Δημοσκόπηση: 8 στους 10 δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετά για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετά για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα

Η γνώμη των Ελλήνων για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και την εγκληματικότητα είναι η χειρότερη αλλά ταυτόχρονα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να κερδίζει άνετα τις ευρωεκλογές. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα προκύπτουν από δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο στο Action 24.

Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που αναφέρουν οι πολίτες με 49,1%. Ακολουθούν η οικονομία με 26,3%, η εγκληματικότητα με 25,9%, η κατάσταση στο ΕΣΥ με 13,7%, το επίπεδο των μισθών με 9,5%, η κατάσταση στην Παιδεία με 9,3%,  η λειτουργία της Δικαιοσύνης 9.1%, η ανεργία με 7.7%.

Το 80% δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια και μόνο το 20% έχει αντίθετη άποψη.

Μόνο το 19% εμφανίζεται ικανοποιημένο από την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα εγκληματικότητας. Το 80% δεν είναι ικανοποιημένο.

 

H Ν.Δ προηγείται με 26,6% στην πρόθεση ψήφου με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 12,4% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,3%.

Η εξέλιξη της εκτίμησης ψήφου από προηγούμενες μετρήσεις δείχνει πτώση της ΝΔ τους δύο τελευταίους μήνες και άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που μεγαλώνει την απόσταση από το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ χάνει περίπου 1 μονάδα και η Ελληνική Λύση κερδίζει λίγο παραπάνω από 1 μονάδα.

Η περίπτωση της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να έχει μια ιδιαιτερότητα αφού στη Μακεδονία, στην εκτίμηση ψήφου έρχεται τρίτο κόμμα (12,6%) ξεπερνώντας ελαφρά το ΠΑΣΟΚ (12,4%).

Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδίασε ο Κασσελάκης: Με βίντεο ξεσκέπασε το ψέμα Μητσοτάκη για Τέμπη (Video)

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Τι ψάχνω; Τον λόγο-φερετζέ για να συνεχίσω τον δικαστικό μου αγώνα»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter