Διεθνής Τύπος: Ο Μπερλουσκόνι αντιδρά θετικά στις πρώτες θεραπείες για λευχαιμία

Διεθνής Τύπος: Ο Μπερλουσκόνι αντιδρά θετικά στις πρώτες θεραπείες για λευχαιμία

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Στο προσκεφάλι του Μπερλουσκόνι». Ο γιατρός Τζανγκρίλο επιβεβαιώνει τις φήμες: ο πρώην πρωθυπουργός στην εντατική, είναι άρρωστος με λευχαιμία και έχει ξεκινήσει έναν κύκλο χημειοθεραπείας. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η οδός της ειρήνης». Ο Μακρόν στην Κίνα, ο Σι υπόσχεται να καλέσει τον Ζελένσκι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Περισσότεροι τεχνικοί και ενισχύουμε τη Δημόσια Διοίκηση». Συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Πάολο Τζανγκρίλο: «Βελτιώνουμε τη λειτουργία της χώρας». Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Μπερλουσκόνι αντιδρά στη θεραπεία». Από την οικογένεια και τους φίλους του καβαλιέρε έρχονται θετικά μηνύματα, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός κάνει τις πρώτες χημειοθεραπείες.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Οι ΗΠΑ απαγορεύει τους απόλυτους αποκλεισμούς στους τρανς αθλητές». Ο ομοσπονδιακός κανονισμός ΙΧ θα επιτρέπει, ωστόσο, εξαιρέσεις σε κάποιες περιπτώσεις, αν χρειάζεται να διατηρηθεί μια ισορροπία στον ανταγωνισμό. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι άργησαν να φύγουν από το Αφγανιστάν». Σε μια αναθεώρηση των πολιτικών για τη χαοτική υποχώρηση, το φταίξιμο πέφτει στις πλάτες του Τραμπ. Τέλος η Washington Post: «Ο Μπάιντεν μπορεί να περιορίσει τους αποκλεισμούς στους τρανς αθλητές». Οι νέοι κανόνες που πρότεινε η κυβέρνηση την Πέμπτη θα αποτρέψει τα σχολεία να απαγορεύσουν κάθε συμμετοχή στα αθλήματα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Απεργία για τα επείγοντα». Την επόμενη εβδομάδα οι γιατροί θα κάνουν τετραήμερη απεργία, με τους επικεφαλής των νοσοκομειακών μονάδων να εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών. Ο Guardian έχει τίτλο: «O Μακρόν προτρέπει τον Σι να φέρει στα λογικά της τη Ρωσία σχετικά με την Ουκρανία». Ο γάλλος πρόεδρος έκανε την πρώτη από μια σειρά σημαντικών επισκέψεων, προσπαθώντας να πείσει τον κινέζο ομόλογό του να συμβάλλει στην εύρεση ειρηνευτικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στον Independent διαβάζουμε: «Ωχ όχι πάλι!». Καθώς 2 εκατομμύρια Βρετανοί οδεύουν προς το εξωτερικό, δημιουργούνται μεγάλες ουρές στο Ντόβερ, γάλλοι διαδηλωτές μπλοκάρουν τους δρόμους και απεργίες ακυρώνουν πτήσεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος, η Daily Telegraph: «Φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια του IRA εν όψει της επίσκεψης Μπάιντεν». Οι υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για επίθεση με στόχο την αστυνομία πριν από την επέτειο της συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Πιο κινητοποιημένοι από ποτέ». Για την εντέκατη μέρα πανεθνικής απεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν παντού στη Γαλλία για να απαιτήσουν την απόσυρση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Στη Libération διαβάζουμε: «Ο Μακρόν και οι Γάλλοι: Το αδιέξοδο». Σε δημοσκόπηση για χάρη της εφημερίδας οι γάλλοι πολίτες φαίνεται να έχουν απηυδήσει με τον πρόεδρο της χώρας. Το συναίσθημα επιβεβαιώνεται και από την κινητοποίηση στην εντέκατη μέρα απεργίας την Πέμπτη. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ενέργεια: η καταδικαστική έκθεση των βουλευτών». H κοινοβουλευτική επιτροπή ανέκρινε υπεύθυνους για την ενεργειακή πολιτική της Γαλλίας. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, βρήκε ότι οι αποφάσεις του Φρανσουά Ολάντ ήταν αυτές που βάρυναν περισσότερο, και απαλλάσσουν τον Εμανουέλ Μακρόν παρά τον κεντρικό ρόλο του, από το 2012 μέχρι το 2017. Τέλος, η Le Figaro: «Στο Πεκίνο, ο Μακρόν προσπαθεί να εμπλέξει τον Σι Τζινπίνγκ στην ειρήνη της Ουκρανίας». Ο γάλλος πρόεδρος φέρεται να πίεσε τον κινέζο ομόλογό του, ώστε να φέρει τη Ρωσία στη λογικά της και να μην της δώσει όπλα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Μακρόν προτρέπει τον Σι να φέρει στα λογικά του τον Πούτιν». Ο κινέζος πρόεδρος δείχνει πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ουκρανό ομόλογό του, με την φον ντερ Λάιεν να εκτιμά ότι προς στιγμήν, αυτό είναι αρκετό. Και η El Mundo: «Το ERC και η Bildu συνάπτουν μια συμφωνία μεταξύ Sanchez και Podemos στο «αν είναι ναι» ». Παρουσιάζουν τροποποιήσεις στο νόμο για να προκαλέσουν ρήξη με το PP και να συμφωνήσουν για την τελική μεταρρύθμιση αυτόν τον μήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter