Διεθνής Τύπος: «Αύξηση της ανεργίας στη Γαλλία – Καμπανάκι για τον αριθμό των αντισημιτικών εγκλημάτων στη Γερμανία»

Διεθνής Τύπος: «Αύξηση της ανεργίας στη Γαλλία – Καμπανάκι για τον αριθμό των αντισημιτικών εγκλημάτων στη Γερμανία»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η ανεργία αυξάνεται, ο στόχος της πλήρους απασχόλησης απομακρύνεται» Η κατάσταση με την ανεργία επιδεινώθηκε περαιτέρω το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και η νέα χρονιά ξεκίνησε σε δυσμενές κλίμα. Ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, αναφέρει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Το εισόδημα των αγροτών στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας». Η οργή των αγροτών στη Γαλλία συνεχίζει να αυξάνεται. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μεταναστευτικό: Μεγάλη λογοκρισία, μικρή ανακούφιση». Tο Συνταγματικό Συμβούλιο απέρριψε ολικά ή εν μέρει 32 άρθρα (από τα 86) θεωρώντας τα άσχετα με το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Αυξάνεται ο αριθμός των εγκλημάτων κατά των Εβραίων». Συνολικά 2.249 επεισόδια με αντισημιτικά κίνητρα καταγράφηκαν στη Γερμανία από την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023.
Η Tagesspiegel αναφέρει: «Σε απεργία; Σε υπηρεσία!» Κατά τη διάρκεια της απεργίας, μέλη του σωματείου όπως ο Μάρτιν Μπρούνε, διατηρούν τη σιδηροδρομική κυκλοφορία σε λειτουργία. Ο άνδρας μιλά για την απογοήτευση των εργαζομένων, καθώς και την οργή των επιβατών.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «O Μπάιντεν θα στείλει τον διευθυντή της CIA για να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για την κατάσταση στη Γάζα». Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς θέλει να κλείσει το χάσμα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των ομήρων και μια δίμηνη κατάπαυση του πυρός, αναφέρει η εφημερίδα.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν σχετικά με την επίθεση του ISIS». Η Ουάσινγκτον παρείχε μυστικά πληροφορίες στην Τεχεράνη για την επίθεση που σκότωσε 84 ανθρώπους, σημειώνει.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Το σχέδιο της ΈΕ για τα φάρμακα θα επιδεινώσει τις ελλείψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο». Η ΕΕ πρόκειται να αποθηκεύσει βασικά φάρμακα σε μια κίνηση που θα επιδεινώσει τις ελλείψεις ρεκόρ φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο φόβος ενός μεγαλύτερου πολέμου αυξάνεται μετά από ένα ταξίδι του Πούτιν στην Ευρώπη». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενθάρρυνε τους φόβους ενός πολέμου με την Ανατολική Ευρώπη. απειλώντας τους γείτονες του Καλίνινγκραντ σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ρωσικό θύλακα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Οι λόγοι για να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα». Το Ισραήλ δεν θα κερδίσει τον πόλεμο, εάν χάσει την ηθική υποστήριξη της Δύσης.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Τρεις γυναίκες κατηγορούν τον σκηνοθέτη Κάρλος Βέρμουτ για σεξουαλική βία. Μία φοιτήτρια της σχολής κινηματογράφου, μία υπάλληλος μιας από τις παραγωγές του και μία εργαζόμενη στον τομέα των πολιτιστικών, ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βία από τον Ισπανό σκηνοθέτη Κάρλος Βέρμουτ.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Διεθνείς αντιδράσεις για την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο – «Είναι βασανιστήριο»

Αλαμπάμα: «Βάναυση και απάνθρωπη μέθοδος» – Καταδίκη από ΕΕ και ΟΗΕ για την εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter