Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Τα αναπάντητα ερωτήματα από την κατάθεση μάρτυρα και οι διαφορετικές εκδοχές

Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Τα αναπάντητα ερωτήματα από την κατάθεση μάρτυρα και οι διαφορετικές εκδοχές

Αναπάντητα ερωτήματα άφησαν οι απαντήσεις του δικηγόρου Ασημάκη Ασημακόπουλου στη δίκη με κατηγορούμενο τον Κώστα Βαξεβάνη έπειτα από μήνυση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου σχετικά με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του εκδότη του Documento.

Ο κ. Ασημακόπουλος ήταν το πρόσωπο που είχε καταγγείλει ο εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών Αλέξανδρος Αβατάγγελος ότι του είχε ζητήσει, όντας δικηγόρος του,  ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό ώστε να χρηματίσει συνεργάτες του Χαράλαμπου Αθανασίου προκειμένου να βοηθήσουν στην αποφυλάκισή του, τα οποία ο Αβατάγγελος έδωσε και ο Ασημακόπουλος υπεξαίρεσε. Μάλιστα τους ισχυρισμούς του Ασημακόπουλου είχε επιβεβαιώσει όταν κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο κ. Αβατάγγελος πριν από περίπου ένα μήνα.

Πιο αναλυτικά ο Ασημάκης Ασημακόπουλος, υποστήριξε πως όσα κατέθεσε ο κ. Αβατάγγελος στο δικαστήριο και στις εισαγγελικές αρχές δεν ισχύουν, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είχε προσωπικές επαφές με τους τότε συνεργάτες του Χαράλαμπου Αθανασίου και συγκεκριμένα με τον Θεοχάρη Μπίρμπουπου ήταν διευθυντής του γραφείου του υπουργού και τον  Παναγιώτη Λυμπερόπουλο,που διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Δεν υπήρξε διάλογος με τον κ. Αβατάγγελο για χρήματα» υπογράμμισε, κάτι που σημαίνει ότι ένας από τους δύο έχει πει ψέματα ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο κ. Ασημακόπουλος, παραδέχτηκε ότι στο γραφείο του εργαζόταν ο γιος του κ. Μπίρμπου, ενώ όπως ανέφερε τα παιδιά του ήταν συμμαθητές με τα παιδιά του κ. Λυμπερόπουλου και αυτή ήταν η μοναδική μεταξύ τους κοινωνική σχέση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αβατάγγελος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του Ασημάκη Ασημακόπουλου. Στη συνέχεια του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Το 2018 ο κ. Ασημακόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ από τον κ. Αβατάγγελο τα οποία προορίζονταν για εγγύηση. Στη συνέχεια ωστόσο οι δύο πλευρές τα βρήκαν και ο κ. Αβατάγγελος ανακάλεσε τη σε βάρος του μήνυση.

Σε ότι αφορά την μη καταβολή της εγγύησης για λογαριασμού του Αβατάγγελου ο κ. Ασημακόπουλος υποστήριξε ότι επρόκειτο «για λάθος χειρισμό από την πλευρά του» και ότι έπρεπε να είχε καταβάλλει αίτημα για παράταση καταβολής εγγυοδοσίας.

Μη πειστικές απαντήσεις ωστόσο έδωσε και στη συνέχεια ο κ. Ασημακόπουλος με επιχειρήματα που δεν μπορούν να σταθούν με βάση την κοινή λογική.

Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι ενώ υπήρχαν μία σειρά από δημοσιεύματα κατά το παρελθόν που συνέδεαν τον κ. Ασημακόπουλου με τους Αθανασίου, Μπίρμπο και Λυμπερόπουλο ο κ. Ασημακόπουλος ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Εκνευρισμός για τη συμπεριφορά του προέδρου και του πρώην υπουργού

Στα «πόδια» το έβαλε ο Αθανασίου στη δίκη με Βαξεβάνη μόλις εμφανίστηκε ο βασικός μάρτυρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter