Δίκη Λιγνάδη: ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για την επίθεση σε δημοσιογράφο – Την είχε χαρακτηρίσει «σκευωρό»

Δίκη Λιγνάδη: ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για την επίθεση σε δημοσιογράφο – Την είχε χαρακτηρίσει «σκευωρό»

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για την στοχοποίηση της δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια κατά τη διεξαγωγή της δίκης για βιασμούς ανηλίκων.

Ο συνήγορος του ηθοποιού, είχε χαρακτηρίσει τη δημοσιογράφο «σκευωρό» υποστηρίζοντας μάλιστα ότι βρίσκεται στον «κύκλο» αυτών των ανθρώπων, που σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λιγνάδης υποπτεύεται ότι κατασκεύασαν την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στη δίκη Λιγνάδη: «Σκευωρία» δικηγόρων δημοσιογράφων και ηθοποιών «βλέπει» ο Κούγιας

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει στην ανακοίνωση της ότι «το καθήκον της υπεράσπισης έχει όρια, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτο ούτε ανέλεγκτο». Υπογραμμίζει επίσης ότι το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται συστηματικά το ρεπορτάζ σκευωρία και οι δημοσιογράφοι σκευωροί δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την στοχοποίηση της συναδέλφου Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον συνήγορο του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη και, μάλιστα, κατά την εξελισσόμενη διαδικασία στο ακροατήριο του Δικαστηρίου. Το καθήκον της υπεράσπισης έχει όρια, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτο ούτε ανέλεγκτο.

Το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται συστηματικά το ρεπορτάζ σκευωρία και οι δημοσιογράφοι σκευωροί δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Και δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν. Αντίστοιχα, στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να στοχοποιήσουν ρεπορτάζ και δημοσιογράφους. Τα φαινόμενα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους. Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter