Στις Βρυξέλλες η σύζυγος του Ναβάλνι – Με ποιους θα συναντηθεί

Στις Βρυξέλλες η σύζυγος του Ναβάλνι – Με ποιους θα συναντηθεί

Η Γιούλια Ναβάλναγια συναντά σήμερα στις Βρυξέλλες τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Τη Δευτέρα θα υποδεχθώ την Γιούλια Ναβάλναγια στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ», δήλωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης X ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

«Οι υπουργοί της ΕΕ θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους μαχητές της ελευθερίας στη Ρωσία και θα τιμήσουν τη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι», έγραψε. Η 47χρονη Ναβάλναγια έχει εξαπολύσει κατηγορίες ενάντια στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίον κατηγορεί για τον θάνατο του συζύγου της.

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε πως οι δηλώσεις της Ναβάλναγια «θα βοηθήσουν όλους τους Ευρωπαίους να καταλάβουν καλύτερα ποιο είδος βίαιου συστήματος οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και να αναχαιτίσουμε στην Ουκρανία. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε την απειλή που βαραίνει τους ρώσους πολίτες και όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης μας, μια ήπειρο όπου η βία, η βαναυσότητα και ο πόλεμος έχουν επανέλθει με επαίσχυντο και ανεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε ο Ταγιάνι σε ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συζητήσουν επίσης τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας και το ενδεχόμενο 13ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Τελεσίγραφο από το Ισραήλ – Προθεσμία μέχρι το ραμαζάνι για επίθεση στη Ράφα

Ρωσία: Πληροφορίες ότι η σορός του Ναβάλνι βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο στη Σιβηρία

H μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι αναζητά τη σορό του γιου της – Η στάση του Κρεμλίνου

Ναβάλνι – Ρωσία: Το «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» των αρχών, η σορός που αναζητεί η μητέρα του και οι εκατοντάδες συλλήψεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter