Δίκη Βαξεβάνη: Επέστρεψαν το επίμαχο κινητό στη σύζυγο Στουρνάρα χωρίς να εξεταστεί

Δίκη Βαξεβάνη: Επέστρεψαν το επίμαχο κινητό στη σύζυγο Στουρνάρα χωρίς να εξεταστεί

Επέστρεψαν στην σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα ακόμα και το κινητό της τηλέφωνο, που υποτίθεται ότι κατασχέθηκε για να ελεγχθεί τι ακριβώς έκανε με αυτό στη δίκη που είχε με τον Κώστα Βαξεβάνη.

Χθες, δημιουργήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ κατά την διεξαγωγή της δίκης, έπειτα από μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Φίλη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, “πιάστηκε” να ηχογραφεί τη διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της κ. Νικολοπούλου, πράγμα που οδήγησε στη διακοπή της δίκης.

Αν και το δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στον εισαγγελέα μετά την αποκάλυψη κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχε δώσει σε φίλη της το κινητό της προκειμένου παρανόμως να ηχογραφεί τη διαδικασία, η Λίνα Νικολοπούλου, έφυγε ανενόχλητη από τα δικαστήρια.

Όχι μόνο δεν τηρήθηκε σε βάρος της η αυτόφωρη διαδικασία που τηρείται για κάθε πολίτη ο οποίος “συλλαμβάνεται” να μαγνητοφωνεί μέσα στο δικαστήριο χωρίς άδεια, αφήνοντας την να φύγει από τα δικαστήρια, αλλά της έδωσαν πίσω και το κινητό χωρίς πρώτα να ερευνηθεί εάν έκανε και βιντεοσκόπηση της δίκης.

Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου διαδραματίστηκαν τα χθεσινά ασύλληπτα γεγονότα αποφάνθηκε ότι η φίλη της κ. Στουρνάρα στην οποία είχε δώσει το κινητό της δεν μαγνητοσκοπούσε τη δίκη αλλά απλώς… μαγνητοφωνούσε.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του δικαστηρίου είναι αυτός που όταν ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη του κατήγγειλε ότι η φίλη της κ. Στουρνάρα χρησιμοποιούσε το κινητό της καταγράφοντας τη δίκη, όταν το πήρε στα χέρια του προχώρησε στην πρωτοφανή κίνηση να …διαγράψει το περιεχόμενο.

Λέγοντας στη συνέχεια ένα “το έσβησα” , ζήτησε να συνεχίσει τη δίκη σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτε.

Στη συνέχεια αφού το κινητό είχε κατασχεθεί, στα έγγραφα που απέστειλε στην εισαγγελία προς περαιτέρω “διερεύνηση της υπόθεσης” έγραφε ότι με το εν λόγω τηλέφωνο γινόταν μόνο ηχογράφηση .

Έτσι το κινητό τηλέφωνο παραδόθηκε υπό μεσεγγύηση, με λίγα λόγια επιστράφηκε, χωρίς ποτέ να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας για να ελεγχθεί το περιεχόμενο του.  

Να επισημάνουμε ότι στην πρωτόδικη δίκη του Κ. Βαξεβάνη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο το δικαστήριο είχε απαγορεύσει την ηχογράφηση της δίκης, καθώς διαφωνούσε ο αντίδικος και άρα δεν επρόκειτο για νόμιμη διαδικασία. μαγνητοφώνηση έγινε μόνο στο εφετείο της υπόθεσης και αφού πρώτα εξέδωσε σχετική απόφαση το δικαστήριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter