Διεθνής Τύπος: Επιστροφή στα γαλλικά σχολεία με προβλήματα – Υποστηρίζει Αϊβάνγκερ ο Ζέντερ, παρά τα αντισημιτικά σχόλια

Διεθνής Τύπος: Επιστροφή στα γαλλικά σχολεία με προβλήματα – Υποστηρίζει Αϊβάνγκερ ο Ζέντερ, παρά τα αντισημιτικά σχόλια

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Σχολική επιστροφή: Οι ψεύτικες υποσχέσεις του συμφώνου για την εκπαίδευση». H εφημερίδα προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το κείμενο της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι θα αύξανε το μισθό των εκπαιδευτικών αλλά αποτελεί δούρειο ίππο για απορρύθμιση στην παιδεία. Στη Libération διαβάζουμε: «Δάσκαλος, το πιο ωραίο επάγγελμα του κόσμου, έτσι;». Η υπόσχεση που έκανε η κυβέρνηση για έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή δεν τηρήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς: το επάγγελμα του εκπαιδευτικού αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Πώς η Γαλλία έχασε το Σαχέλ». Από το Νίγηρα στο Μάλι, μέσω Μπορκίνα Φάσο, τα πραξικοπήματα που έχουν συμβεί από το 2020 σημειώνουν μια πρωτοφανή ρήξη με το Παρίσι, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Le Figaro: «Αμπαγιά στο σχολείο: μια επιστροφή με μεγάλη προσοχή». Η εφαρμογή της απαγόρευσης θρησκευτικών πιστεύω που αποφάσισε ο Γκαμπριέλ Ατάλ αναμένεται να είναι δύσκολη στα σχολικά κτίρια που τα έχουν ακουμπήσει τα επιτεύγματα της κοσμικότητας.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Μάρκους Ζέντερ εμμένει στον Χούμπερτ Αϊβάνγκερ». Η απαλλαγή από το αξίωμα για τα αντισημτικά σχόλια του Αϊβάνγκερ θεωρείται «μη αναλογική». Μεγάλη προσωπική συνομιλία των δύο ανδρών. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Ζέντερ εμμένει στον Αϊβάνγκερ». Στην υπόθεση γύρω από το αντισημιτικό φυλλάδιο, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας αποφασίζει υπέρ του συνασπισμού του. Ο πρόεδρος του Freie Wahler πρέπει τώρα να επιδείξει «μεταμέλεια και ταπεινοφροσύνη». Τέλος, η Die Welt: «Ο Ζέντερ κηρύσσει την ολοκλήρωση της υπόθεσης Αϊβάνγκερ». Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας εμμένει στον αναπληρωτή του στην υπόθεση του αντισημιτικού φυλλαδίου.

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ουκρανία απομακρύνει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων καθώς ο πόλεμος τραβά σε μάκρος». Το Κίεβο αναζητά νέα κατεύθυνση ενώ το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται υπό πίεση από την έρευνα για διαφθορά. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι ρωσικές τράπεζες υποστηρίχτηκαν από το κινέζικο χρήμα μετά τις κυρώσεις». Ο δανεισμός από το Πεκίνο τετραπλασιάστηκε στα $9,7 δισ., η κίνηση έρχεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να κάνει το ρενμίνμπι παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα απέναντι στο αμερικανικό δολάριο. Τέλος η Washington Post: «Το ομοσπονδιακό έλλειμμα πιθανώς να διπλασιαστεί». Η τρύπα θα ανοίξει παρά την ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς οι προβλέψεις αναφέρουν έλλειμμα $2 τρισ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Εκατοντάδες σχολεία στο σκοτάδι για τους φόβους περί ασφάλειας». Σάλος έχει προκληθεί για τα κτίρια που έχουν εύθραυστο τσιμέντο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Σχολική κρίση: όχι επιπλέον μετρητά για επισκευές, λέει το υπουργείο Οικονομικών». Ο Τζέρεμι Χαντ κατηγορείται ότι εγκαταλείπει τα παιδιά. Στον Independent διαβάζουμε: «Σκάνδαλο με το τσιμέντο». Ο Τζέρεμι Χαντ υπόσχεται να ξοδέψει όσα χρειάζεται για να επιδιορθωθούν τα υπό κατάρρευση σχολεία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Σούνακ υποχωρεί για τις ανεμογεννήτριες». Οι Τόρις εξεγείρονται για να επιτευχθεί συμβιβασμός ώστε να αποφευχθεί η κοινοβουλευτική ήττα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ναι στον κατώτατο μισθό». Οι μεγάλες εταιρείες δέχονται την πρόταση της αντιπολίτευσης για αύξηση των βασικών αποδοχών. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Συνετός ελιγμός, υπερμπόνους καταστροφή». Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζέτι αναφέρει: «Περιορίστε τα επιδόματα, επιβραβεύστε αυτούς που εργάζονται». Κόντε: «Με τη Μελόνι πήγαμε από τη Ferrari στο ποδήλατο». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Superbonus, το σχέδιο συγκυριαρχίας». Επέκταση για όσους έχουν εκτελέσει τουλάχιστον το 60% της εργασίας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Το superbonus κάνει ζημιά». Ο Τζορτζέτι εκτιμά ότι το μέτρο επιβραδύνει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επιδοματική πολιτική.

 Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι συμφωνίες του Σάντσεθ έχουν περισσότερη υποστήριξη από τον μεγάλο συνασπισμό». Σε δημοσκόπηση για χάρη της εφημερίδας, το 44% υποστηρίζει το να βγει η καταλανική σύγκρουση εκτός πεδίου διαλόγου σε σύγκριση με το 39% που την απορρίπτει. Η προτιμώμενη μορφή (33%) είναι μια προοδευτική κυβέρνηση με εθνικιστική ψήφο, από τα τοπικά κόμματα. Και η El Mundo: «Η Γαλλία ζητά από την Καλβίνιο να είναι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας για να τη δεχτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Το Παρίσι αποφεύγει να αποκαλύψει την προτίμησή του για την κεφαλή της Τράπεζας, ανάμεσα στη Μαργκρέτε Φεστάγκερ και τη Νάντια Καλβίνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter