Δίκη Greek Mafia: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι – Ερωτήματα για τη δικογραφία και το αποδεικτικό υλικό

Δίκη Greek Mafia: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι – Ερωτήματα για τη δικογραφία και το αποδεικτικό υλικό

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Greek Mafia. Πρόκειται για την υπόθεση η οποία αφορούσε έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 σχετικά με διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα, με τα ερωτήματα που εγείρονται για τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί να είναι πολλά.

Το Δικαστήριο κήρυξε αθώους τους 19 κατηγορούμενους υιοθετώντας την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Μεϊδάνη, ο οποίος στην εισήγηση του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το «αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο»

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία (για τα κακουργήματα της υπόθεσης) να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε σχετικά: Δίκη Greek Mafia: Απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων προτείνει ο εισαγγελέας

Ερωτήματα για τη δικογραφία

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022, ο εισαγγελέας της έδρας αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των κατηγορουμένων, είχαν αναφερθεί στην «προχειρότητα και ανευθυνότητα» των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών. Πρόκειται για συνομιλίες που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ την περίοδο 2015 – 2017 σχετικά με φερόμενη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στα τέλη Νοεμβρίου, σε μία από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας είχε αναφερθεί σε υποτιθέμενη καταγεγραμμένη επαφή του κατηγορούμενου αξιωματικού με δικαστικό, δίχως να αναφέρεται στα έγγραφα της ΕΥΠ κανένα στοιχείο του δικαστικού ή κάποιον αριθμό τηλεφώνου που να αντιστοιχεί σε αυτόν.

«Συγκρατούμαι μετά βίας» είχε τονίσει ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε «αλήθεια ντρέπομαι», αφήνοντας αιχμές για τις απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ. Αποτελεί ερώτημα το γιατί όσοι χειρίστηκαν από την πλευρά της Δικαιοσύνης τη συγκεκριμένη δικογραφία επέτρεψαν να φτάσει στο ακροατήριο με τον τρόπο που έφτασε…

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 και αφορούσε στα πλημμελήματα της υπόθεσης. Για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση με ουσιαστικά τον ίδιο πυρήνα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter