Δίκη δολοφονίας Άλκη: Τα «ορφανά» σπαθιά και η εκδίκηση

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Τα «ορφανά» σπαθιά και η εκδίκηση
Φωτογραφία αρχείου

Κατά την έβδομη και την όγδοη δικάσιμο στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε η εξέταση του μάρτυρα-αστυνομικού από το Ανθρωποκτονιών σε συνδυασμό με την προβολή βίντεο. Ο μάρτυρας δεν κατέθεσε κάτι νεότερο πέρα από τα όσα περιγραφικά ανέφερε στην προηγούμενη δικάσιμο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να «χτίσουν» τα ελαφρυντικά των κατηγορούμενων με κάποιες ερωτήσεις. Ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συζήτηση γύρω από ορισμένες ματσέτες που είχαν βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν ταυτοποιήθηκαν με θύματα ή κατηγορουμένους.

Οι «ορφανές» ματσέτες

Κατά την συλλογή των πειστηρίων στον τόπο του εγκλήματος, μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία, ανευρέθησαν όπλα τα οποία δεν ταυτοποιήθηκαν με κάποιον από τους κατηγορουμένους και δηλώθηκαν «ορφανά». Επρόκειτο για δυο ματσέτες στην οδό Παπαναστασίου και στην οδό Πλαστήρα, 40 και 30 εκατοστών αντίστοιχα. Στην κατάθεση του την Δευτέρα, ο αστυνομικός αποκάλυψε πως τα σπαθιά αυτά ανήκουν στα άτομα που φαίνονται στο βίντεο επάνω στην Πλαστήρα να πετάνε μια καρέκλα στο λευκό Citroen του πρώτου κατηγορουμένου. Μάλιστα, αυτό ο μάρτυρας το κατέθεσε με βεβαιότητα και όχι ως υπόθεση, χωρίς ωστόσο να εξηγεί αυτή τη βεβαιότητα. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας απάντησε σε ερώτηση της υπεράσπισης: «δεν είναι όπλα των κατηγορουμένων, ή των παθόντων είναι από τα άτομα που πετάνε καρέκλες». Στη συνέχεια, ο αστυνομικός ανέφερε ότι εκτίμηση της υπηρεσίας του Κέντρου Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι οπαδοί του Άρη που έσπευσαν να συνδράμουν τα θύματα.

Στη σημερινή όγδοη δικάσιμο ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ του συνηγόρου Τσάκου και του αστυνομικού:

-Στα 70’’ [που διαρκεί το γεγονός] υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν τι γίνεται και ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου και φτάνουν στο μέσο της Πλαστήρα.

-Σωστά.

-Αυτοί οι άνθρωποι πού βρίσκονταν πριν; Ψάχνετε ποιοι είναι αυτοί γιατί κρατάνε κάτι;

-Απ’ όσο γνωρίζω από εμάς, όχι.

-Πόσοι είναι;

-6-7 άτομα.

-Από πού έρχονται;

-Από την Παπαναστασίου.

-Σε μέτρα από το σύνδεσμο μέχρι το σημείο πόσο είναι;

-Δεν ξέρω.

-Αυτοί είναι άνθρωποι πληροφορήθηκαν ότι έγινε κάτι κακό ή ήταν τυχαία;

-Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Κατάλαβαν τι έγινε. Όταν κατέβηκε κάποιος κινητοποιήθηκαν.

-Πάντως κρατούσαν πράγματα. Τα είχαν τυχαία πάνω τους;

-Τι εννοείται;

-Πίνω τον καφέ μου και τρώω ένα σάντουιτς, είναι λογικό να έχω μια ματσέτα.

-Είναι λογικό, όσο να έχω ένα δρεπάνι. Μου έκανε εντύπωση.

Σε ερωτήσεις του συνηγόρου Λύτρα σήμερα αναφορικά με το DNA στα σπαθιά, ο μάρτυρας απάντησε γενικά και όχι συγκεκριμένα για την ταυτοποίηση των σπαθιών:

-Πήρατε βιολογικό υλικό από τα σπαθιά;

-Ναι.

-Αυτά ελέγξατε το βιολογικό υλικό αν συσχετίζεται με κάποιο από τα θύματα;

-Με τα θύματα δεν συσχετίζεται.

-Δεν έχει εξετασθεί αυτό.

-Νομίζω ότι βρέθηκε κάτι.

-Βρέθηκαν δυο DNA που δεν έχουν ελεγχθεί.

Η ληστεία (;) σε βάρος του 10ου

Ένα άλλο γεγονός που αναφέρθηκε στη σημερινή και τη χθεσινή δικάσιμο αφορά τον 10ο κατηγορούμενο, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού είχε δεχθεί επίθεση από οπαδούς του Άρη εξαιτίας της οποίας νοσηλεύτηκε για πολλές εβδομάδες. Η συγκεκριμένη επίθεση που είχε δεχθεί, δηλώθηκε αρχικά ως ληστεία, ενώ έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ότι επρόκειτο για οπαδική επίθεση όταν ο πατέρας του 10ου κατηγορούμενου το ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών. Το γεγονός αυτό αμφισβητεί η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Ο αστυνομικός μάλιστα ανέφερε ότι: «ο κατηγορούμενος έλεγε σε όλους ότι επιθυμεί να πάρει εκδίκηση για αυτό».

Σήμερα σε ερωτήσεις του συνηγόρου Κωνσταντίνου Τσάκου σχετικά με την εκδίκηση που φέρεται να επιζητούσε ο κατηγορούμενος, ο αστυνομικός απάντησε ότι:

-Αυτό από που προήλθε, ποιος σας έδωσε αυτή την πληροφορία;

-Όλες οι πληροφορίες συγκεντρώνονται στους αξιωματικούς και στο διοικητή. Σε εμάς μπορεί να φτάσει η πληροφορία, αλλά όχι ποιος την έδωσε.

-Άρα αυτήν την πληροφορία δεν μπορείτε να μας πείτε ποιος ήταν.

-Την αρχική όχι, την επιβεβαίωση την έδωσε ο πατέρας του.

-Την επιβεβαίωση ο πατέρας του σε ποιον την έκανε;

-Στον διευθυντή και μετά στον διοικητή.

-Άρα αν τους καλέσει το δικαστήριο θα έρθουν;

-Ναι.

-Το συμβάν το μεταφέρετε στην Αθλητική Βία για να γίνει έρευνα;

-Εκείνη η δικογραφία έκλεισε.

-Τι σημασία έχει; Δεν προχώρησε με τα αληθή στοιχεία.

Από την υποστήριξη του 10ου κατηγορουμένου κατατέθηκε σήμερα αίτημα να εξεταστούν από το δικαστήριο οι τέσσερις αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, πριν ακόμη από αυτούς του Ανθρωποκτονιών, αλλά δεν πάρθηκε καμία κατάθεση από τους ίδιους. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και θα επανέλθει για το αίτημα στην επόμενη δικάσιμο την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, όταν θα εξεταστεί αυτόπτης μάρτυρας, που φαίνεται στο βίντεο επί της Πλαστήρα να έχει σταθμεύσει με ένα λευκό BMW, πίσω από το Renault των κατηγορουμένων, και ο οποίος στην αρχή είχε εσφαλμένα συσχετιστεί με την επίθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter