Δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ο Οικονόμου παρά το ‘πάρτι’ των ακροδεξιών στον ΗΣΑΠ αλλά και το Νέο Ηράκλειο

Δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ο Οικονόμου παρά το ‘πάρτι’ των ακροδεξιών στον ΗΣΑΠ αλλά και το Νέο Ηράκλειο

Απίστευτες διατυπώσεις επέλεξε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Οικονόμου για να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα που θέτουν στο «μικροσκόπιο» τη δράση της ΕΛΑΣ. Όσον αφορά την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού της 16χρονης κοπέλας στο Νέο Ηράκλειο, παρά και τη δήλωση της γιατρού που εξέτασε την ανήλικη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι: «Οι αστυνομικοί δεν είχαν εμπλοκή στον τραυματισμό της».

Δείτε επίσης: Νέο Ηράκλειο: «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ», καταγγέλλει η γιατρός της 16χρονης (Video)

Ταυτόχρονα, όσον αφορά την «παρέλαση» ακροδεξιών στον ΗΣΑΠ με τις ασύλληπτες εικόνες και έναν νεαρό να λούζει ένα βαγόνι με περίεργο υγρό, ο υπουργός στάθηκε στο ότι «σύμφωνα με πληροφορίες» το επίμαχο δοχείο δεν περιείχε βενζίνη, αφήνοντας στην άκρη το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργήθηκε στον συρμό. Μάλιστα,  σε μία απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα συνέκρινε τα περιστατικά της συγκεκριμένης ημέρας με τον… κάθοδο των Κροατών, λέγοντας πως ήταν «τελείως διαφορετική απ’ο,τι έγινε με τους Κροάτες», σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το προηγούμενο επιχειρησιακό φιάσκο επί υπουργίας του.

Αναλυτικότερα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, για τα επεισόδια στον ΗΣΑΠ, υποστήριξε: «Για την ημέρα εκείνη, υπήρξαν ενδείξεις και πληροφορίες για διάθεση επεισοδίων από διαφόρους, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο-δολοφονία 2 στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Η ΕΛ.ΑΣ συλλέγοντας τις σειρά πληροφοριών, συνέλαβε διάφορους Ιταλούς ακροδεξιούς στο αεροδρόμιο, τελείως διαφορετική συμπεριφορά απ’ο,τι έγινε με τους Κροάτες – να το λέμε και αυτό-, μπλόκαρε την κάθοδο από τη βόρεια Ελλάδα άλλων ακροδεξιών που ήθελαν να έρθουν εδώ. Έγιναν και προληπτικές προσαγωγές. Στο Μοναστηράκι, υπήρχαν διμοιρίες και πάνω στο τρένο, ακολουθούσε και άλλο τρένο, ήταν πάνω διμοιρία που κατέβηκε και μέσα σε ελάχιστο χρόνο απέτρεπε τα χειρότερα και έκανε ό,τι μπορούσε στα πλαίσια του σχεδιασμού. Ευχαριστημένοι θα είμαστε όταν θα σταματήσουμε να έχουμε συμπλοκές, απόπειρα από ανθρώπους των άκρων να δημιουργούν επεισόδια».

«Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στη μεγάλη του πλειοψηφία για εκείνη τη μέρα ήταν πετυχημένος. Θα μπορούσε να προλαμβάνει την ταχύτερη παρέμβαση και σε άλλα σημεία που θα μπορούσαν να γίνουν επεισόδια», σημείωσε.

«Το ζήτημα είναι να είναι η Αστυνομία σε τέτοια θέση έτσι ώστε σύντομα και αποτελεσματικά και ουσιαστικά, να παρέμβει», είπε.

Για το μπιτόνι

«Πρέπει να είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε. Δεν προκύπτει ότι ήταν βενζίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες και με ενδείξεις ήταν κάποια δοχεία -λενε- που είχαν κάποια υγρά από το air condition, θα τα δείξει αυτά η ανάλυση», υποστήριξε.

«Ξέρω ότι η αστυνομία τον συνέλαβε. Δεύτερον το μπιτόνι με το υλικό θα σταλεί στο Χημείο του Κράτους και θα αναλυθεί. «Εγώ μπορεί να μην ξέρω 100% ότι ήταν νερό, απορώ όμως ποιος ξέρει 100% ότι ήταν βενζίνη ή εύφλεκτο υλικό», είπα ακόμα.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ήταν εύφλεκτο υλικό. Ας αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να μας δείξει τι έγινε», πρόσθεσε.

Για την 16χρονη

Όσον αφορά τον τραυματισμό της 16χρονης, σημείωσε: «Τρέχουν δύο έρευνες, η πρώτη είναι στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ με την θέση των αστυνομικών να είναι ότι δεν είχαν την παραμικρή επαφή και εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης, και αυτό προκύπτει από μάρτυρες και άλλα στοιχεία που είχε η δικογραφία και όσα περιέγραψαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ. Καμία εμπλοκή στον τραυματισμό της. Ίσα ίσα ήταν από πάνω της, τη βοήθησαν και φώναξαν το ΕΚΑΒ. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα. Είμαι βέβαιος πως θα τα εξετάσει όλα ενδελεχώς. Την κοπέλα την εξέτασε και ιατροδικαστής, η γιατρός κατέθεσε την εκδοχή της κοπέλας. Αναφέρω αυτά που έχουν έρθει σε γνώση μας χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε υλικό οπτικό ή μαρτυρία πλην της εκδοχής που έδωσε η κοπέλα».

«Θέλω να προσθέσω δύο πράγματα. Η βία, δημιουργεί προβλήματα. Και δεν μπορεί να είναι επιλογή πολιτικής της δημοκρατίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκαν σκληρή επίθεση και όταν πήγαν πάνω από την 16χρονη για να την περιθάλψουν, σύμφωνα με αυτά που λένε αυτοί και δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από τη δεύτερη πλευρά. Με ξύλα, με καδρόνια, με μπουκάλια. Ήταν δύσκολες συνθήκες και βάσει των στοιχείων, πλην της εκδοχής της 16χρονης, είναι ότι (σ.σ. οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ) δεν είχαν εμπλοκή», υποστήριξε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter