Δικηγόρος οικογένειας Ζακ: «Μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να κάνει έφεση κατά της αθώωσης των 4 αστυνομικών»

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ: «Μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να κάνει έφεση κατά της αθώωσης των 4 αστυνομικών»
«Η οικογένεια δεν μπορεί να ασκήσει έφεση.Η μόνη δυνατότητα είναι να υποβληθεί αίτηση στον εισαγγελέα για να ασκήσει ένδικο μέσο κατά της απόφασης που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3)». Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ,  η Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, που σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου έφυγε από την ζωή εξαιτίας των θανατηφόρων χτυπημάτων που δέχτηκε από τους καταδικασθένετες πλέον, σε δέκα χρόνια κάθειρξη ο καθένας,  κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος και τον επίσης “αυτόκλητο.άναδρο τιμωρό”,  μεσίτη της περιοχής.

Όπως συγκεκριμένα ξεκαθάρισε η  κυρία Παπαρρούσου η μόνη δυνατότητα είναι να υποβληθεί αίτηση στον εισαγγελέα για να ασκήσει ένδικο μέσο κατά της απόφασης, καθώς αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) . Η  πρόεδρος της έδρας και  δύο από τους ενόρκους  είχαν την άποψη πως οι αστυνομικοί  θα έπρεπε να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Έχουμε δει την αγριότητα που έγινε η σύλληψη του ημιθανούς Ζαχαρία Κωστόπουλου», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Παπαρρούσου και συμπλήρωσε:

 «Η ζωή του Ζαχαρία Κωστόπουλου επλήγη από πολλούς και ο 33χρονος κατέληξε αμέσως μετά η βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν κάθε δυνατότητα να διαγνώσουν την κατάσταση της υγείας του.Ναι μεν τέθηκε η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή στους δύο πολίτες κατηγορούμενους (μεσίτη και κοσμηματοπώλη) αλλά έχουν απαλλαγεί οι τέσσερις αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν και το αιτιολογικό της απόφασης αυτής θα το δούμε όταν θα καθαραγογραφεί».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter