Δίκη δολοφονίας Άλκη: Οι δυο αυτόπτες μάρτυρες δεν θυμούνται σχεδόν τίποτα

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Οι δυο αυτόπτες μάρτυρες δεν θυμούνται σχεδόν τίποτα

Κατά την ένατη δικάσιμο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού κατέθεσαν οι δυο αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν μέσα το λευκό BMW με τη μαύρη οροφή. Οι μάρτυρες παρότι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο γεγονός – μετά τα θύματα – και έχουν οπτική επαφή με την οδό Γαζή δεν κατέθεσαν κάτι συγκεκριμένο, ενώ μάλιστα ο οδηγός απαντούσε επανειλημμένα σε ερωτήσεις της έδρας, της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης ότι δε θυμάται.

Δείτε επίσης: Δίκη δολοφονίας Άλκη: Τα «ορφανά» σπαθιά και η εκδίκηση

Το λευκό BMW οδηγούσε ένας ανήλικος τότε μαθητής, ο οποίος είχε πάρει το αμάξι του πατέρα του και μαζί με τον φίλο του είχαν βγει για μια βόλτα. Τα αμάξια των κατηγορουμένων που προπορεύονταν, σταμάτησαν ακριβώς μπροστά τους, αυτοί κατέβηκαν από τα οχήματα τους και κατευθύνθηκαν στο σημείο της δολοφονίας. Το αμάξι βρίσκεται σταθμευμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης λίγο πριν τη συμβολή των οδών Γαζή με Πλαστήρα σε απόσταση 20 περίπου μέτρων από το σημείο της δολοφονίας.

Μετά την επίθεση όπως κατέθεσαν τα δυο άτομα μπήκαν στο μονόδρομο ανάποδα ακολουθώντας το μαύρο Renault των κατηγορουμένων γιατί σοκαρίστηκαν και φοβήθηκαν πως αν κινούνταν ευθεία μπορεί να τους χτυπήσουν τα άτομα που πετούσαν καρέκλες θεωρώντας πως είχαν πάρει και αυτοί μέρος στην επίθεση. Μάλιστα αναφέρουν πως δεν είχαν αντιληφθεί την σοβαρότητα του γεγονότος και μόνο όταν έμαθαν την επόμενη μέρα ότι δολοφονήθηκε ένα άτομο και ότι το όχημα τους θεωρούταν ύποπτο εμφανίστηκαν στις αρχές για να περιγράψουν τα γεγονότα.

Οι δυο έφηβοι δε θυμόντουσαν αρκετά απ’ όσα είχαν καταθέσει λίγες ώρες μετά το περιστατικό, και πάντως επέμεναν πως αν δε θυμούνται σήμερα, ισχύει ότι έχουν αναφέρει στις καταθέσεις τους. Κυρίως η εισαγγελέας, αλλά και η πρόεδρος επιχείρησαν επανειλημμένα να τους κάνουν να ανακαλέσουν συγκεκριμένα γεγονότα που θα βοηθούσαν στην αποδεικτική διαδικασία, αλλά δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο από την κατάθεση τους στο δικαστήριο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τους δυο αυτούς αυτόπτες μάρτυρες που εμφανίστηκαν αυτοβούλως, υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δυο αυτόπτες σε δυο μπαλκόνια που παρακολουθούν το γεγονός καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης. Το ένα άτομο φαίνεται στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας στην οδό Γαζή, στα σκαλάκια της οποίας εκτυλίσσεται η επίθεση. Το άτομο αυτό φαίνεται σε βίντεο άλλου κατοίκου σε πολυκατοικία στην οδό Πλαστήρα που έχει αποτυπώσει το τέλος της επίθεσης. Το βίντεο αυτό περιήλθε στην υπηρεσία του Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με τον μάρτυρα-αστυνομικό, όταν το άτομο αυτό το παρέδωσε σε παράγοντα του Άρη, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. Τα δυο αυτά άτομα δε βρέθηκαν ή δεν αναζητήθηκαν από τις αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter