Στα «πόδια» το έβαλε ο Αθανασίου στη δίκη με Βαξεβάνη μόλις εμφανίστηκε ο βασικός μάρτυρας

Στα «πόδια» το έβαλε ο Αθανασίου στη δίκη με Βαξεβάνη μόλις εμφανίστηκε ο βασικός μάρτυρας

Στα «πόδια» το έβαλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου στη δίκη με κατηγορούμενο τον Κώστα Βαξεβάνη, μόλις εμφανίστηκε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και η κομβική για την εξέλιξη του Δικαστηρίου κατάθεση του, δείχνοντας την περιφρόνησή του προς το Δικαστήριο επειδή δεν του άρεσε η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Πρόκειται για μια ντροπιαστική κίνηση από Αρεοπαγίτη και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο οποίος έδειξε πως όχι μόνο δεν σέβεται τη διαδικασία αλλά αντίθετα θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει μέσα σε μια δικαστική αίθουσα.

Συγκεκριμένα από το πρωί σήμερα είναι σε εξέλιξη η δίκη του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη μετά από μήνυση του Χαράλαμπου Αθανασίου. Στο Δικαστήριο εμφανίστηκε ο εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών Αλέξανδρος Αβατάγγελος ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ο τότε δικηγόρος του Ασημάκης Ασημακόπουλος, του είχε ζητήσει ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό ώστε να χρηματίσει συνεργάτες του Χαράλαμπου Αθανασίου προκειμένου να βοηθήσουν στην αποφυλάκισή του, τα οποία και ο Αβαταγγελος τα έδωσε και ο Ασημακόπουλος υπεξαίρεσε.

Με το που είδε ο κ. Αθανασίου ότι βρισκόταν στο Δικαστήριο ο κ. Αβατάγγελος μαζί με την κατάθεση του η οποία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία, μετά από αίτημα του Δικαστηρίου, αποχώρησε από τη διαδικασία, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «διαφωνεί με τη διαδικασία», επειδή ο ίδιος επιθυμούσε να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ Ασημακόπουλου και Αβατάγγελου. Είναι εντυπωσιακό ότι ο μηνυτής Αθανασίου, αποχώρησε από τη διαδικασία μόλις εμφανίστηκε ο μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση.

Το επίμαχο δημοσίευμα του Κωστα Βαξεβάνη άλλωστε για το οποίο μηνύθηκε από τον Αθανασίου περιείχε στοιχεία από όσα είχε καταθέσει επωνύμως ο κ. Αβατάγγελος. Επομένως αν πράγματι ήθελε ο κ. Αθανασίου να λάμψει η αλήθεια είχε μπροστά του το μάρτυρα να τον εξετάσει. Δεν έκατσε όμως και προτίμησε να αποχωρήσει, πέρα από κάθε λογική και ευπρεπή λειτουργία για πρώην ανώτατο Δικαστή.

Δείτε επίσης:

Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Με «σύμμαχο» την οικονομική εισαγγελία, ο πρώην υπουργός παλεύει για αλλαγή έδρας

Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Θυμήθηκε στη δεύτερη μέρα να ζητήσει αναβολή ο πρώην υπουργός

Αντιφάσεις Αθανασίου στην πρώτη μέρα της δίκης με Βαξεβάνη – Πώς τον στρίμωξε η εισαγγελέας της έδρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter