Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή της διαδικασίας για την Πέμπτη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή της διαδικασίας για την Πέμπτη

Συνεχίζεται σήμερα μετά τη χθεσινή πρόωρη διακοπή η δίκη της Χρυσής Αυγής, εν αναμονή της απόφασης επί των αναστολών.

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος από το Εφετείο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του documentonews.gr από την αίθουσα σύνταξης σας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις.

14:40 Επανέρχεται αύριο με απαντήσεις στα αιτήματα το δικαστήριο Στην αυριανή συνεδρίαση θα υπάρξουν απαντήσεις στα αιτήματα της πλευράς Λαγού για ανάγνωση επιπλέον βουλευμάτων, ενώ πιθανόν να υπάρξει και απάντηση για το αίτημα Κασιδιάρη να εξεταστεί νέος μάρτυρας

14:36 ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.00

14:25 Συνήγορος Μιχαλολιάκου (Μιχαλόλιας): Δεν ξέρω αν πρέπει να απαντήσω σε εσάς ή στον περιοδεύοντα θίασο που ζητά να μη χορηγήσετε ανασταλτική δύναμη στην έφεση των κατηγορουμένων. Πρέπει να μάθουν για την ιερότητα του προσώπου του κατηγορουμένου. Μου δίνει κουράγιο το ότι καταφεύγουν σε μια καταδικαστική απόφαση για πλημμέλημα πριν 41 έτη, δείχνει αδυναμία και έλλειψη επιχειρημάτων. Ποτέ ο Μιχαλολιάκος δεν κατηγορήθηκε για έκρηξη, ή για τοποθέτηση εκρηκτικών σε κινηματογράφους. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι σχεδόν κατάφεραν να διαλύσουν τον συγκεκριμένο σχηματισμό που εσείς χαρακτηρίζετε εγκληματική οργάνωση. Μια εφημερίδα είχε και αυτή έκλεισε.

Χθες ήμουν στον Άρειο Πάγο και βγαίνοντας άκουσα γνωστή δημοσιογράφο που βγαίνει και ανακοινώνει τις αποφάσεις, να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι η εισαγγελέας θα προτείνει αναστολές αλλά το δικαστήριο δε θα τις δεχτεί. Να ανοίξει το τηλεφωνικό απόρρητο και να σας πω και το όνομά της αν θελετε!

14:23 Συνήγορος Παππά (Σταυριανάκης): Το αντέχει η συνείδησή σας κυρία πρόεδρε; 

Αν σας ρωτήσει μια μέρα κάποιος άνθρωπος, η Ιστορία ή ο Θεός γιατί τους έκρινες ενόχους, δεν τους έδωσες ελαφρυντικά και τους επέβαλες αυτές τις ποινές, εύκολα θα απαντήσετε. Αν όμως συνεχίσει και σας ρωτήσει γιατί κατέστησες ανίσχυρη τη δεύτερη δίκη, τότε δύσκολα θα απαντήσετε. Σας αφήνω με αυτές τις σκέψεις. Αντέχει στη συνείδησή σας, κυρία πρόεδρε, να εκτίσουν τις ποινές τους πριν εκδοθεί η δεύτερη απόφαση;

14:00 Λεπενιώτη επί της διαδικασίας: «Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να πούμε αν θα συνεχιστεί η διαδικασία αύριο», απάντησε η Μαρία Λεπενιώτη σε συνήγορο υπεράσπισης για το αν θα συνέλθει και αύριο το δικαστήριο.

13:58 Συνήγορος Μπαρμπαρούση: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να λειτουργήσουν κατά της κοινωνίας και της νομιμότητας εάν ανασταλούν οι ποινές τους, αφού όταν είχαν εξουσία (πλέον το κόμμα είναι ανύπαρκτο και δεν έχει δύναμη), κινήθηκαν προς όφελος της κοινωνίας, καταψηφίζοντας τα μνημόνια και τους νόμους που κρίθηκαν από τα δικαστήριά σας αντισυνταγματικα»

13:56 Ούτε βήμα πίσω η Οικονομόμου: Αμετανόητη εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, υποστηρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι η θέση των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής, αλλά στα σπίτια τους

Μετά την πρωτοφανή χθεσινή κίνηση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη να εγκαλέσει την εισαγγελέα και να ζητήσει συμπληρωματικές διευκρινίσεις επί της ελλειμματικής της πρότασης, η κ. Οικονόμου αφού χαρακτήρησε το ύφος της προέδρου «ιδιαίτερα έντονο» με σκοπό να την επιπλήξει, προσήλθε με σκοπό κυρίως να επαναλάβει την εισαγγελική πρόταση που στέλνει τους χρυσαυγίτες σπίτι τους, αλλά και για να «κατσαδιάσει» τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής που τόλμησαν να επισημάνουν δημόσια το αναντίρρητο γεγονός ότι η εισαγγελική πρόταση υιοθετούσε πλήρως την υπερασπιστική γραμμή.

«Ποιά παραπλάνηση υπήρξε και σε ποια έκθεση ψευδών γεγονότων προέβη η Εισαγγελέας της έδρας όταν δύο βουλεύματα έχουν κρίνει όπως ισχυρίζονται κάποιοι συνήγοροι οι οποίοι, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας για μετριοπάθεια, τόσο εντός όσο και εκτός του δικαστηρίου, καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις για την εισαγγελέα επειδή δεν τους είναι αρεστές οι προτάσεις της;», αναρρωτήθηκε η εισαγγελέας κλείνοντας την συμπληρωματική της εισήγηση.

Νωρίτερα, αναφερόμενη στην περίπτωση Μιχαλολιάκου και την καταδίκη του το 1979 για κατοχή εκρηκτικών που τοποθετούνταν σε κινηματογράφους που έπαιζαν σοβιετικές ταινίες, η εισαγγελέας έσπευσε να τον ξεπλύνει για άλλη μία φορά, σημειώνοντας: «αναφερθήκατε στον κ. Μιχαλολιάκο και δη σε προηγούμενη καταδικαστική που του επιβλήθηκε το 1979 σε ηλικία 22 ετών και έκτοτε παρήλθαν πλέον των 30 ετών μέχρι την πράξη που φέρεται της εγκληματικής οργάνωσης. Η πράξη αυτή αφορά κατοχή εκρηκτ. μηχανισμών και αφού του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου, του επιβλήθηκε ποινή 22 μηνών μετατραπείσα. Πρέπει να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, οπως αναφέρθηκε από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στα ΜΜΕ, με ανοίκειους και προσβλητικούς προς το πρόσωπο της Εισαγγελέα».

Στη συνέχεια ακολούθησε αρκετά μεγάλη ένταση μεταξύ της Μαρίας Λεπενιώτη και των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού, οι οποίοι εγκάλεσαν το δικαστήριο για το γεγονός ότι δεν ανέγνωσε το βούλευμα του 2019 που αφορούσε τους περιοριστικούς όρους του Λαγού, ενώ διάβασε μόνο το βούλευμα του 2015. Μάλιστα, στην παρέμβασή του ο συνήγορος του Λαγού, Ρουσόπουλος, είπε ότι «επί πέντε χρόνια ακούγαμε συνέχεια από την έδρα “ο Παύλος και ο Παύλος”, και κακώς δεν αντιδράσαμε!», προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις.

13:01 Παίζει «καθυστερήσεις» ο Κασιδιάρης και εμπλέκει και άλλον συνεργάτη του Σαμαρά

12:48 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ – Η ανάρτηση του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής: «Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή. Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης. Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”. Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος»

12:40 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ – Μετά την επεισοδιακή παρέμβαση Κασιδιάρη και την ένταση στο δικαστήριο, τον λόγο έχουν λάβει και πάλι οι συνήγοροι υπεράσπισης επί των αναστολών των εντολέων τους

12:08 ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Προκύπτει ότι ο εξ’ απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει εδώ και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον δολοφόνο. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα.

12:03 Δήλωση Κασιδιάρη: Προσκομίζω ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλα διέλαθε της προσοχής σας. Υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου μετά το βράδυ της δολοφονίας εμφανίζεται τηλεφωνικός αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμενα στη ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. Πιστώνεται στον Μπαρτζόπουλο Δήμητριο ο οποίος είναι ο εξ’ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά. Έχει τηλεφωνική επικοινωνία 2 μέρες πριν τη δολοφονία (16/9/2013) με πρόσωπο που μετά τη δολοφονία μιλάει με τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Δεν είναι μόνο ότι μίλησε δύο ημέρες πριν. Μίλησε και στις 18/9, 26/9, 28/9 , 2/88/ 3/8/ 5/8 16/9

11:56 Συνήγορος Λαγού (Αλεξιάδης}: Θεωρεί ότι διώκεται για τις απόψεις του και εάν δεν του χορηγηθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του επειδή το θεωρεί τιμή του.

11:47 Συνήγορος Λαγού (Ρουσόπουλος): Επί πέντε χρόνια ακούγαμε συνέχεια από την έδρα «ο Παύλος και ο Παύλος», και κακώς δεν αντιδράσαμε!

11:46 Ενταση μεταξύ της Λεπενιώτη και των συνηγόρων του Λαγού – Οι συνήγοροι του Λαγού διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο γραμματέας διάβασε μόνο το ένα βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους

11:43 Κριτική στους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής από την εισαγγελέα

11:40 Επιμένει στην αναστολή του Λαγού η εισαγγελέας – Το δικαστήριο πρέπει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση για όλους τους κατηγορούμενους πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

– Σχετικά με Μιχαλολιάκο: Η καταδίκη του δεν αναφέρεται σε βομβιστική ενέργεια, όπως είπαν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και ΜΜΕ, με ανοίκειες επιθέσεις στο πρόσωπο της εισαγγελέως.

– Σχετικά με δολοφόνους Λουκμάν: Μετά την τέλεση της πράξης (σ.σ: δολοφονία) συμπεριλαμβανομένης της ένταξης, δεν υποτροπίασαν. Εξέτισαν την ποινή τους για τη δολοφονία.

– Σχετικά με Λαγό: Το δικαστικό συμβούλιο έχει αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους. Το ίδιο Συμβούλιο το 2019 έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε Βέλγιο και Λουξεμβούργου. Από αυτά προκύπτει ότι δεν παραβίασε εν γνώση του τους περιοριστικούς όρους

11:39 Θέλει να μιλήσει ο Κασιδιάρης – Ο Ηλίας Κασιδιάρης, προσήλθε στην αίθουσα, κάθισε μόνος του αρκετά μακριά από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και απευθυνόμενος στην πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη την ώρα που ακούστηκε το όνομά του είπε «είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

11:21 Ελαβε τα βουλεύματα η έδρα – Διαβάζει τα βουλεύματα για την παραβίαση των περιοριστικών όρων του Λαγού ο γραμματέας της έδρας. Η Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε ότι το βούλευμα του 2015 που αναφέρεται στην παραβίαση, έχει γράψει ο αναπληρωτής εισαγγελέας της παρούσας έδρας, κ. Κωσταρέλλος

11:20 Ξεκίνησε η διαδικασία

11:19 Στην αίθουσα του δικαστηρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης

10:50 Η χθεσινή διαδικασία και το «άδειασμα» στην εισαγγελέα

Χθες Τρίτη, το δικαστήριο διέκοψε στα πρώτα 20 λεπτά της διαδικασίας μετά από το θεαματικό «άδειασμα» της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου σχετικά με την πρόταση της δευτερης της στην οποία προτείνει να χορηγηθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά.

Η πρόεδρος αποδόμησε ουσιαστικά την εισαγγελική πρόταση αφού «μπάζει» από νομικής πλευράς, καθώς η Α. Οικονόμου μίλησε για λευκά ποινικά μητρώα, για μη ύποπτους φυγής, για απαρέγκλητη τήρηση των περιοριστικών όρων και για… ήσσονος απαξίας αδικήματα.

Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν στην εισαγγελική πρόταση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εισαγγελέας είπε χθες πως «τα ποινικα μητρώα των βουλευτών είναι λευκά πλην του Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το ’89, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας πράξεις». Η κ. Λεπενιώτη υπενθύμισε ονομαστικά τους καταδικασθέντες που έχουν ποινές κάθειρξης για σοβαρές πράξεις.

«Κατά τούτο κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση», τόνισε η Μαρία Λεπενιώτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραβίασης των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού, υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει στη γνώση του δικαστηρίου βούλευμα που λέει ότι ο Λαγός συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του.

Παρά τα όσα επεσήμανε η Μ. Λεπενιώτη, η Α. Οικονόμου δήλωσε πως εμμένει στην πρότασή της. Ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε δίνοντας εντολή να αναζητηθούν από την εισαγγελία τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό.

10:45 Τα φώτα στραμμένα στην Εισαγγελέα μετά το πρωτοφανές άδειασμα της Προέδρου

10:40 «Άδειασμα» επί έδρας από τη Λεπενιώτη στην Οικονόμου – Στο μικροσκόπιο η ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης

10:35 Είναι η Αδαμαντία Οικονόμου πιο πιστή «πολεμίστρια» του Αρχηγού;

10:30 Κρεσέντο χυδαιότητας από τον Λαγό: Απειλεί τη Λεπενιώτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter