Δικαιολογίες αντί απαντήσεων από Οικονόμου για τα άφαντα 600άρια

Δικαιολογίες αντί απαντήσεων από Οικονόμου για τα άφαντα 600άρια

Στην χυδαιολογία και την τακτική κατασυκοφάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία επιδίδεται όλο το τελευταίο διάστημα επιδόθηκε και την Τρίτη η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίζει «παραλήρημα» τη σφοδρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, που συνοδεύτηκε από την κατάθεση τροπολογίας που θα παγώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, με σκοπό την προστασία των πολιτών από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

«Μπροστά στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής» ήταν το κεντρικό μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης, με την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου να μην καταφέρνει να κρύψει τον εκνευρισμό της κυβέρνησης από την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι στους πολίτες» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και ξεκαθάρισε πως «δεν καλούμε σε κίνημα “δεν πληρώνω”», ζητώντας την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε με δική του πρωτοβουλία κατά της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής. Παράλληλα, επισήμανε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, καθώς θύμισε ότι από την τελευταία ΔΕΘ ο πρωθυπουργός μιλούσε για απορρόφηση της αύξησης στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά 80%, ενώ στηλίτευσε τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί «τζαμπατζήδων» τη στιγμή που τα «θαλασσοδάνεια» της Πειραιώς αγγίζουν τα 340 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει με τη ρήτρα της ληστείας» (Video)

Η ομιλία Τσίπρα, αλλά και η πρωτοβουλία κατάθεσης της σχετικής τροπολογίας από την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, με τον Γιάννη Οικονόμου να επιτίθεται στο πρόσωπό του με τον νεολογισμό των «Tsipronomics», πασχίζοντας να απαξιώσει την κριτική και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της πολλαπλής κρίσης.

Στην ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού κάνει λόγο για «νέο σημερινό παραλήρημα», κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα πως «διαστρεβλώνει ενσυνείδητα την πραγματικότητα», σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως «ποτέ δεν ειπώθηκε» πως θα δοθούν 600 ευρώ στους καταναλωτές. Έτσι, ο κ. Οικονόμου χαμηλώνει ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών από τα μέτρα που προ ημερών ανακοίνωνε σε πανηγυρικό κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει βγάλει δικό του λογαριασμό και την επιστροφή του 60% των αυξήσεων για την οποία με βάση τα Tsipronomics “υπολογίζει” σε 600 ευρώ για κάθε καταναλωτή, κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε» αναφέρει ο Γ. Οικονόμου, συνεχίζοντας με κατηγορίες για «ψεύδη» για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτό που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% των αυξήσεων, μετά τις εκπτώσεις των παρόχων και έως του ποσού των 600 ευρώ. Κι ότι θα φορολογηθούν με 90% τα υπερέσοδα των επιχειρήσεων. Ο κ. Τσίπρας ψευδόμενος όπως το συνηθίζει, το έχει κάνει 600 ευρώ στον καθένα για να μιλήσει στη συνέχεια, για “ψίχουλα”. Εδώ και 15 χρόνια, που είναι πολιτικός αρχηγός, έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Το κακό γι΄αυτόν είναι ότι η κοινωνία το ξέρει καλά» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter