Έγκλημα Τέμπη: Tι απαντά ο δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Tι απαντά ο δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η κίνηση καθαρισμού των ονομάτων των 57 θυμάτων των Τεμπών, λίγες ώρες μετά το τέλος του μαζικού συλλαλητηρίου για τον έναν χρόνο από την τραγωδία.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης έκανε το γύρο των social media με αρκετούς πολίτες να εκφράζουν τον προβληματισμό τους και να αντιδρούν σχετικά με την απόφαση να σβηστούν τα ονόματα που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά έξω από τη Βουλή από τους συγγενείς των θυμάτων, σε μία άκρως συγκινητική και συμβολική κίνηση.

«Τα ονόματα σβήστηκαν μετά από πρόσκληση του φρούραρχου της Βουλής»

Το πρωί της Πέμπτης, η αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ρωξάνη Μπέη εξέδωσε σχετική δήλωση, σημειώνοντας ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο», χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως αδικαιολόγητη. Παράλληλα, ζήτησε «συγγνώμη από τις οικογένειες και τους χιλιάδες πολίτες».

Σημείωσε δε ότι τα ονόματα σβήστηκαν «μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής».

Αναλυτικά η δήλωση της Ρωξάνης Μπέη.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η κ. Μπέη είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, σημειώνοντας τα εξής: «Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβησουμε ή να μην σβήσουμε. Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter