Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας φώναξε ‘με μαχαίρωσε’ και έδειξε τον Ρουπακιά που το έπαιζε ανήξερος μέσα στο αυτοκίνητο»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας φώναξε ‘με μαχαίρωσε’ και έδειξε τον Ρουπακιά που το έπαιζε ανήξερος μέσα στο αυτοκίνητο»
Φωτο: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ότι η ομάδα του έλαβε σήμα «για πενήντα άτομα με ρόπαλα» και όταν έφτασαν στο σημείο, κατάλαβαν ότι ήταν χρυσαυγίτες επειδή ήταν μαυροφορεμένοι και δεν έφεραν χαρακτηριστικά που να παραπέμπουν σε άλλες ομάδες, όπως χούλιγκαν ή αναρχικοί, κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγης σε β βαθμό ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Περάματος που κλήθηκε στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Δείτε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Πλεύρης που χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά – «Πιστεύω στον Μεταξά» (Photos)

Πρόεδρος: Είδατε δύο αντιμαχόμενες πλευρές;
Μάρτυρας: Όχι. Στέκονταν κάποιοι περίοικοι.
Πρόεδρος: Κατά ποίου θα στρέφονταν; Είπατε «άτομα του γνωστού χώρου»…
Μάρτυρας: Αυτό το ανέφερε ο Χατζησταμάτης (σ.σ. αστυνομικός) ότι οι χρυσαυγίτες μαλώνουν με αναρχικούς. Δεν είδαμε αναρχικούς, δεν είδαμε την παρέα του Φύσσα. Ξαφνικά τρέχουν 40-50 άτομα προς την οδό Τσαλδάρη. Προφανώς κάποιον κυνηγούσαν.

Ο μάρτυρας προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που οι οκτώ αστυνομικοί που ήταν στο σημείο δεν αντέδρασαν είπε πως «ήταν ανούσιο να παρέμβουμε, ήταν πάρα πολλά άτομα», ενώ είπε πως «δεν είδαμε την παρέα του Φύσσα, μόνο των χρυσαυγιτών που έτρεξαν όλοι μαζί προς μία κατεύθυνση».

Πρόεδρος: Ήταν συντονισμένη η επίθεση;
Μάρτυρας: Τα άτομα που έτρεξαν ξαφνικά έφυγαν προς ένα σημείο.
Πρόεδρος: Ακούσατε παράγγελμα;
Μάρτυρας: Άκουσα «τρέξτε, ντου, ξύλο”
Πρόεδρος: Πώς δικαιολογείτε τόσα άτομα να τρέχουν μαζί;
Μάρτυρας: Ακούσαμε ποδοβολητό και τους είδαμε να τρέχουν

«Οι χρυσαυγίτες ήταν νέοι. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε πενήντα άτομα. Έχουν συγκεκριμένο οπλισμό και εκπαίδευση οι ομάδες αυτές. Παρ’ όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε ενώ οι εντολές ήταν διαφορετικές», κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι ο συνάδελφός του, κ. Τσολακίδης, διαβίβασε στο κέντρο ότι οι χρυσαυγίτες έφεραν σιδηρογροθιές και ρόπαλα. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είδε σιδηρογροθιές, αλλά είδε ρόπαλα και μαδέρια και άκουσε τους χρυσαυγίτες να φωνάζουν «πιάστε τους»

Εισαγγελέας: Σας απείλησαν εσάς;
Μάρτυρας: Δεν τους άρεσε η παρουσία μας.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι σας είπαν «Τι ήρθατε εδώ;” Άρα δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;
Ρώτας: Όχι

Κατά την καταθεση του υποστήριξε ότι εκείνος και οι συνάδελφοι του προσπαθούσαν να καταλάβουν Προς τα που πήγαιναν οι επιτιθέμενοι, όταν είδαν μια ομάδα 4-5 ατόμων γύρω από ένα άτομο. Όταν έφτασαν εκεί, ο Ρουπακιάς είχε ήδη μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα. «Είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά παρκαρισμένο ανάποδα. Ο Φύσσας φώναξε “με μαχαίρωσε” και κατευθυνθήκαμε προς τον Ρουπακιά. Μας είπε “κάποιους δικούς μου χτύπησε…”».

Πρόεδρος: Πώς καταλάβατε ότι ήταν μαχαιρωμένος ο Φύσσας;
Μάρτυρας: Το φώναξε ο ίδιος. Έδειξε τον Ρουπακιά, ο οποίος είχε μπει στο αυτοκίνητο και το έπαιζε ανήξερος, ρώταγε “τι έγινε”. Τον ρωτήσαμε “γιατί το έκανες αυτό;”. Μας είπε “χτύπησε κάποιους δικούς μου”.
Πρόεδρος: Είδατε αν όντως είχε χτυπήσει κάποιος;
Μάρτυρας: Όχι, δεν είδαμε κάτι τέτοιο
Πρόεδρος: Το μαχαίρι το είδατε;
Μάρτυρας: Το είχε πετάξει στη ρόδα του αυτοκινήτου.
Εισαγγελέα:  Είπατε «να μην είμαστε ο καθένας μόνος του»; Τι εννοείτε;
Μάρτυρας: Έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί και να μη σπάσουμε γιατί ένας μόνος του είναι ευάλωτος. Μπορεί να ξαναέκαναν επίθεση για να πάρουν τον Ρουπακιά.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Πλεύρης που χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά – «Πιστεύω στον Μεταξά» (Photos)

Πλεύρης κατά Πλεύρη: Αδειάζει τον πατέρα του για τον ναζιστικό χαιρετισμό – «Είναι αποκτήνωση» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter