Δημόσιο ερώτημα στον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα στα Τέμπη – «Αν δεν απαντήσεις, επιβεβαιώνεις την καταγγελία»

Δημόσιο ερώτημα στον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα στα Τέμπη – «Αν δεν απαντήσεις, επιβεβαιώνεις την καταγγελία»

Εκτεθειμένος για μία ακόμη φορά σχετικά με το κρίσιμο θέμα του μπαζώματος του σημείου της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, μετά την νέα καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού ότι έχει έγγραφο όπου ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παραδέχεται ότι η εντολή δόθηκε από τον Χρ. Τριαντόπουλο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alert, η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι «εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι «εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» και απαντάει η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «τίποτε!»

Υπόνοιες για ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου μάλιστα, είχε αφήσει και ο Θάνος Πλεύρης. Όπως έγραφε το Documento, μπορεί η πλειοψηφία να «φυγάδευσε» τον Χρήστο Τριαντόπουλο από την εξεταστική για το έγκληµα των Τεµπών, όµως τα στοιχεία είναι αµείλικτα. Ο Κώστας Αγοραστός φέρεται να τον κατονόµασε στη Μαρία Καρυστιανού ως το κυβερνητικό στέλεχος που του έδωσε την εντολή για το µπάζωµα του τόπου της τραγωδίας. Μάλιστα ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ενώπιον της επιτροπής ότι η περιφέρεια είχε «υποστηρικτικό ρόλο» και «ενήργησε ως όφειλε να πράξει χωρίς πρωτοβουλία ενεργειών». Το τελευταίο «χτύπηµα» κατά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ήρθε από την κατάθεση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Χρ. Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κλιµακίου. «Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κυβερνητικού κλιµακίου» είπε, επιβαρύνοντας έτι περαιτέρω τη θέση του υφυπουργού.

Δημόσιο ερώτημα στον Τριαντόπουλο

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος πλέον καλείται να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν έδωσε ή όχι την εντολή του μπαζώματος της περιοχής, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος.

Άλλωστε, ο υφυπουργός έχει δεχτεί δημόσιο ερώτημα και στην πλατφόρμα X και από τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα στο αν έχει δώσει εντολή να γίνουν εκχωματώσεις και στη συνέχεια μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος.

«Αν δεν το κάνετε επιβεβαιώνετε την καταγγελία», τονίζει στην ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης.

Διαβάστε επίσης: Euractiv: Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα – Οι αναφορές για τις επιθέσεις στο Documento

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο και ευρωεκλογές φέρνουν αλλαγές – Και σε πρόσωπα

Έγκλημα Τέμπη: Tι απαντά ο δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter