Δίκη Φιλιππίδη: «Όχι» από το δικαστήριο στην ανάγνωση μηνυμάτων της συνεργάτιδας του ηθοποιού

Δίκη Φιλιππίδη: «Όχι» από το δικαστήριο στην ανάγνωση μηνυμάτων της συνεργάτιδας του ηθοποιού

Να μην αναγνωστούν τα μηνύματα που μεταξύ της πρώην συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη με μία ηθοποιό, στα οποία περιγράφεται με αρνητικό τρόπο ο κατηγορούμενος, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς τα συγκεκριμένα μηνύματα δεν σχετίζονται με τις πράξεις για τις οποίες δικάζεται ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση επί της σχετικής ένστασης που είχε υποβάλει η υπεράσπιση.

«Προσκομίστηκαν έγγραφα από την υποστήριξη της κατηγορίας που αποτυπώνουν συνομιλίες της μάρτυρος με τρίτο πρόσωπο. Η ίδια λέγει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο. Η μάρτυρας απάντησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο. Επίσης είναι μάρτυρας ήθους, αφού δεν γνωρίζει καθόλου για τις καταγγελίες. Πρόκειται κατ’ αρχήν για νόμιμο αποδεικτικό μέσο, όμως η μάρτυρας δεν επιθυμεί την ανάγνωση για προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξεις για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτή την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί. Προτείνω να γίνουν δεκτές η αντιρρήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα στα επίμαχα μηνύματα είχε αναφερθεί και η μάρτυρας η οποία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αναγνωστούν. «Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξέταση της μάρτυρα θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση στο δικαστήριο – «Η αγάπη για το θέατρο τον έκανε νευρικό», κατέθεσε συνεργάτιδα του ηθοποιού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter