Δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη μετά την εκδίκαση της αγωγής Τσίπρα κατά Παπαχρήστου για το σπίτι στο Σούνιο

Δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη μετά την εκδίκαση της αγωγής Τσίπρα κατά Παπαχρήστου για το σπίτι στο Σούνιο

Δήλωση μετά την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε βάρος του Γιώργου Παπαχρήστου σχετικά με τα δημοσιεύματα για το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο και τους ισχυρισμούς περί βίλας και πολυτελούς κατοικία έκανε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Το όριο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι η αλήθεια. Η συνειδητή διάδοση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών δεν προστατεύεται από τον νόμο. Σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και ο δημοσιογράφος κύριος Γ. Παπαχρήστος είχαν, κατά τη συζήτηση της αγωγής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, την ευκαιρία να προσκομίσουν στοιχεία που να θεμελιώνουν τα όσα ψευδώς διέδωσαν ως γεγονότα (και όχι βέβαια ως αξιολογικές κρίσεις)», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης για να προσθέσει: «Ο “θησαυρός” αποδείχτηκε άνθρακες».

Όλη η δήλωση:

«Το όριο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι η αλήθεια. Η συνειδητή διάδοση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών δεν προστατεύεται από τον νόμο. Σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και ο δημοσιογράφος κύριος Γ. Παπαχρήστος είχαν, κατά τη συζήτηση της αγωγής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, την ευκαιρία να προσκομίσουν στοιχεία που να θεμελιώνουν τα όσα ψευδώς διέδωσαν ως γεγονότα (και όχι βέβαια ως αξιολογικές κρίσεις). Ο «θησαυρός» αποδείχτηκε άνθρακες. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο μάρτυρας των εναγομένων, η «μετακόμιση από την Κυψέλη στα Λεγραινά» δεν αντιστοιχεί στην αλήθεια, η υπαινισσόμενη «αγορά» έγινε ενοικίαση, τα «έξοδα ανακαίνισης του ενός εκατομμυρίου ευρώ» βασίζονταν τελικά σε αδιασταύρωτες, προφορικές πληροφορίες άφαντων «περιοίκων», η δε εταιρεία που έκανε τα έργα των επισκευών δεν ήταν τελικά ούτε «μεγάλη» ούτε «εισηγμένη στο Χρηματιστήριο». Τι απέμεινε, λοιπόν, από όλον αυτόν τον ντόρο; Η λάσπη από μια συκοφαντία, που διακινήθηκε αρχικά στα βαλτόνερα του «Μακελειού» και στη συνέχεια αναπαρήχθη αβάσιμα και χωρίς την τήρηση καμίας δημοσιογραφικής δεοντολογίας με προφανή πολιτικά κίνητρα. Ελπίζουμε και προσδοκούμε πως το δικαστήριο θα αξιολογήσει το σύνολο των καταθέσεων και των εγγράφων και θα αποδώσει το δίκαιο, διαχωρίζοντας την ελευθερία του τύπου και την σκληρή δημοσιογραφική κριτική από τη συκοφαντία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαίωμα.

Θανάσης Καμπαγιάννης, πληρεξούσιος δικηγόρος στην υπόθεση της αγωγής του Αλέξη Τσίπρα»

Διαβάστε επίσης:  Δήλωση του Γιάννη Ματζουράνη μετά την εκδίκαση της αγωγής Τσίπρα κατά Παπαχρήστου για το σπίτι στο Σούνιο

 

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter