Ο Παύλος δικαιώθηκε – Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Το χρονικό της ιστορικής δίκης

Ο Παύλος δικαιώθηκε – Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Το χρονικό της ιστορικής δίκης

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από πεντέμισι χρόνια διαδικασίας. 

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από το πρωί της Τετάρτης για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. 

Οι ποινές των ενόχων θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. H διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 12:30 το μεσημέρι.

Το documentonews.gr παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μέσα και έξω από το δικαστήριο.

Το χρονικό

23:20 Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των αιτημάτων των ελαφρυντικών περιστάσεων και το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το μεσημέρι στις 12.30

23:14 Επικρίσεις της υπεράσπισης στην Έδρα

Αρκετές επικρίσεις έχουν ασκηθεί κατά της έδρας του δικαστηρίου από τους συνηγόρους υπεράσπισης μετά την ανακοίνωση της απόφασης ειδικά για την υπόθεση της εκγληματικής οργάνωσης.

Οι βασικότερες εντοπίζονται στο γεγονός ότι η κ. Λεπενιώτη κατά την ανακοίνωση της απόφασης δεν παρουσίασε μέρος του σκεπτικού της ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους επί των ελαφρυντικών των κατηγορουμένων. Επίσης, ορισμένοι συνήγοροι υπονόησαν ότι η απόφαση είχε διαρρεύσει.

23:01 H Wikipedia έφτασε στο Εφετείο

Η είδηση για την αλλαγή του λήμματος της Χρυσής Αυγής από «πολιτικό κόμμα» σε «εγκληματική οργάνωση» έφτασε και στην αίθουσα του δικαστηρίου, αφού αναφέρθηκε στην αγόρευση της συνηγόρου του Στάθη Μπούκουρα και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου

22:26 O «πλέον συμπαθής και αγαπητός» βουλευτής της ΧΑ ο Μπαρμπαρούσης

Τουλάχιστον έτσι υποστήριξε στην αρχή της αγόρευσής του ο δικηγόρος του.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην Έδρα για το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε συνοπτικά το σκεπτικό της απόφασης με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προτείνει τα αναγκαία ελαφρυντικά, κάτι το οποίο είπαν στις αγορεύσεις τους αρκετοί δικηγόροι της υπεράσπισης.

22:00 Συνήγορος Μίχου:

«Θεωρώ ότι θα εξισορροπήσετε την απόφασή σας δια των ελαφρυντικών. Αν δεν γίνει αυτό, θα είναι πράγματι μια άδικη δίκη»

21:48 Τα αιτήματα ελαφρυντικών για Μιχαλολιάκο

Ξεκίνησε η αγόρευση του δικηγόρου του Νίκου Μιχαλολιάκου για τα ελαφρυντικά.

«Ανέμενα να ακούσω σε τι συνίσταται η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από σας κ. Πρόεδρε. Προσπαθώ να εικάσω τι διηύθυνε ο Μιχαλολιάκος».

«Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο, τότε κάνω λάθος».

«Από που προκύπτει ο μη σύννομος βίος του κ. Μιχαλολιάκου; Έχει παράξει έργο, δημιούργησε έναν πολιτικό φορέα που έγινε αποδεκτός από τον ελληνικό λαό, παρείχε κοινοβουλευτικό έργο, δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει κανένας».

21:32 Νέα υπονοούμενα κατά του προεδρείου από την υπεράσπιση

Ένας ακόμη συνήγορος υπεράσπισης άφησε αιχμές κατά της έδρας υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είχε διαρρεύσει απο χθες το βράδυ και παρουσιάστηκε δημόσια ως «εκτίμηση» σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι από έγκυρη δικαστική συντάκτρια.

«Η ίδια συντάκτρια διαρρέει από το μεσημέρι ότι δεν θα γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά, οπότε δεν ξέρω γιατί να αγορεύσω», τόνισε ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

21:25 «Κρίνατε με κριτήριο το “να μην καεί η Αθήνα”» υποστήριξε ο δικηγόρος του Λαγού

Την πρόβλεψη ότι το δικαστήριο δεν θα δεχτεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου το οποίο ζήτησαν μέχρι τώρα όλοι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, έκανε στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Μάλιστα υπονόησε ότι η έδρα επηρεάστηκε λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η δίκη τις τελευταίες εβδομάδες και αποφάσισε με το σκεπτικό «να μην καεί η Αθήνα». Σε αυτό τον συλλογισμό ενέταξε και την εκτίμηση ότι το δικαστήριο θα αρνηθεί το ελαφρυντικό του έντιμου βίου.

21:15 «Ο Λαγός προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα»

«Ο Λαγός προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα με τον δικό του τρόπο, από το δικό του μετερίζι», υποστήριξε ο δικηγόρος του αιτούμενος ελαφρυντικά.

«Η αντιμετώπιση του Λαγού από τα ελληνικά δικαστήρια είναι αυτή που θα άρμοζε σε ανθρώπους που έχουν ζήσει με τρόπο παράνομο και με βία στη ζωή τους», τόνισε κάνοντας λόγο για προσπάθεια πολιτικού περιορισμού.

20:50 Συνήγορος Κούζηλου:

«Δεν περιμέναμε να έρθουμε σήμερα να ακούσουμε αυτή την απόφαση. Περιμέναμε να ακούσουμε τη συνέχεια της αξιοτιμης κ. εισαγγελέως»

20:24 «Παρεξηγημένο πρόσωπο» ο Κασιδιάρης, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Παρεξηγημένο πρόσωπο χαρακτήρισε τον Ηλία Κασιδιάρη στην έντονη αγόρευσή του. «Δέχτηκε ορυμαγδό κυνηγητού μαγισσών και πραγματικών περιστατικών».

«Είναι επιστήμονας, εργαζόμενος, έχει δραστηριότητα ως τεχνικός τροφίμων και υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο».

«Δεν συνιστά σύννομο βίο το γεγονός ότι έχει αθωωθεί σε άλλα δικαστήρια; Σημαίνει ότι δεν έχει σύννομο βίο επειδή του αρέσει η σκοποβολή; Αν είναι έτσι να καταδικάσουμε και αυτόν που κάνει σερφ, γυμνισμό και bungee jumping».

Η αγόρευση του κ. Παπαδέλη έγινε σε μεγάλη ένταση από πλευράς του, σε μια προσπάθεια να πείσει το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις. Έντονες ήταν άλλωστε και οι προηγούμενες αγορεύσεις συνηγόρων πρώην βουλευτών.

19:06 Σφραγίστηκαν τα γραφεία του Ηλία Κασιδιάρη και της «Ελληνικής Αυγής» στο Δήμο Αθηναίων. Περισσότερα ΕΔΩ

19:04 Διακοπή για 30 λεπτά – Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για 30λεπτο διάλειμμα και θα επανέλθει 

19:01 Αιτήματα ελαφρυντικών για Γρέγο – Αποδείξεις από δωρεά 100 € σε φιλανθρωπικό σκοπό προσκόμησε η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Γρέγου για να αποδείξει τον χαρακτήρα του ως ενός ανθρώπου με ευαισθησίες, ενώ επικαλέστηκε και πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και κατέθεσε την ιατρική συνταγή της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει.

18:34 Τα ελαφρυντικά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Για τα ελαφρυντικά των βουλευτών αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό το ελαφρυντικό της μεγάλης διάρκειας της δίκης. Η συνήγορος του πρώην βουλευτή Γερμενή, υποστηρίζει αυτή την ώρα ότι τα περίπου 8 χρόνια που μεσολάβησαν από τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ουσιαστικά «αφαιρεί» 8 χρόνια από τη ζωή των κατηγορουμένων

17:25 Χρυσή Αυγή: Εγκληματική οργάνωση και στη Wikipedia – Άλλαξε και στη Wikipedia η Χρυσή Αυγή. Στο λήμμα της εγκυκλοπαίδειας πλέον, το νεοναζιστικό μόρφωμα χαρακτηρίζεται πλέον ως εκληματική οργάνωση. «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, συχνά αποκαλούμενος απλά ως Χρυσή Αυγή, είναι ελληνική εγκληματική οργάνωση η οποία παρουσιαζόταν ως ακροδεξιό νεοναζιστικό πολιτικό κόμμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

17:30 «Η μεγαλύτερη δίκη ναζιστών μετά τη Νυρεμβέργη» – Tι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

17:15 Διεθνής Αμνηστία: Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ξεκάθαρο μήνυμα για όλη την Ευρώπη

16:24 Ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία – Επανήλθε πριν λίγα λεπτά η σύνθεση του δικαστηρίου και συνεχίζεται η διαδικασία αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης προτείνοντας τις ελαφρυντικές περιστάσεις των καταδικασθέντων πελατών τους. Πέραν των επιμέρους ελαφρυντικών που ζητούν να αναγνωριστούν οι δικηγόροι, επιμένουν στο ζήτημα της «μη ευλογης διάρκειας της δίκης», καθώς έχουν περάσει περίπου 8 χρόνια από τα αδικήματα που αφορούν ιδιαίτερα την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων.

15:37 Μέχρι το βράδυ η διαδικασία – Μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία στην ιστορική δίκη που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηθεί να ολοκληρωθούν όσα περισσότερα στάδια της διαδικασίας είναι δυνατόν, με τη συνεδρίαση να συνεχίζεται χωρίς συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό. Το documentonews.gr και το koutipandoras.gr θα συνεχίσουν να σας ενημερώνουν ζωντανά για τις εξελίξεις από την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

14:50 Διακοπή μισής ώρας –  Διακοπή για μισή ώρα αποφάσισε η έδρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφού είναι εμφανής η κόπωση είναι εμφανής σε όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή ιστορική διαδικασία. Η έδρα θα επανέλθει για να συνεχιστεί η διαδικασία. Σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης προς την έδρα αν θα υπάρξει σήμερα απόφαση επί των ελαφρυντικών, η κ. Λεπενιώτη απάντησε ότι «θα προχωρήσουμε»

14:22 Ο… «πονόδοντος» και τα ούζα του Ρουπακιά – Συνεχίζεται η διαδικασία επί των ελαφρυντικών των κατηγορουμένων. Οι συνήγοροι ως επί το πλείστον αναφέρουν τον «σύννομο βίο» των πελατών τους ζητώντας να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά επί των ποινών. Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του συνηγόρου του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά (βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό) για τον… πονόδοντό του: «είναι κλεισμένος τόσο καιρό σε 4 τοίχους χωρίς αυτό το διάστημα να συνυπολογίζεται στη φυλάκισή του. Πριν 4 μήνες ήθελε να πάει στον οδοντίατρο που είναι στη διπλανή πόρτα και δεν μπορούσε έβαζε ούζα και γαρύφαλλο». Παράλληλα, ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά επικαλέστηκε «σύννομο βίο, ειλικρινή μετάνοια και μη εύλογη διάρκεια δίκης», ως ελαφρυντικές περιστάσεις για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

13:45 Σακελλαροπούλου για δίκη Χρυσής Αυγής: Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία

13:44 Δήλωση Αλέξη Τσίπρα – Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας. Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα. Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα. Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας. Για να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού.

13:31 Πατέρας Παύλου Φύσσα στο documentonews.gr: «Οι ποινές να μην είναι σαν χάρη»

13:25 Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τους δικαστές

13:24 «Χαίρομαι που σας πολεμώ»… Αμετανόητος ο Λαγός – «Αυτή είναι η Ελληνική δικαιοσύνη. τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος.χαίρομαι που σας πολεμώ.ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. συνεχίζω πιο αποφασισμένος» έγραψε σε tweet ο καταδικασθείς Γιάννης λαγός

13:23 Κλειστή η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα – Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα καθως πραγματοποιεί πορεία το ΠΑΜΕ

13:00 Δικηγόρος Αιγύπτιων αλιεργατών: «Ιστορική απόφαση, δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής βίας»

12:55 Πανηγυρικό κλίμα στο αίθριο του Εφετείου – Φωνές, χειροκροτήματα, κλάματα και αγκαλιές στο αίθριο του Εφετείου με τη Μάγδα και τον Τάκη Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους που έδωσαν τη μάχη τους από τα έδρανα της Πολιτικής αγωγής να λαμβάνουν συγχαρητήρια από τους πάντες για την ιστορική απόφαση στην οποία κατέληξε το δικαστήριο κρίνοντας τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣ

12:54 Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ «Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία. Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Χαιρετίζουμε, ακόμα, τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας. Το πλατύ δημοκρατικό ρεύμα που σχηματίστηκε σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τους χιλιάδες ακόμα πολίτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό. Πλέον είναι ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

12:53 Σε άμυνα η υπεράσπιση, χωρίς δικαίωμα λόγου η Πολιτική Αγωγή – Η πολιτική αγωγή δεν έχει δικαίωμα λόγου στη διαδικασία καθώς πλέον εξελίσσεται η διαδικασία για τα ελαφρυντικά ενώ θα ακολουθήσουν οι προτάσεις της εισαγγελέως επί των ποινών

12:48 Κρίσιμο το ζήτημα των αναστολών – Συνεχίζεται η διαδικασία στην αίθουσα του δικαστηρίου με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων να βρίσκεται σε θέση «άμυνας» ζητώντας να αναγνωριστούν σειρά ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Πλέον το μεγάλο ζητούμενο είναι το κατά πόσον το δικαστήριο θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά καθώς αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το αν οι ποινές (που θα αποφασιστούν στη συνέχεια) θα είναι με ή χωρίς αναστολή. Κρίσιμο επίσης είναι το αν οι εφέσεις που σίγουρα θα κατατεθούν, θα έχουν ανασταλτική δύναμη.

12:44 Το ΠΑΜΕ συνεχίζει με πορεία προς τη Βουλή – Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ιστορική δίκη της Χρύσης Αυγής και αφού οι αύρες διέλυσαν το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο μπροστά στο εφετείο, το ΠΑΜΕ συνεχίζει με πορεία προς τη Βουλή.

12:41 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ «Με την ιστορική απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη όρθωσε στιβαρό τείχος υπεράσπισης της Δημοκρατίας»

Δήλωση του τέως Προέδρου Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου για την καταδικαστική απόφαση εις βάρος των μελών της «Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Παυλόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα: «Με την ιστορική απόφασή της για το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», η Ελληνική Δικαιοσύνη, αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων, όρθωσε με την δίκαιη ετυμηγορία της στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας».

12:13 Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η αστυνομία αποφάσε να διαλύσει τη συγκέντρωση μετά την ιστορική απόφαση για καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης

Βίντεο: Μάριος Αραβαντινός – Βασίλης Ανδριανόπουλος

12:12 ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Η κατηγορία μετατρέπεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη: Καστρινός, Πανταζής, Χατζηδάκης. Παύει η δίωξη για τους υπόλοιπους για απλή σωματική βλάβη

12:04 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης Λαγός Γερμενής Παναγιώταρος Παππάς Ματθαιόπουλος

ΕΝΤΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Αγγος, Αποστόλου, Καζατζόγλου, Καλαρίτης, Μιχάλαρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σιατούνης, ΣΚάλκος, Στεριόπουλος, Στρατος, Τσακανίκας, Τσιόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης

12:03 «ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ» Η λεωφόρος Αλεξάνδρας δονείται από συνθήματα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

12:02 Ένοχος ο Ρουπακιάς για την ανθρωποκτονια του Παύλου Φύσσα. Επίσης για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν: Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης (Επικεφαλής τοπικής), Ιωάννης Καζατζόγλου, Ιωάννης Αγγος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης. Σαντοριναίος και Τσακανίκας αθώοι λόγω αμφιβολιών.

12:01 Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

11:59 Ελαφρυντικά Στη μάχη της αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων μπαίνουν πλέον οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση – κόλαφο του δικαστηρίου που έκρινε ενόχους τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης

11:57 Ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από την Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη

Βίντεο: Μάριος Αραβαντινός – Βασίλης Ανδριανόπουλος

11:55 Η Αστυνομία ξεκίνησε επεισόδια με ρίψη νερού στους χιλιάδες συγκεντρωμένους- Προσπαθεί να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος

Βίντεο: Μάριος Αραβαντινός – Βασίλης Ανδριανόπουλος

Βίντεο: Μάριος Αραβαντινός – Βασίλης Ανδριανόπουλος

11:52 Χειροκροτήματα από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους για την απόφαση του δικαστηρίου

11:49 ΈΝΟΧΗ ΌΛΗ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

11:48 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 11:47 ΕΝΟΧΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

11:47 Κομιάνος Άγγος Μαρίας ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση – Αθώα η Σκορδέλη. Για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους

11:45 Το δικαστήριο αναγνώρισε εγκληματική οργάνωση – Πρώτος ένοχος ο Αγγος

11:44 Μιχαλολιάκος ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Λαγός, Κασιδιάρης, Μίχος, Μιχαλολιάκος, Μπούκουρας ένοχοι για κάποιες από τις κατηγορίες παράνομης οπλοκατοχής

11:42 Σκαρπέλη αθώα λόγω αμφιβολιών για ψευδορκία

11:38 Υπόθεση ΠΑΜΕ Το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης

11:36 ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ Η ενοχή αναφέρεται μόνο για τη συμμετοχή στην επίθεση και όχι για την εγκληματική οργάνωση που θα ανακοινωθεί στη συνέχεια

11:35 Ενοχοι σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Φύσσα, Σαντοριναίος και Τσακανίκας αθώοι λόγω αμφιβολιών Η ενοχή αναφέρεται μόνο για τη συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και όχι για την εγκληματική οργάνωση που θα ανακοινωθεί στη συνέχεια

11:33 ΕΝΟΧΟΣ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ Ένοχος για την ανθρωποκτονία Φύσσα, οπλοφορία

11:30 Ελήφθησαν οι παρουσίες. Μιχάλαρος, Αγγος, Καζατζόγλου, Σκάλκος, Τσαλίκης, Τζορβάς, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης, παρόντες στο δικαστήριο. Απουσιάζουν ο Ρουπακιάς και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

11:24 Ξεκίνησε η διαδικασία της ανακοίνωσης της απόφασης. Αυτή την ώρα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη λαμβάνει τις παρουσίες των κατηγορουμένων και των εκπροσώπων τους. Στην αίθουσα βρίσκονται 11 από τους 68 κατηγορούμενους

11:23 Όλα έτοιμα για την ανακοίνωση της απόφασης Στη θέση της βρίσκεται η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής

11:10 Υποβαθμίζει τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση η ΕΛΑΣ κάνοντας λόγω για 10.000 διαδηλωτές

11:07 Live η συγκέντρωση από το Russian Today

11:06 Πέντε κατηγορούμενοι Χρυσαυγίτες στην αίθουσα, ανάμεσά τους οι Αγγος, Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Χατζηδάκης. Δειλοί όπως είναι αναμενόμενο οι κορυφαίοι της ηγεσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης.

11:05 Η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκινάει από την Πανόρμου και φτάνει ως την Ιπποκράτους

11:02 Όλα έτοιμα για την ανακοίνωση της απόφασης. Στη δικαστική αίθουσα όλοι έχουν πάρει τις θέσεις τους. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης βρίσκονται τα έδρανά τους, ενώ στην αίθουσα βρίσκονται και πέντε από τους 68 κατηγορούμενους

10:56 Στο χώρο του Εφετείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει και αυτή την ετυμηγορία που πρέπει» δήλωσε από το Εφετείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.«Επί 7 ολόκληρα χρόνια αυτό το βάρος το κουβαλούσε σχεδόν μόνη της αυτή η ηρωική μορφή η Μάγδα Φύσσα και σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ετυμηγορία του λαού της Αθήνας είναι πως δεν είναι αθώοι για τη δράση τους, για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, για τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού όμως είναι εγκληματική οργάνωση και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, έτσι όπως αρμόζουν οι αγώνες αυτού του λαού η ιστορία αυτού του τόπου», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

10:55 Η λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο απαιτεί καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής. Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών


10:45 Guardian: «Η Ελλάδα ελπίζει στους δικαστές της για να γιατρέψει τις πληγές που άνοιξε η Χρυσή Αυγή»

10:41 Με συνθήματα κατά του φασισμού, χιλιάδες κόσμου ζητούν δικαίωση για τα θύματα των νεοναζί

10:35 Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας φτάνει στο Εφετείο

10:29 Δήλωση Φώφης Γεννηματά στο Εφετείο

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό.

Σήμερα τα θύματα και η Δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί.

Κι αυτός είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται. Ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή, με ισχυρή Δημοκρατία».

10:28 Ο κόσμος συνεχίζει να καταφθάνει μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

10:20 Live μετάδοση της μεγάλης συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο από το Russian Today

https://www.facebook.com/RTnews/videos/387527588944370/

Antifascist protests expected as long-awaited Golden Dawn trial verdict is handed down in Athens

Antifascist protests expected as long-awaited Golden Dawn trial verdict is handed down in Athens

Gepostet von RT am Dienstag, 6. Oktober 2020

10:16 Πανώ στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

10:10 Ολο και μεγαλώνει η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας που σε λιγώτερο από μια ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ήδη, από τις 9 το πρωί, αναρτήθηκαν τα πρώτα πανό μπροστά από το κτίριο και συγκεκριμένα από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο κύριος όγκος όσων συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αναμένεται να συγκεντρωθεί στις 11:00 που θα αρχίσουν και οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό, ενώ από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

09:57 «Εμμονή» σχολιαστών και δημοσιογράφων της τηλεόρασης να κλείνουν τα μάτια στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και να μιλούν μόνο για αστυνομικά μέτρα και το ενδεχόμενο επεισοδίων. Η συγκέντρωση είναι ήδη πολύ μαζική! 



09:56 Η Μάγδα Φύσσα στο πανό του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη – Λίγο νωρίτερα, μετά την άφιξή της στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα βγήκε στη διαδήλωση για να δει το πανό του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. Σε συνομιλίες που είχε με τον κόσμο έλεγε “Να δικαιωθεί σήμερα η κοινωνία.” Στη φωτογραφία, η Μάγδα Φύσσα πέφτει στην αγκαλιά του Θανάση Περράκη πολύ καλού φίλου του Παύλου μπροστά στο πανό του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

09:50 Δήλωση Παύλου Πολάκη έξω από το Εφετείο

09:45 Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης εισέρχεται στο Εφετείο

09:43 Πλήθος κόσμου έξω από το Εφετείο «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή»: Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των συγκεντωμένων αυτή την ώρα μπροστά από το Εφετείο Αθηνών.

Πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσυγκεντρωση θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Έντονη η αστυνομική παρουσία

09:30 Χρυσή Αυγή: Αυτοί είναι οι 68 κατηγορούμενοι και δεν είναι αθώοι

09:21 Τα πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το εφετείο

09:19 Αρχίζουν να πυκνώνουν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο

09:15 Αντιπροσωπεία της ΝΔ στο χώρο του Εφετείου μεταξύ των οποίων Αρκουμανέας και Παύλος Μαρινάκης της νεολαίας του κόμματος. Δεν μπήκαν μέσα. Μάλλον ήρθαν μόνο για τη φωτογραφία καθώς μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν

09:00 Η Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος μεταδίδουν όλα τα τελευταία νέα μέσα από τη δικαστική αίθουσα, ενώ η δημοσιογραφική ομάδα του Documento η οποία βρίσκεται έξω από το Εφετείο μεταφέρει όλο το κλίμα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα από την αίθουσα σύνταξης, σας κρατά ενημέρους σχετικά με όλες τις εξελίξεις.

08:51 Τα πρώτα πανώ φτάνουν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

08:30 Περνάει την πύλη του Εφετείου η Μάγδα Φύσσα με τον πατέρα του Παύλου

08:28 Έφτασαν στην αίθουσα του Εφετείου οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης, Χρύσα Παπαδοπουλου και οι υπόλοιποι

07:00 Αρχίζουν να κλείνουν οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο και τη ΓΑΔΑ

06:45 ΜΑΤ, Ασφαλίτες και δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και γύρω από το Πεδίο του Αρεως

06:20 Δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ αρχίζουν να συγκεντρώνονται γύρω από το κτίριο του Εφετείου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

06:15 Σκαρμέας: Αν η Χρυσή Αυγή αθωωθεί θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη Δημοκρατία

06:10 Οι χάρτες με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

06:05 Εν αναμονή της απόφασης – Τα σενάρια που επικρατούν

06:00 Οι λεπτομέρειες της σημερινής διαδικασίας – Μια απόφαση… χωρίς ωράριο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter