Δίκη «ψευτογιατρού»: Γιατρός από Δημόσιο νοσοκομείο πρότεινε τον Dr Kontos σε καρκινοπαθή

Δίκη «ψευτογιατρού»: Γιατρός από Δημόσιο νοσοκομείο πρότεινε τον Dr Kontos σε καρκινοπαθή

Με την κατάθεση μάρτυρα που έχασε τον πατέρα του από καρκίνο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών που δικάζει τον ψευτογιατρό Dr Kontos για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών.

«Ο πατέρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα το 2013. Έκανε χειρουργείο, του αφαίρεσαν τον έναν πνεύμονα και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 έκανε χημειοθεραπείες», κατέθεσε ο μάρτυρας ενώ παράλληλα είπε ότι οι γιατροί έδιναν περιθώριο ζωής στον ασθενή από έξι μήνες έως έναν χρόνο επειδή ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και στον άλλον πνεύμονα.

Αξιοσημείωτο είναι δε, πως ο πατέρας του μάρτυρα βρήκε τον «ψευτογιατρό» μέσω γιατρού από δημόσιο νοσοκομείο. «Τον κατηγορούμενο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, τον έχω δει μόνο μια φορά στον Ευαγγελισμό στον πέμπτο όροφο στη χειρουργική κλινική στον διάδρομο», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι το 2014 «ένας καρδιοχειρουργός στον Ευαγγελισμό σύστησε στον πατέρα μου τον κατηγορούμενο και πρώτη φορά τον συνάντησα μαζί με τον πατέρα μου στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, στον πέμπτο όροφο. Ήταν στον διάδρομο της χειρουργικής κλινικής».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από την έδρα αν πίστευαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν γιατρός ή βοτανολόγος, και απάντησε: «Γιατρός φυσικά, στον Ευαγγελισμό ήταν η πρώτη μας γνωριμία, όπως σας είπα».

Στη συνέχεια περιέγραψε πως ο ίδιος συνόδευε με το αυτοκίνητο τον πατέρα του στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Κορωπί, όπου κάθε φορά ο ασθενής πλήρωνε 200 ευρώ για τη θεραπεία που ήταν σκεύασμα σε μπουκαλάκι. «Έλεγα στον πατέρα μου “καλά πιστεύεις αυτά τα πράγματα”; Αλλά όταν κάποιος είναι απελπισμένος, πιάνεται από οτιδήποτε του δίνει ελπίδα», είπε ο μάρτυρας και απαρίθμησε τις πέντε φορές που επισκέφθηκαν τον γιατρό.

«Όσο περνούσαν οι μήνες, ο πατέρας μου δεν έβλεπε βελτίωση και τον Ιούλιο του 2015 κατάλαβε ότι όλο αυτό ήταν τζάμπα και μου είπε: ‘’παιδί μου είχες δίκιο…’’ Μου είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο και διέκοψαν κάθε επαφή», συνέχισε και πρόσθεσε: «Ο πατέρας μου πέθανε τον Μάρτιο του 2016 στο Νοσοκομείο Σωτηρία».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Δάνεισα στον φίλο μου 30.000 ευρώ για σκευάσματα – Είχε γίνει ευέξαπτος, ήταν όλο σαν μεθυσμένος»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter