Δίκη δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: Νέα στοιχεία για την υπόθεση αποκάλυψαν οι συγγενείς του θύματος

Δίκη δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: Νέα στοιχεία για την υπόθεση αποκάλυψαν οι συγγενείς του θύματος

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έφεραν στο φως κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία συγγενείς του.

Σύζυγος, αδέρφια και ο γιος του δολοφονηθέντος δικηγόρου κατέθεσαν σήμερα ενώπιον της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάτω από ένα εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το documentonews.gr, η δίκη ξεκίνησε με πολλαπλές διακοπές ενώ την επισκίασαν στην αρχή της οι ύβρεις των κατηγορουμένων προς τους συνηγόρους της πολιτικής και στην έδρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκ των κατηγορουμένων ζήτησε δια του συνηγόρου του διακοπή της δίκης καθώς, όπως τόνισε προς την έδρα, δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει και να κατανοήσει τη δίκη.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο με τον κατηγορούμενο να αποχωρεί από την αίθουσα υβρίζοντας. Τον ακολούθησαν και οι άλλοι κατηγορούμενοι οι οποίοι έβρισαν και αυτοί την πολιτική αγωγή αλλά και την Έδρα. Τα λεκτικά πυρά των κατηγορουμένων δέχτηκε συγκεκριμένα η δικηγόρος και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Σημειώνεται πως ένας εκ των κατηγορουμένων (σ.σ κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου) δολοφονήθηκε πριν λίγες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού. Επρόκειτο για τον Άλμπερτ Μπάκο που δέχτηκε δεκάδες μαχαιριές από τον συγκατηγορούμενό του ομοεθνή του (σ.σ κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός) και από έναν 25άχρονο Έλληνα.

Η δολοφονία του 36χρονου διαπράχθηκε λίγη ώρα αφ’ ότου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Δομοκού στην Ε’ Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού.

Νέες αποκαλύψεις από συγγενείς

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος, γιος του δολοφονηθέντος δικηγόρου, μετά το τραγικό συμβάν, συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του πατέρα του τον ενημέρωσε για κάτι που έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως είπε ο μάρτυρας, ένας πελάτης του γραφείου του (Γ. Χ.), εμπλεκόμενος σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, κάλεσε τον εν λόγω συνεργάτη του και τον ενημέρωσε πως οι δυο εκ των κατηγορούμενων στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου τον οδήγησαν σε δωμάτιο όπου τον ανάγκασαν με την απειλή μαχαιριού να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα έλεγε πως είναι ο κάτοχος του αριθμού του τηλεφώνου που επικοινώνησε το μοιραίο απόγευμα με τον πατέρα του για να κλείσει το ραντεβού.

Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, συνέβη τον Νοέμβριο (σ.σ περίοδο μετά τη σύλληψη των φερόμενων ως ηθικών κ φυσικών αυτουργών στην υπόθεση δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου). Σημειώνεται πως το πρόσωπο το οποίο φέρεται να απειλήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, έχει κληθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Ο αδερφός του θύματος και δικηγόρος στο ίδιο γραφείο, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, κατέθεσε και αυτός το παραπάνω περιστατικό, προσδίδοντας μάλιστα περισσότερες λεπτομέρειες.

«Να ενημερώσω το δικαστήριο ότι συνεργάτης στο γραφείο μας, κάποιο χρονικό διάστημα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει συμβεί κάτι σοβαρό[…].».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, συναντήθηκε από κοντά με τον συνεργάτη του ο οποίος εμφανώς φοβισμένος του είπε το εξής: «Οι ηθικοί αυτουργοί, νομίζω ο Μπ. και ο Ο. έβαλαν τον Γ.Χ σε δωμάτιο στις φυλακές Κορυδαλλού παρουσία αρχιφύλακα να υπογράψει ότι το τηλέφωνο με το οποίο κλείστηκε το ραντεβού την μοιραία ημέρα ήταν δικό του.

Πρ: Δεν ήταν;

Μαρτ: Όχι δεν ήταν. Θυμάμαι μάλιστα πως μου είπε ο συνεργάτης μας, ότι του είπε ο Γ.Χ πως οι αλβανοί αυτοί απευθύνθηκαν και στον αρχιφύλακα λέγοντας: «Εγώ δεν τον πιέζω, είδατε. Μόνος του ήρθε.

Πρ: Πώς ήξεραν ότι ήταν πελάτης του γραφείο σας ο συγκεκριμένος;

Μαρτ: Θα το είχαν ψάξει […].

Σύζυγος Ζαφειρόπουλου: «Δεν αισθάνθηκα ότι κινδυνεύει»

Εμφανώς συντετριμμένη κατέθεσε η σύζυγος του δολοφονηθέντος δικηγόρου, Βίκυ Ζαφειροπούλου. Όπως είπε ο άνδρας της δεν της είχε αναφέρει ποτέ ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ούτε πως αισθάνεται φόβο για κάτι.

Ερωτηθείς από την έδρα και την υπεράσπιση για τη σχέση του άνδρα της με τον Άρη Φλώρο και τις υποθέσεις του, τόνισε ότι ο Μ. Ζαφειρόπουλος ήταν πολλά χρόνια δικηγόρος του πατέρα και της μητέρας του. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο αδερφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος. «Ο πατέρας μας ο Νώντας ήταν δικηγόρος της οικογένειας Φλώρου. Ο Μιχάλης συνέχισε να είναι του Αχιλλέα και της Αλίκης. Των γονέων του Αριστείδη […] Του ζητήθηκε αρωγή για την υπόθεση του Φλώρου για την ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλο.

Η σύζυγος του δολοφονηθέντος δικηγόρου, κατέθεσε επίσης τα όσα έμαθε για την τραγική βραδιά από τον συνεργάτη του άνδρα της που ήταν εκεί την ώρα της δολοφονίας. «Τον έβαλαν απειλώντας τον με τα όπλα πίσω από το γραφείο του. Του ζήτησαν χαρτί από τη δικογραφία υπόθεσης του Φλώρου […].».

Πρ: Φαινόταν τα πόδια του; (σ.σ Μ. Ζαφειρόπουλου)

Μαρτ: Όχι

Τέλος, μεταξύ άλλων, ερωτηθείς από την υπεράσπιση για το πού πήγε, σε ποιόν πήγε το μυαλό της αφού έμαθε για τη δολοφονία του άντρα της, η κα Ζαφειροπούλου είπε: «Στην υπόθεση Φλώρου.

Συνηγ. Υπερ.: Στις καταθέσεις που δώσατε στην αστυνομία δεν αναφέρατε κάτι τέτοιο. Γιατί;

Μαρτ: Τι να αναφέρω; Πού πήγε το μυαλό μου;

Συνηγ. Υπερ.: Σήμερα καταθέτετε πρώτη φορά πως πήγε το μυαλό σας στην υπόθεση energa. Τη στιγμή που δεν είχαν βρεθεί ακόμη οι δράστες γιατί δεν το πράξατε;

Μαρτ: Όσο πέρναγνα οι ημέρες άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει να συμβαίνει με αυτήν την υπόθεση. Δεν το ανέφερα τότε.

Συνηγ. Υπερ.: Γιατί δεν το είπατε;

Μαρτ: Ήμουν σε τρομερό σοκ.

Άξιο αναφοράς είναι αυτό που κατέθεσε μεταξύ άλλων ο αδερφός του δολοφονηθέντος δικηγόρου, Γρηγόρης. Δήλωσε ότι ο αδερφός του δεχόταν λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί, συνεχόμενα τηλέφωνα από κάποιον δικηγόρο για υπόθεση που πιθανώς συσχετιζόταν με αυτές του Φλώρου. Αν και δεν θυμόταν το όνομα του δικηγόρου κατά την πορεία της ακροαματικής διαδικασίες , θυμήθηκε και κατέθεσε ότι αυτό ήταν του γνωστού δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Σοκαριστική ήταν η περιγραφή που έδωσε ο Γρ. Ζαφειρόπουλος καθώς είδε νεκρό τον αδερφό του στο γραφείο. «Ο αδερφός μου ήταν πεσμένος από τη δεξιά μεριά της καρέκλας. Είχε πέσει κάτω. Τον πυροβόλησαν από πάρα πολύ κοντά. Φαίνεται στον τρόπο που έπεσε. Στα πόδια του. Αυτός που τον πυροβόλησε το έκανε έχοντας πλήρη συναίσθηση. Δεν γίνεται κατά τύχη αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Η δίκη διεκόπη με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των συγγενών του θύματος. Θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter