Διεθνής Τύπος: «Πολιορκία του Παρισιού σχεδιάζουν οι αγρότες – Εντείνονται οι φόβοι για σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν»

Διεθνής Τύπος: «Πολιορκία του Παρισιού σχεδιάζουν οι αγρότες – Εντείνονται οι φόβοι για σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Φουντώνει η οργή των αγροτών, ετοιμάζεται η “πολιορκία του Παρισιού”».Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι. Περιμένουν συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση, ενώ ετοιμάζονται να εμποδίσουν την πρόσβαση στην γαλλική πρωτεύουσα από τις 14:00 αυτή τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.
Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Αγρότες: Ο Αττάλ προτείνει μέτρα, αλλά ο θυμός παραμένει». Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας παρουσίασε μια σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης στους αγρότες, τα οποία θεωρήθηκαν ανεπαρκή. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.. Στη Liberation διαβάζουμε: «Οι αγρότες σε θυμό». Δυσαρεστημένοι από τις ανακοινώσεις του Γκαμπριέλ Ατάλ, οι εργαζόμενοι των συνδικάτων ετοιμάζονται να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο Παρίσι τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «”Δεν είναι καγκελάριός μου”». Η πρώτη υποψήφια του FDP, Στρακ-Ζίμερμαν, απομακρύνεται από τον Σολτς στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές.
Η Tagesspiegel αναφέρει: «Περισσότερη υποστήριξη για την Ουκρανία. Σολτς και Λίντερ επικρίνουν τους ευρωπαίους εταίρους τους».Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) προέτρεψαν 26 εταίρους τους στην ΕΕ να παράσχουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση με drone στην Ιορδανία». Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε τρία μέλη του αμερικανικού στρατού και τραυμάτισε τουλάχιστον 34 κοντά στη συνοριακή περιοχή όπου συναντώνται η Ιορδανία, το Ιράκ και η Συρία., αναφέρει η εφημερίδα.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στην Ιορδανία σε επίθεση με drone». Η επίθεση στο μικρό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία σηματοδοτεί μεγάλη κλιμάκωση των μαχών στην περιοχή, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Ο χειμώνας πλήττει την ταχυδρομική υπηρεσία». Οι ακραίες κακοκαιρίες σταμάτησαν τις παραδόσεις αλληλογραφίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, πλήττοντας την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Εντείνονται οι φόβοι για σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν μετά τον θάνατο των τριών Αμερικανών στρατιωτών». Ο Μπάιντεν κατηγορεί την πολιτοφυλακή που χρηματοδοτείται από την Τεχεράνη και υπόσχεται αντίποινα. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε: «Το Ιράν κατηγορείται για τον θάνατο των τριών Αμερικανών στρατιωτών, λέει ο Μπάιντεν». Οι ΗΠΑ θεωρούν υπεύθυνη την πολιτοφυλακή που χρηματοδοτείται από την Τεχεράνη για τον θάνατο των στρατιωτών.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Επίθεση σε ιταλική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης με ένα νεκρό». “Ο διάλογος υπάρχει, αλλά οι διχασμοί μεγαλώνουν”, λέει ο επίσκοπος Μπιζέτι.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το χάπι κατά του καπνίσματος επιστρέφει στα φαρμακεία». Ισπανικό εργαστήριο θα κυκλοφορήσει τη γενική έκδοση της θεραπείας σε λίγους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Τα τρακτέρ «πολιορκούν» το Παρίσι – Μπλόκα σε οκτώ σημεία έξω από την πρωτεύουσα (Photos)

Διεθνής Τύπος: «Η οργή των αγροτών εξαπλώνεται και στη Γαλλία – Διαμαρτυρίες στη Γερμανία ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter