«Βόμβα» από τη σύζυγο του Ναβάλνι: «Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ» (Video)

«Βόμβα» από τη σύζυγο του Ναβάλνι: «Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ» (Video)

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα «Νόβιτσοκ», υποστήριξε σε νέα δήλωσή της η σύζυγος του, Γιούλια Ναβάλναγια.

Παράλληλα, εκτόξευσε κατηγορίες ενάντια των ρωσικών Αρχών, υποστηρίζοντας ότι έκρυψαν τη σορό του ώστε να εξαφανιστούν τα ίχνη του «Νόβιτσοκ» από το σώμα του.

Τέλος, ορκίστηκε να κατονομάσει όσους θεωρεί ότι εμπλέκονται στον θάνατο του συζύγου της.

Τι είναι το «Νόβιτσοκ»

Στα ρωσικά σημαίνει «νεοφερμένος» και είναι γνωστό ως παράγοντας Α. Πρόκειται για μια ομάδα επτά δυαδικών χημικών όπλων, τα οποία ανέπτυξε το κρατικό χημικό ερευνητικό ινστιτούτο επί Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του ’70. Η χορήγησή του πυροδοτεί αλυσιδωτή πρωτεϊνική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει άμεσο θάνατο. Υπό κανονικές συνθήκες, ορισμένες ουσίες «Νόβιτσοκ» είναι στερεές, ενώ άλλες είναι υγρές. Θεωρείται ότι η διασπορά των στερεών ουσιών είναι δυνατή μέσω σκόνης. Επιστήμονες που ανέπτυξαν τις εν λόγω νευρικές ουσίες υποστηρίζουν ότι είναι οι πιο θανατηφόρες που έχουν δημιουργηθεί.

Διαβάστε επίσης: Στις Βρυξέλλες η σύζυγος του Ναβάλνι – Με ποιους θα συναντηθεί

Ρωσία: Πληροφορίες ότι η σορός του Ναβάλνι βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο στη Σιβηρία

Ναβάλνι – Ρωσία: Το «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» των αρχών, η σορός που αναζητεί η μητέρα του και οι εκατοντάδες συλλήψεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter