Δίκη «αμαρτωλού» Ταμείου ΥΠΠΟ: Ένοχος ο Βλαντής, αθώος ο Τσακοπιάκος

Δίκη «αμαρτωλού» Ταμείου ΥΠΠΟ: Ένοχος ο Βλαντής, αθώος ο Τσακοπιάκος

Την ενοχή του διευθυντή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) Γιώργου Βλαντή, αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καθώς επίσης και την αθώωση όλων των υπόλοιπων κατηγορούμενων, μεταξύ αυτών και του γνωστού αρχισυνδικαλιστή του υπουργείου Πολιτισμού και προέδρου του Ταμείου, Ιωάννη Τσακοπιάκου.

Διαβάστε επίσης: Αμαρτωλό «ταμείο» υπουργείο Πολιτισμού: Στην τελική ευθεία η δίκη, καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους

Πρόκειται για την υπόθεση με την υπεξαγωγή βιβλίων πρωτοκόλλου και πρακτικών του Δ.Σ., η οποία έγινε κατά την πολυήμερη κατάληψη των γραφείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ από την ηγεσία της ΠΟΕΥΠΠΟ την περίοδο 30 Ιανουαρίου – 8 Μαρτίου 2018. Είχε προηγηθεί η άρνηση των Ι. Τσακοπιάκου – Γ. Βλαντή, που διοικούσαν επί δεκαπενταετία το Ταμείο, να δώσουν στη νέα διοίκηση τα στοιχεία αυτά.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου υιοθέτησε εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων Γιάννη Τσακοπιάκου και Γιώργου Βλαντή, και την αθώωση των μελών του ΔΣ του Ταμείου. Μετά από πέντε ημέρες ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος της έδρας αποφάσισε την αθώωση του Τσακοπιάκου, ενώ παράλληλα επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον Γιώργο Βλαντή. Είχαν προηγηθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν σε υπεξαγωγή εγγράφων και συγκεκριμένα ότι είχα αφαιρέσει από το γραφείο του Ταμείου τα βιβλία πρωτοκόλλου των ετών 2015, 2016 και 2017, καθώς και τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου είναι πρωτόδικη και θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι Τσακοπιάκος – Βλαντής είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των πλαστών και αγύριστων δανείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, για την οποία η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Σιδέρη πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη συνολικά 14 κατηγορουμένων.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Εισαγγελέας για τα πλαστά δάνεια στο υπουργείο Πολιτισμού – Να δικαστούν 14 άτομα για κακουργήματα

Για την υπόθεση αυτή αναμένεται η έκδοση βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για το αν θα παραπεμφθούν ή όχι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο ακροατήριο, καθώς επίσης και για ποια αδικήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter