Δίκη γηροκομείου Αθηνών: Ο Μπούμπας βλέπει τις βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του ως συνωμοσία – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Δίκη γηροκομείου Αθηνών: Ο Μπούμπας βλέπει τις βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του ως συνωμοσία – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Ως συνωμοσία εναντίον του και σε βάρος του καλού του Γηροκομείου βλέπει τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην “ισόβιος” πρόεδρος του, Προκόπιος Μπούμπας.

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων προσπαθώντας ταυτόχρονα να πετάξει από πάνω του κάθε ευθύνη λέγοντας πως ό,τι συνέβη έγινε με την έγκριση των εκάστοτε διοικητών συμβουλίων.

Ο «παπάς των σκανδάλων» όπως τον χαρακτήριζαν οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο, προσπάθησε να θέσει τον εαυτό του στο απυρόβλητο και να αυτοπαρουσιαστεί ως θύμα της όλης υπόθεσης. Ανέφερε ότι πέρασε “μαρτυρικά χρόνια” στο Γηροκομείο και ότι ταλαιπωρείται άδικα τα τελευταία χρόνια.

«Ήθελα να φύγω αλλά δεν με άφηναν», ήταν μια από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις που χρησιμοποίησε κατά την απολογία του.

Ισχυρίστηκε ότι υπήρξε συνωμοσία εναντίον του και μεγάλη πλεκτάνη. Δεν δίστασε να εμπλέξει εμμέσως πλην σαφώς σε αυτήν ακόμη και την εισαγγελία Διαφθοράς, τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων και το Δήμο Αθηναίων.

«Όλες οι κατηγορίες είναι αίολες και αόριστες» είπε λέγοντας μάλιστα ότι κατασκευάστηκαν από την κύρια μάρτυρα κατηγορίας, Πολυξένη Πραστάκου, την εισαγγελία Διαφθοράς και την υπηρεσία Εθνικών Κληροδοτημάτων.

«Για όλες τις ενέργειες μου υπήρχε απόφαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ήταν πλήρως ενημερωμένα», τόνισε σε άλλο σημείο της απολογίας του προσπαθώντας να πετάξει από πάνω του ευθύνες και πράξεις.

Σήκωσε μισό εκατ. ευρώ από κληροδότημα για να το… προφυλάξει

Με απίστευτη κυνικότητα ο κατηγορούμενος για το τεράστιο πάρτι στα οικονομικά του Γηροκομείου, κατέθεσε πως είχε σηκώσει το μισό εκατ. ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό κληροδοτήματος για να τα… προφυλάξει ώστε να μην κατασχεθούν.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 2016 το koutipandoras.gr και για την οποία έναν χρόνο μετά η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Μπούμπα.

Θυμίζουμε πως ο «αμαρτωλός» αρχιμανδρίτης αφού «σήκωσε» μισό εκατομμύριο ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό κληροδοτήματος χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, τέσσερα χρόνια μετά άνοιξε λογαριασμό στο όνομά του σε άλλη τράπεζα και έβαλε ποσό χρημάτων ίσο με αυτό που είχε κάνει ανάληψη.

Και όλα αυτά, όπως κατέθεσε, ενώ προσπαθούσε να διασφαλίσει την περιουσία του Γηροκομείου τη στιγμή που όλοι οι άλλοι και ειδικά το Δημόσιο, προσπαθούσαν να την καταπατήσουν.

Γενικότερα για το θέμα των κληροδοτημάτων από τα οποία λείπουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκατομμύρια ευρώ, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ άδειασμα λογαριασμών, ότι χρησιμοποιήθηκαν για το Γηροκομείο και ότι έχουν επιστραφεί ρίχνοντας το φταίξιμο ακόμη και σε δικαστικές αποφάσεις για κατασχέσεις. Μετακύλησε δε ευθύνες και στις προηγούμενες διοικήσεις

Για συμβούλους – χρυσάφι και για βοηθήματα

Απολογούμενος για τους συμβούλους που προσλήφθηκαν στο Γηροκομείο επί διοικήσεώς του και στοίχισαν ο… κούκος αηδόνι είπε ότι ακόμη και να δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα από τις ενέργειές του λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν, τους έβλεπε να… τρέχουν και να δουλεύουν.

Μιλώντας για τα βοηθήματα που δίνονταν απλόχερα και χωρίς κριτήρια ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να… αφήσει κανέναν αβοήθητο. Είπε ακόμη πως τα χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν σε βοήθημα δεν μπορεί να συγκριθούν με τα τα εκατομμύρια ευρώ που χρειαζόταν το Γηροκομείο για την φιλοξενία των ηλικιωμένων.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον αρχιμανδρίτη, στο εδώλιο, αντιμέτωποι και αυτοί με βαριές κακουργηματικές πράξεις, κάθονται και δυο πρώην «βαρυσήμαντα» στελέχη του άλλοτε ευαγούς ιδρύματος. Ο Αντώνιος Διονυσόπουλος και Εμμανουήλ Γρινιεζάκης. Γι αυτούς, ο Μπούμπας μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης ανέφερε κατά την απολογία του το όνομα της προϊσταμένης της νομικής υπηρεσίας, νυν πολιτικής αγωγής στη δίκη, Στραϊτούρη, λέγοντας πως υπήρχε συνεργασία μαζί της καθώς τον ενδιέφερε η… νομιμότητα.

Πρόκειται για την ίδια δικηγόρο που η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε δηλώσει ότι μετά το πέρας της δίκης θα ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον εισαγγελέα για να διερευνήσει αν ως δικηγόρος της πολιτικής αγωγής (Γηροκομείο) διέπραξε το αδίκημα της απιστίας δικηγόρου!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter