Διεθνής Τύπος: Κατηγορίες για οπλοκατοχή στον γιο του αμερικανού προέδρου – Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Διεθνής Τύπος: Κατηγορίες για οπλοκατοχή στον γιο του αμερικανού προέδρου – Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για ομοσπονδιακά αδικήματα οπλοκατοχής». Η κατηγορία μένει να ιδωθεί πώς θα επηρεάσει την καμπάνια του προέδρου, σχολιάζει η εφημερίδα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για τρία αδικήματα σχετικά με όπλα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για συμφωνία». Το υπουργείο Δικαιοσύνης διώκει τόσο τον γιο του προέδρου όσο και τον πιθανό αντίπαλό του στις εκλογές του 2024, αναφέρει η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Καμία υπόσχεση». Η Λαγκάρντ αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων καθώς το κόστος δανεισμού χτυπά το ρεκόρ του 4%. Τέλος η Washington Post: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί Χάντερ Μπάιντεν». Οι τρεις κατηγορίες συνδέονται με την αγορά όπλου.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Ισότητα των φύλων: η μεγάλη λάμψη της πενταετούς θητείας». Σε μια καταδικαστική έκθεση, το Ελεγκτικό Συμβούλιο επικρίνει μια πενταετία αιρετικών πολιτικών. Αναφέρονται οι περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης σε σχέση με την κακή κατάσταση των οικονομικών τους. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Δημόσιες υπηρεσίες: Χρειάζονται περισσότερα από μέσα». Στην παιδεία και την υγεία, χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις σύμφωνα με έκθεση. Τέλος, η Le Figaro: «Η επιστροφή των Γάλλων από την άνοδο των τιμών». Καθώς τα νοικοκυριά προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα απέναντι στον πληθωρισμό, η αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να αντιδράσει απέναντι στις τιμές τροφίμων και να κατεβάσει τους φόρους στην ενέργεια.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Διεθνής βοήθεια φτάνει στη Λιβύη μετά από σφοδρή καιρική καταστροφή». Φοβούνται έως και 20.000 θάνατοι στη Ντέρνα. Κριτική στις αρχές. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Βουστ απαιτεί περισσότερη ταχύτητα από τον Σολτς». Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κατηγορεί τον καγκελάριο ότι καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις και ζητά έναν γρήγορο συμβιβασμό του ομοσπονδιακού κράτους. Ο καγκελάριος βλέπει το ομόσπονδο κρατίδιο να έχει καθήκον. Τέλος, η Die Welt: «Ο Μπόρις Πιστόριους θάβει τη μεγάλη μεταρρύθμιση της Μπούντεσβερ». Ο υπουργός Άμυνας απορρίπτει τη μετατροπή. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι καθυστερήσεις στα νοσοκομεία θέτουν τους ασθενείς σε κίνδυνο, λένε ιατροί». Οι φόβοι αυξάνονται καθώς οι ασθενείς στη λίστα αναμονής φτάνουν τους 7,7 εκατ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Στάρμερ επικρίνεται από αριστερά και δεξιά για το σχέδιο σχετικά με τις μεταναστευτικές αφίξεις». Οι προτάσεις του επικεφαλής για μείωση των αιτήσεων για άσυλο προκαλούν αντιδράσεις από επικριτές που ισχυρίζονται ότι κάνει επίκληση στο αντιμεταναστευτικό συναίσθημα. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο γιος του αμερικανού προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, λαμβάνει κατηγορίες για οπλοκατοχή». Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι μαθητές θα απομονώνονται για 21 μέρες καθώς τα κρούσματα ιλαράς αυξάνονται». 160.000 κρούσματα ανάμεσα σε ανεμβολίαστα παιδιά έπειτα από τη χαμηλή ανταπόκριση για MMR εμβόλια.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μελόνι, συμφωνία με Ορμπάν». Η ιταλίδα πρωθυπουργός συμπράττει με τον ούγγρο ομόλογό της για να «υπερασπιστούν το Θεό»… Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η κυβέρνηση διχάζεται για τη Λαμπεντούζα». Η πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φον ντερ Λάιεν και της είπε ότι «η Τυνησία θέλει και άλλα ευρωπαϊκά λεφτά». Τέλος, η Il Messaggero: «EKT, δέκατη αύξηση των επιτοκίων». Η Λαγκάρντ ανακοίνωσε νέα αύξηση, με το επιτόκιο να φτάνει στο 4%.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «To Λαϊκό κόμμα υποβαθμίζει σε συνάντηση την κινητοποίηση στη Μαδρίτη για να αποφύγει το Vox». To Σοσιαλιστικό κόμμα κατηγορεί τους συντηρητικούς ότι προκαλούν κοινωνική ταραχή. Και η El Mundo: «H Ρωσία χτυπά το μέτωπο του Δούναβη». Η εφημερίδα αναφέρει τα πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ουκρανικά πλοία που χρησιμοποιούν την υδάτινη οδό του ποταμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter