Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρεσέντο χυδαιότητας Πλεύρη – «Είμαι φασίστας, ναζί και χουντικός»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρεσέντο χυδαιότητας Πλεύρη – «Είμαι φασίστας, ναζί και χουντικός»

Να απορριφθούν τα αιτήματα αναστολής έκτισης ποινής των πρωτόδικα καταδικασθέντων για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, πρότεινε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Το ιδεολογικό μίσος προς τον πολιτικό αντίπαλο καταμαρτυρούν άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα, χωρίς καθόλου ηθικούς φραγμούς με απαθή και αδιάφορη στάση απέναντι στο αγαθό της ζωής που επιδιώκουν να προκαλούν φόβο και συνέχονται από αίσθημα τυφλής υπακοής στην ναζιστική ιδεολογία που είναι το κίνητρο των πράξεων τους», σημείωσε στην πρόταση της.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση Εισαγγελέα για απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης Κασιδιάρη και Λαγού

Με αφορμή το παραπάνω σκεπτικό της απόρριψης των αιτημάτων ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης δήλωσε για ακόμα μια φορά εντός της δικαστικής αίθουσας φασίστας και ναζί, ενώ κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέα καθώς όπως υποστήριξε, προσβάλλει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του πελάτη του.

«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα (…) Ζητάμε την εξαίρεση της κ. Εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κ. Εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Πλεύρης είπε ότι θα το αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης αν η εισαγγελέας ανακαλέσει την αναφορά στην ναζιστική ιδεολογία. Παίρνοντας τον λόγο, η εισαγγελική λειτουργός απάντησε: «Δεν έχω να ανακαλέσω κάτι από την πρότασή μου, την επαναλαμβάνω λέξη προς λέξη».

Νωρίτερα, τοποθετούμενοι επί της απορριπτικής εισαγγελικής πρότασης για την αποφυλάκισή τους, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, επιχείρησαν να πείσουν το δικαστήριο πως εξαρχής η δίωξή τους έχει αμιγώς πολιτικά κίνητρα.

Επίθεση Πλεύρη στη Μάγδα Φύσσα

Συνεχίζοντας τη χυδαιολογία ο Κώστας Πλεύρης δεν δίστασε να επιτεθεί στη Μάγδα Φύσσα αλλά και στην πρόεδρο της έδρας.

«Η κ. Φύσσα κατηγόρησε τον Λαγό για δολοφόνο και εσείς δεν τον προστατέψατε, η κ. Φύσσα για να το κάνει αυτό έχει λόγο» είπε και προσκόμισε φωτογραφίες στην έδρα. «Είναι κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι» συνέχισε, δείχνοντας φωτογραφία της Μάγδας Φύσσα με σηκωμένη γροθιά.

«Δεν μου επιτρέψατε να της απευθύνω ερώτηση για τα δύο παιδιά που δολοφονήθηκαν στο Ηράκλειο, αυτά τα παιδιά έχουν μητέρες που δεν στριγγλίζουν. Δεν μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά και εδώ η κ. Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας “πιάστε τους φασίστες”. Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κυρία εισαγγελέα» πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter