Δίκη Χρυσής Αυγής – Δικηγόρος Αιγύπτιων αλιεργατών: «Ιστορική απόφαση, δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής βίας» (Ηχητικό)

Δίκη Χρυσής Αυγής – Δικηγόρος Αιγύπτιων αλιεργατών: «Ιστορική απόφαση, δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής βίας» (Ηχητικό)

«Ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Μάλιστα, τόνισε: «Αυτό το οποίο το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε επί δεκαετίες στις προκηρύξεις του, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική συμμορία μαχαιροβγαλτών, επισφραγίστηκε σήμερα από το δικαστήριο» ενώ, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών, υπογράμμισε: «Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου και ελπίζουμε στη φάση των ποινών να μην επιτρέψει το δικαστήριο παρερμηνείες».

Επίσης, σημείωσε: «Μπορούμε να πούμε ότι αποδείξαμε σε μία δύσκολη στιγμή για την κοινωνία, ότι οι μέλισσες μπορούν να νικούν τους λύκους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από το Εφετείο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Δείτε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Παύλος δικαιώθηκε – Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η σημερινή απόφαση είναι ιστορική. Το δικαστήριο δίκασε τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση. Έκρινε το σύνολο του πολιτικού της συμβουλίου ως διευθύνουσα ομάδα εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός του Μιχαλολιάκου δηλαδή, καταδικάζει τον Κασιδιάρη, τον Λαγό, τον Γερμενή, τον Παναγιώταρο, τον Παππά, τον Ματθαιόπουλο. Το σύνολο του πολιτικού συμβουλίου κρίθηκε ομάδα εγκληματικής οργάνωσης. Και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας κρίθηκε κομμάτι της εγκληματικής οργάνωσης με την κατηγορία της ένταξης. 

Δείτε επίσης: To δραματικό ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα μετά την ιστορική απόφαση: «Ο Παύλος τα κατάφερε» (video)

Αυτό το οποίο το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε επί δεκαετίες στις προκηρύξεις του, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική συμμορία μαχαιροβγαλτών, επισφραγίστηκε σήμερα από το δικαστήριο. Όλες οι εγκληματικές ενέργειες εκπορεύονταν από τον αρχηγό. Όλες οι δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών εκπορεύονταν από τον Μιχαλολιάκο. Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου και ελπίζουμε στη φάση των ποινών να μην επιτρέψει το δικαστήριο παρερμηνείες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το εξής: Μιλάμε σήμερα για μία πρώτη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής βίας. Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα κέρδισε ο κόσμος της αλληλεγγύης, κέρδισε ο κόσμος της ανθρωπιάς. Κέρδισαν οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο. 

Μπορούμε να πούμε ότι αποδείξαμε σε μία δύσκολη στιγμή για την κοινωνία, ότι οι μέλισσες μπορούν να νικούν τους λύκους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από το Εφετείο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση του:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter