Δίκη Γηροκομείου Αθηνών: Ο Μπούμπας ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται για τα χρέη

Δίκη Γηροκομείου Αθηνών: Ο Μπούμπας ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται για τα χρέη

Με την απολογία του βασικού κατηγορουμένου στη δίκη του Γηροκομείου Αθηνών, πρώην «αιώνιου» προέδρου του ιδρύματος, Προκόπιου Μπούμπα συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία. 

Ο Μπούμπας, όπως έγραφε πριν από λίγες ημέρες το documentonews.gr, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της απολογίας του, θεωρεί ως… συνωμοσία εναντίον του τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Και βλέπει εαυτόν ως θύμα στην υπόθεση των μαύρων ταμείων του άλλοτε ευαγούς ιδρύματος.

Κατά τις δυο τελευταίους δικάσιμους, ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης, δέχτηκε τις ερωτήσεις της έδρας του Β Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία τον «στρίμωξε» αρκετές φορές. Ο έκπτωτος πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο μέσα από μακρόσυρτες απαντήσεις παραθέτοντας ως επί το πλείστον ανούσιες λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ανέφερε αρκετές φορές ότι έχει καταθέσει μηνύσεις και αναφορές εναντίον ακόμη και εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν υποθέσεις που εμπλεκόταν. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικαστηρίου το οποίο απευθυνόμενο προς τον Μπούμπα είπε: «μας απειλείτε κατηγορούμενε; Δεν απολογούμαστε εμείς κατηγορούμενε». Προκειμένου να κατευνάσει τους τόνους ο «ξυρισμένος» πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι τις αναφορές που είχε καταθέσει του τις είχε συντάξει η κα Στραϊτούρη προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Γηροκομείου η οποία παρίσταται σήμερα ως πολιτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την ίδια δικηγόρο που η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε δηλώσει ότι μετά το πέρας της δίκης θα ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον εισαγγελέα για να διερευνήσει αν ως δικηγόρος της πολιτικής αγωγής (Γηροκομείο) διέπραξε το αδίκημα της απιστίας δικηγόρου.

Τα «χρυσά» ευαγγέλια και τα Χαρούμενα Γηρατειά

Ως απαραίτητη χαρακτήρισε την προμήθεια όλων των ευαγγελίων που έκανε το Γηροκομείο επί προεδρίας του ο βασικός κατηγορούμενος. Όπως ισχυρίστηκε έπρεπε το Γηροκομείο να πληρώσει… χρυσάφι για να αγοράσει ευαγγέλια καθώς χαλούσαν από τη χρήση και διότι έπρεπε να υπάρχουν όλα τα διαφορετικά ευαγγέλια που χρειάζονται ανάλογα με τις περιστάσεις.

Την προμήθεια ευαγγελίων τη στιγμή που η πλειονότητα των εργαζομένων αν όχι όλοι παρέμεναn απλήρωτοι για μήνες, είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο του 2019 η εφημερίδα Documento. O Μπούμπας προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του σχετικά με τις προμήθειες χιλιάδων ευρώ για ευαγγέλια πετώντας το μπαλάκι στον εφημέριο στο εκκλησάκι.

Στο ίδιο ρεπορτάζ το Documento αποκάλυπτε και την εφημερίδα που εξέδιδε το Γηροκομείο επί διοίκησης Μπούμπας. Ο λόγος για την εφημερίδα με όνομα «Χαρούμενα γηρατειά» που μοίραζε δωρεάν. Το κόστος της για το 2009 ανήλθε σχεδόν στις 83.000 ευρώ, για το 2010 σχεδόν στις 46.500 ευρώ, το 2011 άγγιξε τις 59.000 ευρώ, ενώ το 2012 δόθηκαν για την έκδοσή της 46.000 ευρώ!

Βέβαια, κάθε άλλο παρά χαρούμενα ήταν τα γηρατειά καθώς χρόνο με τον χρόνο τα πάντα στο Γηροκομείο όδευαν από το κακό στο χειρότερο. Η τρύπα στα οικονομικά μεγάλωνε ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων χειροτέρευαν.

Ο Μπούμπας λοιπόν, ισχυρίστηκε ότι η έκδοση της εφημερίδας ήταν αναγκαία προκειμένου να προσελκύσει το Γηροκομείο δωρεές και να μαθαίνει ο κόσμος το έργο του ιδρύματος.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, παρά το ότι διετέλεσε πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΑ, κατέθεσε ότι δεν θυμόταν καν τα χρέη με τα οποία παρέλαβε το γηροκομείου ούτε αυτά που δημιουργήθηκαν επί δικής του προεδρίας. Τόνισε βέβαια ότι δεν ευθύνεται αυτός για την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε το Γηροκομείο.

Εκτός του «παπά των σκανδάλων», όπως τον αποκαλούσαν εντός του Γηροκομείου Αθηνών, στο σκαμνί τους Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κάθονται δυο πρώην «βαρυσήμαντα» στελέχη του άλλοτε ευαγούς ιδρύματος. Ο λόγος για τους Διονυσόπουλο και Γρινιεζάκη, πρώην γραμματέα και σύμβουλο ταμία του ΔΣ της ΕΕΑ αντίστοιχα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter