Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων – Στις 30 Ιουνίου η εισαγγελική πρόταση

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων – Στις 30 Ιουνίου η εισαγγελική πρόταση
Σταμάτης Πουλής

Με τις απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων συνεχίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013 – 2014 που ζημίωσαν τον Οργανισμό με 251.629 ευρώ.

Διαβάστε σχετικά: Τα πρακτικά της συγκάλυψης για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Πρόκειται για τη δίκη που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Γενάρη με κατηγορούμενους τον πολιτευτή της ΝΔ Σταμ. Πουλή, προσωπικός φίλος του Αδ. Γεωργιάδη και συνεργάτης του στο υπουργείο Υγείας, τη σύζυγό του Ανδρ. Θεοφιλάτου (επίσης συνεργάτιδα του Αδ. Γεωργιάδη), την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικ. Πολύζου και τον πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδ. Παπαδημητρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Απολογίες

Κατά τις απολογίες τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι την ευθύνη φέρει η τότε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, η οποία ήταν αυτή που «αποφάσιζε και έδινε εντολές».

Πιο αναλυτικά κατά την απολογία της η κα Πολύζου τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κα Κρεμαστινού αποφάσιζε» και ότι «την επιλογή των ανθρώπων που θα απασχοληθούν την έκανε η ίδια (η τότε πρόεδρος)».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι για τις προσλήψεις «είχαμε συνεννοηθεί με την κυρία πρόεδρο» και «καταλήξαμε σε κάποιους ανθρώπους». Μάλιστα επανέλαβε ότι είχε υποστηρίξει στην κατάθεση του στο Δικαστήριο και ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης. Ότι δηλαδή ήταν ο κ. Γεωργιάδης που του «ζήτησε άτομα» με το που τοποθετήθηκε υπουργός.

Συγκεκριμένα στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 2 Φεβρουαρίου του 2024 ο κ. Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει ότι είχαν πραγματοποιηθεί κατόπιν δικής του «προφορικής εντολής στον τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου» για να γίνουν, επειδή την περίοδο εκείνη «υπήρχε πρόβλημα με τα λοιμώδη νοσήματα» και έπρεπε να δράσουν.

Διαβάστε σχετικά: Άδωνης για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Εγώ έδωσα προφορική εντολή, δεν υπήρξε ζημία επειδή εργάστηκαν

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κατά την απολογία της και η κα Θεοφιλάτου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε «οι 22 προσλήψεις έγιναν κατ εντολή της προέδρου (σημ Κρεμαστινού) αφού είχαν αναρτηθεί οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος», ενώ ήταν η τότε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ που «αποφάσισε τις προσλήψεις με τα ονόματα των προσληφθέντων»

Η κα Θεοφιλάτου τόνισε πως πράγματι η ίδια συνέταξε τις σχετικές εισηγήσεις για τις προσλήψεις αλλά «κατ’ εντολή της προέδρου» και τόνισε ότι η δική της εμπλοκή τελείωσε εκεί, καθώς επίσης και ότι η εισήγηση «δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα από την υπηρεσία». Επίσης όπως τόνισε «κανένα θέμα δεν ερχόταν στο ΔΣ χωρίς την εισήγηση της προέδρου».

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε την εμπλοκή του στην άρνησή του να εμπλέκει τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Η δική μου εμπλοκή ξεκίνησε μετά την κατάθεσή μου στην Εξεταστική Επιτροπή στην Υγεία» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «το 2017 μας ζητούσαν να πούμε ότι οι έγιναν παράνομες προσλήψεις από Γεωργιάδη».

«Μου είπε ο Πολάκης αν δεν δώσεις το Γεωργιάδη θα σε λιώσω» τόνισε ο κ. Πουλής.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 30 Μαΐου με την εισαγγελική πρόταση.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε εργαζόμενους ΔΥΠΑ: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να σας τρομοκρατήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα σας»

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Αποκλειστικό: Επιστολή-φωτιά αποδήμων προς ΕΛΚ και Βέμπερ για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – «Τι σκοπεύετε να κάνετε;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter