Διεθνής Τύπος: «Η διαμάχη της Ευρώπης για τις προμήθειες όπλων θέτει σε κίνδυνο την Ουκρανία»

Διεθνής Τύπος: «Η διαμάχη της Ευρώπης για τις προμήθειες όπλων θέτει σε κίνδυνο την Ουκρανία»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Αγρότες: Η ένταση παραμένει». Ενώ ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ παρουσίασε νέα μέτρα για την εκτόνωση της κρίσης, το 91% της Γαλλίας υποστηρίζει την κινητοποίηση των αγροτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa-backbone Consulting. Στη Liberation διαβάζουμε: «RN: Ενάντια στο ελεύθερο εμπόριο και στις πράσινες προτάσεις». Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν υπόσχεται πολλά για να κερδίσει ξανά την ψήφο των θυμωμένων αγροτών.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η διαμάχη της Ευρώπης για τις προμήθειες όπλων θέτει σε κίνδυνο την Ουκρανία». «Μπερδεμένες» η Γαλλία και η Γερμανία: χρήματα υπάρχουν, αλλά σε τι πρέπει να δαπανηθούν; Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Χάμπεκ ζητά ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων για τη γερμανική οικονομία». Ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ βλέπει τη γερμανική οικονομία να βαδίζει σε «δύσκολο δρόμο».

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Τραμπ και οι σύμμαχοι σχεδιάζουν στρατιωτικοποιημένες μαζικές απελάσεις μεταναστών». Αντιμέτωπος με ένα κύμα μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού το 2018 και το 2019, ως πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ αναζητούσε τρόπους για πιο επιθετική ανάπτυξη των πόρων και της ισχύος του στρατού των ΗΠΑ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Περιορισμένη η βοήθεια για τις οικογένειες στη λωρίδα της Γάζας». Ο αριθμός των φορτηγών που εισέρχονται στη Γάζα έχει πέσει κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες, επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κρίση στον θύλακα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Συγγνώμη από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων μετά από μια χαοτική ομιλία για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα». Πρόταση μομφής στον Λίντσεϊ Χόιλ από 50 βουλευτές. Κατηγορείται ότι «υπονόμευσε την εμπιστοσύνη» της Βουλής. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Οι λίστες αναμονής για καρδιακή φροντίδα στο NHS διπλασιάστηκαν σε λιγότερο από τρία χρόνια». Η ανάλυση δείχνει ότι η λίστα αναμονής για καρδιακή φροντίδα ανέρχεται πλέον σε 405.960 στην Αγγλία, σε σύγκριση με 203.893 τον Φεβρουάριο του 2021.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Νέο σενάριο για τον θάνατο του Ναβάλνι: Δέχτηκε γροθιά στην καρδιά». «Με μια γροθιά στην καρδιά»: Νέο σενάριο για το πως πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, με μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι πράκτορες της KGB.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ήττα της Ουκρανίας δεν μπορεί να είναι επιλογή». Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, απευθύνει έκκληση για διατήρηση της υποστήριξης προς την Ουκρανία κατά τη διετή επέτειο της ρωσικής εισβολής.

Διαβάστε επίσης: Μελισσοκόμοι: Με καπνιστήρια και στολές έξω από τη Βουλή – Ένταση για το «μπλόκο» στα φορτηγά (Photos – Videos)

Φρίκη στη Ζάκυνθο: Έδεσε τη σύντροφό του και της έδωσε χάπια με τη βία για να διακοπεί η εγκυμοσύνη

Το Documento αποκαλύπτει: Το μεγάλο μαγειρείο – Πως η ΕΛΣΤΑΤ έκρυψε 609.664 ανέργους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter