Διεθνής Τύπος: Ρωσικό πλήγμα στη δυτική Ουκρανία, μια ανάσα από την Πολωνία – Τέλος οι μάσκες στη Γαλλία

Διεθνής Τύπος: Ρωσικό πλήγμα στη δυτική Ουκρανία, μια ανάσα από την Πολωνία – Τέλος οι μάσκες στη Γαλλία

Στη Γερμανία, η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Η Ρωσία επιτίθεται στη δυτική Ουκρανία». Πολυάριθμοι πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική βάση σε άμεση γειτνίαση με το έδαφος του ΝΑΤΟ, πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν. Παράλληλα, Μόσχα και Κίεβο αναφέρουν πρόοδο στις άμεσες διαπραγματεύσεις τους. Στη Die Welt διαβάζουμε:  «Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει τα πολωνικά σύνορα». Ο Πούτιν έπληξε το στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης κοντά στο Λβιβ. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από 100 τραυματίζονται. Οι ΗΠΑ μετακινούν στρατεύματα και υλικό κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ. Τέλος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η Ουκρανία βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες με τη Ρωσία». Παράλληλα, το Παρίσι εκτιμά ότι ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για λύση. Ρωσική πυραυλική επίθεση στη δυτική Ουκρανία.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Πούτιν πλησιάζει τα σύνορα με το ΝΑΤΟ». Η Ρωσία πλήττει με πυραύλους στρατόπεδο κοντά στο Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας, 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. Και η El Mundo: «Θανάσιμο πλήγμα του Πούτιν για τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία». Οκτώ πύραυλοι πλήττουν το στρατόπεδο Γιαροβίβ και σκοτώνουν τουλάχιστον 35 ανθρώπους.

Στην Ιταλία, η La Stampa γράφει: «Επίθεση στα όρια του ΝΑΤΟ». Ρωσικό πλήγμα σε βάση στην Ουκρανία, λίγα χιλιόμετρα από την Πολωνία. Το Κρεμλίνο ζητά στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα, ενώ το Πεκίνο από την πλευρά του θεωρεί προτεραιότητα την αποφυγή της κλιμάκωσης.

Στην Il Messaggero διαβάζουμε: «Η γέφυρα της ντροπής». Πλήγματα σε πολίτες και δημοσιογράφους που κατέγραφαν την διαφυγή στη γέφυρα του Ιρπίν. Σκοτώθηκε ο αμερικανός δημοσιογράφος Μπρεντ Ρενό, που είχε δουλέψει για τους New York Times. Η Corriere della Sera έχει τίτλο: «Σφαγή στα σύνορα του ΝΑΤΟ». Πύραυλοι έπεσαν σε στρατιωτική βάση, με τουλάχιστον 35 νεκρούς. Τέλος, η La Repubblica: «Εθνοκάθαρση». Οι κάτοικοι των πόλεων της Ουκρανίας που πέφτουν απελαύνονται στη Ρωσία.

 Στη Γαλλία, καταργούνται από αυτή τη Δευτέρα η υποχρεωτικότητα της μάσκας και του εμβολιαστικού διαβατηρίου στους δημόσιους χώρους. Η Humanité γράφει σχετικά: «Κορονοϊός: επιστροφή σε μια κανονική ζωή;». Παρά την ανάκαμψη της πανδημίας, η κυβέρνηση καταργεί την υποχρεωτικότητα της μάσκας και του εμβολιαστικού πάσου. Μια επιλογή περισσότερο προεκλογική παρά υγειονομική, εν όψει των προεδρικών εκλογών,εκτιμά η εφημερίδα. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Η Γαλλία καταργεί τις μάσκες παρά την ανάκαμψη του κορονοϊού». Μετά από δυο χρόνια περιορισμών, οι Γάλλοι μπορούν να ανασάνουν, γράφει η εφημερίδα. Τέλος η μάσκα και το εμβολιαστικό πάσο στους δημόσιους χώρους, παρά την αύξηση των κρουσμάτων. Η Libération έχει τίτλο: «Προεδρικές εκλογές: μια καμπάνια στη σκιά του πολέμου». Με το Mακρόν να είναι ο de facto ομιλητής για  θέματα όπως η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης και η διεθνής πολιτική,  η εισβολή στην Ουκρανία έχει αντίκτυπο στην κούρσα προς το μέγαρο των Ηλυσίων. Τέλος, η Le Monde: «Πώς ο πόλεμος διαταράσσει την παγκόσμια τάξη». Η Ευρώπη επανεξοπλίζεται και θέλει να διπλασιάσει την παροχή όπλων προς το Κίεβο αλλά απέρριψε, στη σύνοδο των Βερσαλλιών την Παρασκευή μια άμεση διακοπή αγοράς ρωσικού αερίου. Οι βαλτικές χώρες φοβούνται για μια επέκταση του πολέμου, παρά την προστασία του ΝΑΤΟ. Η εισβολή αναζωογονεί την βορειοατλαντική συμμαχία και θυμίζει στις ΗΠΑ, που στρέφονται στην Ασία, για τη ρωσική απειλή, αναφέρει η εφημερίδα.

 Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το ΝΑΤΟ φτάνει στα σύνορα του ΝΑΤΟ». Η Ρωσία χτυπά βάση 25 χιλιόμετρα από την Πολωνία. Ο Πούτιν ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα. Στο Guardian διαβάζουμε: «Η Ρωσία κλιμακώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία με επίθεση κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ». Η θανατηφόρα επίθεση σε βάση-κλειδί κοντά στην Πολωνία προκαλεί την αντίδραση των ΗΠΑ. Ο Independent έχει τίτλο: «Η θανάσιμη επίθεση του Πούτιν στο κατώφλι του ΝΑΤΟ». Η επίθεση στο στρατόπεδο  κοντά στην Πολωνία ήρθε λιγότερο από 24 ώρες μετά την απειλή της Ρωσίας ότι θα βομβαρδίσει τις παραδόσεις των δυτικών όπλων στην Ουκρανία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τον Πούτιν καθώς προχωρά τον πόλεμο προς τη Δύση». Ο ρώσος πρόεδρος σπρώχνει τα όρια του πολέμου καθώς 35 άνθρωποι σκοτώνονται σε βάση κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Η Ρωσία χτυπά ουκρανική βάση κοντά στα πολωνικά σύνορα». Μετά την επίθεση, που άφησε 35 νεκρούς, και τα δύο κόμματα των ΗΠΑ καλούν το Μπάιντεν να αυξήσει τις παραδόσεις όπλων αεράμυνας και μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Ρωσία επιτίθεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία». Η ουκρανική βάση βομβαρδίστηκε καθώς το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση μπορούν να θεωρηθούν στόχοι. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Μόσχα χτυπά στρατιωτική βάση κοντά στην Πολωνία». Ανατριχίλα καθώς ο πόλεμος φτάνει στην πόρτα του ΝΑΤΟ. Τέλος, οι Financial Times: «Ρωσικό χτύπημα στη δυτική Ουκρανία στέλνει σήμα κινδύνου στο ΝΑΤΟ». Η αεροπορική επιδρομή κοντά στην Πολωνία σκοτώνει 35 ανθρώπους. Οι ΗΠΑ λένε ότι το Κρεμλίνο  ζητά στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα. Ο Μπάιντεν υπόσχεται να αυξήσει τις προμήθειες όπλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter