Digital magazine: Ιουλιανά («Μητσοτάκη κάθαρμα»)

Digital magazine: Ιουλιανά («Μητσοτάκη κάθαρμα»)

Το σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα, τ’ είναι αυτά που κάνεις; Προδότης εγεννήθηκες, προδότης θα πεθάνεις» δονούσε τους δρόμους της Αθήνας τον Ιούλιο του 1965 όταν πλήθος διαδηλωτών κατέβηκε αυθόρμητα στον δρόμο για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στους αποστάτες της Ένωσης Κέντρου που συντάχτηκαν με έναν από τους ισχυρούς πόλους εξουσίας, το παλάτι, σε μια σύγκρουση που αφορούσε τον έλεγχο έτερου ισχυρού πόλου εξουσίας, τις ένοπλες δυνάμεις.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών που αιματοκυλίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ένας νεκρός από κλομπ έγνε σύμβολο: ο Σωτήρης Πέτρουλας.

Και αν τα Ιουλιανά με την παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου και τις δοτές κυβερνήσεις που ακολούθησαν κληροδότησαν στην Αριστερά την παράδοση ενός μαχόμενου κινήματος στους δρόμους όπως και τη μνήμη του νεκρού σύμβολο εκείνων των αγώνων, τον Σωτήρη Πέτρουλα, στη Δεξιά, από την άλλη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον πάτερ φαμίλια μιας οικογένειας που έως σήμερα εξακολουθεί να προσπορίζεται γενναία καταλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Το πλούσιο ψηφιακό περιοδικό με κατατοπιστικά άρθρα και μαρτυρίες, φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό, τηλεοπτικά πλάνα και μουσική θα το βρείτε εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter