Δίκη για την επίθεση κατά Μπουτάρη: Εννέα ένοχοι, μεταξύ τους και αστυνομικός – Αθώος ο Ψωμιάδης

Δίκη για την επίθεση κατά Μπουτάρη: Εννέα ένοχοι, μεταξύ τους και αστυνομικός – Αθώος ο Ψωμιάδης

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 9 από τους 12 κατηγορούμενους για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη πλατεία Λευκού Πύργου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης από 6 έως 10 μηνών στους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν ενώ αθώωσε τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και απάλλαξε άλλους δύο κατηγορούμενους. Ανάμεσα σε αυτούς που καταδικάστηκαν είναι κι ένας αστυνομικός, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Η δίκη ξεκίνησε μετά από επτά αναβολές, ενώ στην κατάθεσή του, ο Γ. Μπουτάρης κατονόμασε τον Π. Ψωμιάδη ως υποκινητή της επίθεσης που δέχτηκε, επισημαίνοντας ότι, αφού τον εξύβρισε, αποκαλώντας τον «πολιτικό τραβέλι», έκανε κίνηση με τα χέρια του, προτρέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος να κινηθεί εναντίον του με ύβρεις και χτυπήματα.

Επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

«Μέσα στο πλήθος υπήρχαν τρεις διάσπαρτες ομάδες […] Με το νεύμα αυτό ενώθηκαν […] Ήρθαν, με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντούν και να με χτυπούν- άλλος από πίσω, άλλος από μπροστά και το πλάι. Έπεσα στον δρόμο. Δεν κατάλαβα ποιοι ήταν. Φτάνοντας στο όχημα, ένας έσπασε το παρμπρίζ», κατέθεσε ο τέως δήμαρχος.

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης αναγνώρισε τον κατηγορούμενο αστυνομικό ως «ένα από τα άτομα που με χτυπούσαν».

Διαβάστε επίσης:

Άλλοι τρεις ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση κατά του Μπουτάρη – Μεταξύ τους και αστυνομικός

Κι άλλο στέλεχος της ΝΔ βρίζει χυδαία τον Γιάννη Μπουτάρη (Photos)

Άλλοι τρεις ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση κατά του Μπουτάρη – Μεταξύ τους και αστυνομικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter