Δίκη δολοφονίας Τοπαλούδη: Προκλητικό σόου από τον Ροδίτη κατηγορουμένο – Μπήκε ξυπόλητος στην αίθουσα και φώναζε

Δίκη δολοφονίας Τοπαλούδη: Προκλητικό σόου από τον Ροδίτη κατηγορουμένο – Μπήκε ξυπόλητος στην αίθουσα και φώναζε

Με τον Ροδίτη κατηγορούμενο Μ.Κ να συνεχίζει το προκλητικό του σόου ενώπιον ακροατηρίου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 23άχρονος κατηγορούμενος έφτασε στο σημείο να μπει στη δικαστική αίθουσα ξυπόλητος και φώναζε. Έβριζε τον πατέρα και τη γιαγιά του ενώ φώναζε πως δεν είναι βιαστής ούτε δολοφόνος. «Θα σε εκδικηθώ, δεν είμαι ο γιος σου», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον πατέρα του.

«Δίνει παράσταση, κοινώς μας δουλεύει» επισήμανε η εισαγγελέας στον πατέρα του κατηγορουμένου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, επικαλούμενη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία ο 23άχρονος «δεν πάσχει από κάτι αλλά προσποιείται».

Γιαγιά κατηγορούμενου: Δεν υπήρξε βιασμός

Ό,τι και η πλευρά των κατηγορουμένων ισχυρίζεται από την αρχή της δίκης κατέθεσε η γιαγιά του Μ.Κ. Η μάρτυρας κατέθεσε πως η Ελένη δεν βιάστηκε ενώ η ίδια πιστεύει πως ποτέ ο εγγονός της δεν θα έκανε αυτά τα πράγματα. Δηλαδή το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας.

Η κατάθεση της γιαγιάς ξεκίνησε μετά τα πυρά που δέχθηκε από τον εγγονό της καθώς ανέβαινε στο βήμα του μάρτυρα. «Να μείνεις έξω, να μην μιλήσεις», της φώναξε ενώ είπε πως λένε ψέματα για εκείνον. Με εντολή της προέδρου ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από την αίθουσα και συνεχίστηκε η διαδικασία.

«Δεν πιστεύω ότι έκανε αυτά τα πράγματα ο Μ., γνωρίζω τον χαρακτήρα του…», είπε ενώ στο κρίσιμο ερώτημα για το αν άκουσε κάτι την βραδιά που η Ελένη βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια πάνω ακριβώς από το σπίτι της, η γιαγιά του 23άχρονου κατηγορούμενου απάντησε αρνητικά.

Είπε ότι άκουσε τον Μ.Κ να έρχεται σπίτι και τη φωνή ενός κοριτσιού που μιλούσε. «Άκουσα ένα κορίτσι που μιλούσε αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Γέλαγαν και ανέβηκαν τη σκάλα, δεν άκουσα τίποτα άλλο. Πήγα για ύπνο» είπε για να συμπληρώσει πως άκουσε μέσα στον ύπνο της ένα αυτοκίνητο να φεύγει.

Στις συνεχείς οχλήσεις της εισαγγελέως της έδρας, η μάρτυρας δεν άλλαξε τον ισχυρισμό της, ότι δηλαδή δεν άκουσε τίποτα απ΄όσα γίνονταν πάνω εκείνο το βράδυ.

Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι….

Μάρτυρας: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα …

Στη συνέχεια η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο εγγονός της είχε «περιπέτειες» με ναρκωτικά και προβλήματα με την ψυχική του υγεία. «Είχε εμμονές, πάθαινε κρίσεις πανικού και τον παρακολουθούσε ψυχίατρος» ανέφερε η μάρτυρας και υποστήριξε πως οι γονείς του προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.

Τί κατέθεσε ο πατέρας

Όπως η γιαγιά έτσι και ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορούμενου κατέθεσε πως δεν υπήρξε βιασμός και ότι ο γιος του είχε προβλήματα με ναρκωτικά αλλά και προβλήματα ψυχικής υγείας. Και η κατάθεση του πατέρα ξεκίνησε μετά την αποχώρηση από την αίθουσα του 23άχρονου κατηγορουμένου ο οποίος μονολογούσε συνέχεια και έβριζε. «Ένσταση, κυρία πρόεδρε, δεν έχω κάνει τίποτα, είμαι αθώος» έλεγε ενώ φώναζε «Ένσταση, κυρία πρόεδρε, μου σκότωσε τον αδελφό και τη γυναίκα, να μπει μέσα για βιασμό και δολοφονία».

Σημειώνεται ότι η χαροκαμένη μητέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας φώναξε εναντίον του πατέρα και της γιαγιάς του κατηγορουμένου μετά τη λήξη της διαδικασίας: «Είστε δολοφόνοι» φώναξε.

Ο πατέρας του Μ.Κ. περιέγραψε τον γιο του ως ένα υπερκινητικό παιδί που δεν «μπορούσε να συγκεντρωθει στα μαθήματα», ενώ ανέφερε πως από τα δεκατέσσερά του έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Γι΄αυτό όπως είπε, απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ. «Είχε πολλές εμμονές… Πάντα τον επηρέαζαν οι παρέες του, το μόνιμο πρόβλημά του. Ό,τι του έλεγαν το έκανε». Υποστήριξε ότι το επίδικο διάστημα, είχε ξεκινήσει και πάλι τη χρήση ναρκωτικών με τις παρέες που είχε ακόμη και με τον συγκατηγορούμενό του.

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως ο γιος του σε χρόνο κοντά στο έγκλημα εκτός από την χρήση ναρκωτικών που είχε διαπιστώσει ότι έκανε, του είχε εκμυστηρευτεί «ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας πράγμα που μας οδήγησε στον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα».

Εισαγγελέας: Σας είπε κάτι για ότι έγινε;

Μάρτυρας: Ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε την σκότωσε ούτε την πέταξε. Αυτό πιστευτώ και εγώ.

Εισαγγελέας: Ο βιασμός δεν είναι αδίκημα για εσάς;

Μάρτυρας: Ναι είναι. Αλλά βιασμός δεν υπάρχει, γιατί δεν βιάσανε τη κοπέλα, το ξέρω από το γιο μου. Δεν έγινε βιασμός πήγε με τη θέλησή της ….

Στο σημείο αυτό ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε προς τον μάρτυρα: «Αφού λες ότι δε σου μιλάει.. Τα μαχαίρια δεν τα είδες …».

«Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι , αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει», είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα είχε καταθέσει η πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ, βιοχημικός, Σοφία Γκούγκουρα. 

Η δίκη συνεχίζεται στις 17 Μαρτίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter