρκία και τη Συρία, η διεθνής βοήθεια κινητοποιείται». Την επαύριο των σεισμών πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, έδειξαν την έμπρακτη στήριξή τους. Ο απολογισμός των νεκρών συνεχίζει να μεγαλώνει, αφού την Τρίτη, πάνω από 5.000 σοροί ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα. Τέλος, η Le Figaro: «Οικονομία: το φάντασμα της παγκόσμιας ύφεσης απομακρύνεται». Οι ζοφερές προβλέψεις της βίαιης πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας, ειδικά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της έκρηξης των τιμών της ενέργειας, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Σάντσεθ: ο νόμος “μόνο το ναι είναι ναι” είχε ανεπιθύμητα αποτελέσματα… και αισθάνομαι ότι υστερώ». Η σύγκρουση του Σοσιαλιστικού κόμματος με τους Podemos προκαλεί σύγχυση στους οπαδούς τους. Και η El Mundo: «Το ότι τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν το σώμα τους χωρίς περιορισμούς είναι πολύ επικίνδυνο». Η Ρεέμ Αλσαλέμ, ειδική εισηγήτρια ενάντια στη βία απέναντι σε γυναίκες και κορίτσια, λέει ότι «η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τον αυτοπροσδιορισμό χωρίς όρια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter