Δίκη 28: «Κουμάντο έκανε ο Κουρίδης και η ομάδα του» αποκαλύπτει ο Σάββας

Δίκη 28: «Κουμάντο έκανε ο Κουρίδης και η ομάδα του» αποκαλύπτει ο Σάββας

Με την κατάθεση τεσσάρων μαρτύρων συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, η δίκη της «Συμμορίας» των «στημένων αγώνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με κατηγορούμενους τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλους 27 νυν και πρώην παράγοντες και διαιτητές του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τον Εισαγγελέας έδρας Χαρίλαο Λακαφώση, σήμερα Δευτέρα ήταν να καταθέσουν ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χρήστος Σάββας, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τάκης Φύσσας.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα καταθέσει σήμερα αφού λείπει στο εξωτερικό χωρίς ωστόσο, ο ίδιος να έχει ενημερώσει νωρίτερα το δικαστήριο ενώ αναζητείται να καταθέσει ο Τάκης Φύσσας. 

Σε λίγη ώρα αναμένεται και η κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σάββας: «Κουμάντο έκανε ο Κουρίδης και η ομάδα του»

Ο Χρήστος Σάββας στην κατάθεσή του που συνεχίστηκε σήμερα, αποκάλυψε σύμφωνα με τo sdna πως μέσα στην ΕΠΟ υπήρχε μια ομάδα με επικεφαλής τον νομικό κ. Κουρίδη που ήταν εκείνη που έκανε κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Δίκη των 28: «Ο Σαρρής με κάλεσε στο γεύμα με τον Μαρινάκη», κατέθεσε ο Σάββας

«Είναι η ομάδα που έκανε κουμάντο στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια. Οι δύο από αυτούς είναι εδώ κατηγορούμενοι, ο Σταθόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου, ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν πίσω από την κουρτίνα. Είχα συμφωνήσει με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα. Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια. Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων» επισήμανε ο Χρήστος Σάββας και πρόσθεσε:

«Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν αυτοί οι 3. Εννοούσε τον Κουρίδη, τον Σταθόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου. Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκαν τα πάνδεινα, μέχρι και απειλές, ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι. Τις δέχθηκα όταν ήταν η διοίκηση Σαρρή, τη διετία 2012-14. Ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με τις απειλές. Η ομάδα ήταν πίσω από τις απειλές».

Πρόεδρος: Το λέτε πρώτη φορά αυτό, γιατί δεν το είπα πριν.

Σάββας: Το λέω σήμερα, δεν το είπα μέχρι τώρα. Οι κ, Κουρίδης και ο Παπακωνσταντίνος και συμμετείχε σε αυτό τον πόλεμο εναντίον μου και ο Σαρρής. Η ομάδα είχε και άλλα μέλη που τώρα δεν είναι εδώ.

Σάββας: Με απείλησε ο κύριος Σαρρής.

Δικηγόρος: Ποιος σας απείλησε;

Σάββας: Η ομάδα αυτή. Ο Σαρρής με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη, Οι υπόλοιποι ήταν στην ομάδα. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν στην ομάδα αν και δεν είχε εκλεγεί στην ΕΠΟ ακόμη. Είχαν γίνει πάρα πολλά.

Δικηγόρος: Υπήρχαν ενέργειες συγκεκριμένες πριν από το 2012 από τον κ. Παπακωνσταντίνου

Σάββας: Δεν μπορώ να πω ονόματα. Και κάποιος άλλος μου είπε και ξέρω γεγονότα που έγιναν.

Δικηγόρος: Ποια είναι τα γεγονότα;

Σάββας: Σας είπα, δεν μπορώ να σας πω ονόματα.

Πρόεδρος: Αν δεν μας πείτε ονόματα και γεγονότα, δεν θα ληφθεί υπόψιν

Σάββας: Πολλά γεγονότα, Κυρία πρόεδρε δεν μπορώ να πω ονόματα. Είναι άνθρωποι που μου είπαν ότι ο Παπακωνσταντίνου πριν εκλεγεί στην ΕΠΟ ήταν μέλος της ομάδας. Δεν μπορώ να πω ονόματα.

Δικηγόρος: Γιατί πιστέψατε αυτόν που σας τα είπε

Σάββας: 2-3 ήταν αλλά έναν τον πίστεψα. Αρκετά πριν από τις εκλογές του 2012.

Δικηγόρος: Εσείς συγκεκριμένο περιστατικό γνωρίζετε με ιδία γνώση.

Σάββας: Όχι, ιδία γνώση όχι. Τα περιστατικά επιβεβαιώθηκαν επί της ουσίας. Ήταν πολλά τα γεγονότα αλλά δεν μπορώ να τα αποδείξω γιατί θα πρέπει να αναφέρω ονόματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter