Γάζα: Τελεσίγραφο από το Ισραήλ – Προθεσμία μέχρι το ραμαζάνι για επίθεση στη Ράφα

Γάζα: Τελεσίγραφο από το Ισραήλ – Προθεσμία μέχρι το ραμαζάνι για επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι ο στρατός του θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα εάν δεν έχουν απελευθερωθεί οι ισραηλινοί όμηροι μέχρι το ραμαζάνι. Παράλληλα, ο Νετανιάχου συνεχίζει να αψηφά τις διεθνείς εκκλήσεις να μην προχωρήσει ώστε να προστατευθούν οι περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι που έχουν καταφύγει σε αυτή.

Ενώ οι όποιες ελπίδες απέμεναν πως θα συναφθεί ανακωχή σβήνουν, μέρος της διεθνούς κοινότητας εκφράζει έντονη ανησυχία για τις συνέπειες που θα είχε χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, που έχει μετατραπεί σε αχανή καταυλισμό εκτοπισμένων, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο.

«Αν ως το ραμαζάνι οι όμηροι δεν είναι σπίτι, οι μάχες θα συνεχιστούν παντού, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Ράφας», διεμήνυσε ο Μπένι Γκαντς, μέλος της κυβέρνησης πολέμου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλοτε αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ.

«Η Χαμάς έχει επιλογή. Μπορούν να παραδοθούν, να απελευθερώσουν τους ομήρους και οι άμαχοι στη Γάζα θα μπορέσουν έτσι να γιορτάσουν το ραμαζάνι», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη διάσκεψη των προέδρων των κυριότερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, που διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ.

Το ραμαζάνι αναμένεται να ξεκινήσει περί την Κυριακή 10η Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Για «γενοκτονία» κατηγορεί το Ισραήλ ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Συνεδριάζει το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο το ερωτηματολόγιο

Μήνυμα Κασσελάκη από το Λονδίνο: «Η φωνή των μελών είναι πάνω από τη δική μου»

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ για να «σπάσει» η κατάληψη της Νομικής (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter