Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Κατέθεσε φωνάζοντάς ο ιατροδικαστής που διορίστηκε από τον κοσμηματοπώλη

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Κατέθεσε φωνάζοντάς ο ιατροδικαστής που διορίστηκε από τον κοσμηματοπώλη

Την έντονη αντίδραση της έδρας προκάλεσε ο ιατροδικαστής ο οποίος ορίστηκε από τον κατηγορούμενο Σπύρο Δημόπουλο, ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, και κατέθεσε σήμερα, διαφοροποιώντας τη θέση του από τους υπόλοιπους τέσσερις γιατρούς που έχουν ήδη καταθέσει στη δίκη για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο μάρτυρας κατέθετε φωνάζοντας έχοντας επιθετικό ύφος, εκνευρίζοντας την έδρα αναγκάζοντάς μάλιστα τον εισαγγελέα να τον ρωτάει «γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο;» και την πρόεδρο να του ζητάει να χαμηλώσει τους τόνους.

Διαβάστε επίσης: Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: «Είδα μανία, ασυγκράτητο μίσος, δεν μπορούσα να βλέπω, ήταν παραδομένος»

Αξιοσημείωτη ήταν η στιγμή κατά την οποία ο μάρτυρας είπε έντονα εκνευρισμένος «δεν θέλω να ξαναερωτηθώ γι’ αυτό το πράγμα», απευθυνόμενος προς την έδρα.

Μάλιστα η ερώτηση η οποία δεν ήθελε να του ξαναγίνει ήταν για ποιον λόγο πιστεύει ότι πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος.

Εισαγγελέας: Να σας πω κύριε μάρτυρα, πόσες φορές θα ερωτηθείτε θα το κρίνουμε εμείς. Δεν δείχνετε κανένα σεβασμό στο δικαστήριο.

Μάρτυρας: Δείχνω σεβασμό, πιστέψτε με

Εισαγγελέας: Θα μας υποδείξετε πόσες ερωτήσεις θα σας κάνει το δικαστήριο;

Μάρτυρας: Δεν σας υποδεικνύω.

Εισαγγελέας: Αυτό κάνετε σήμερα.

Πρόεδρος: Οι προηγούμενοι ιατροδικαστές ερωτήθηκαν επί ώρες. Αν χρειαστεί θα ερωτηθείτε και για δύο ώρες.

«Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος. Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Το ειρωνικό ύφος του μάρτυρα συνεχίστηκε απευθυνόμενος και σε έναν εκ των ενόρκων.

Ένορκος: Δηλαδή, αν καθόταν στο σπίτι του εκείνη τη μέρα, θα είχε πεθάνει;

Μάρτυρας: Ιατροδικαστής είμαι όχι ο μάντης Κάλχας.

Τακτική δικαστής ρώτησε τον μάρτυρα αν η κλοτσιά που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δέχεται το θύμα στο κεφάλι από τον κοσμηματοπωλη μπορούσε να προκαλέσει εξωαγγειακό αιματωμα, αλλά ο μάρτυρας επέμενε ότι δεν προκύπτει τέτοιο εύρημα στην ιατροδικαστική έκθεση του θύματος.

«Κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ», συνέχισε ο μάρτυρας και υποστήριξε ότι το θύμα είχε μακρά ηπατική βλάβη, ενώ χαρακτήρισε «τοξική για την καρδιά» την αντιρετροικη αγωγή. «Δεν ήταν 23 τα λακτίσματα άλλα τρία από την πλευρά του εντολέα μου», είπε επίσης και τόνισε ότι κανένα δεν προκάλεσε τον θάνατο του Ζακ.

Ωστόσο, όπως σχολίασε Κλειώ Παπαπαντολέων συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, «όλοι οι προηγούμενοι ιατροδικαστές συγκλίνουν στο ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ ήταν θανατηφόρα, ότι η καρδιά του θύματος ήταν υγιής και ότι η βλάβη στο ήπαρ ήταν αδιάφορη με το επελθόν θανατηφόρο αποτέλεσμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter