Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Τι ψάχνω; Τον λόγο-φερετζέ για να συνεχίσω τον δικαστικό μου αγώνα»

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Τι ψάχνω; Τον λόγο-φερετζέ για να συνεχίσω τον δικαστικό μου αγώνα»

Σε μια προσπάθεια να τονώσει το ΠΑΣΟΚ, που διάγει δημοσκοπικά φάση προεκλογικού χαμηλού βαρομετρικού, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη προχωρά σε ρητορικούς αντικυβερνητικούς λεονταρισμούς, διανθισμένους από αντιΣΥΡΙΖΑ αναφορές και πάντα με φιλοΕΕ προσεγγίσεις.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνέντευξή του στο 9ο Οικονομικών Φόρουμ των Δελφών την Πέμπτη (11/4), ζήτησε να υπάρξει τηλεμαχία (debate) ενόψει της ευρωκάλπης, ενώ επιχείρησε να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη δύναμη αντιπολίτευσης την οποία με την ψήφο τους μπορούν να επιλέξουν και οι ψηφοφόροι που θέλουν να στείλουν αποτελεσματικό μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, και σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τη δήλωσή του ότι θα τα βάλει με το βαθύ κράτος, επεσήμανε ότι «ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος, η οικογένειά του είναι το βαθύ κράτος, η ΝΔ είναι το βαθύ κράτος». Παράλληλα, έστρεψε και τα βέλη της κριτικής ου προς τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, με την αναφορά του ότι «η πατρίδα μας θέλει αντιπολίτευση, όχι ένα lifestyle και σόου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης για πρώτη φορά μιλά για «λόγο-φερετζέ» που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η παρακολούθηση τηλεφώνου του ενώ σχετικά με την ενημέρωσή του, μετά την απόφαση του ΣτΕ, δεν απέκλεισε αυτή να γίνει μετά την ευρωκάλπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου παρατήρησε ότι η ενημέρωση του για τις υποκλοπές «ελπίζει για το καλό της Δημοκρατίας να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές για να ενημερώσω τον ελληνικό λαό».

Επεσήμανε ότι θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στο λαό, και εξήγησε ότι είναι προφανές ότι τον παρακολουθούσαν για την προσπάθειά του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, καθώς, η τηλεφωνική παρακολούθησή του ξεκινά, όπως είπε, με την εσωκομματική προεκλογική του εκστρατεία και τελειώνει τέσσερις μέρες μετά την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Για να συμπληρώσει: «Τι ψάχνω; Τον λόγο – φερετζέ για να συνεχίσω τον δικαστικό μου αγώνα . Γιατί να συνεχίσω το δικαστικό μου αγώνα; Γιατί κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Γιατί να πληρώσουν; Γιατί είναι ντροπή για την Ελλάδα εν έτει 2024 να έχουν πρακτικές και στρατηγικές που θυμίζουν χρόνια πριν από τη μεταπολίτευση . Και επειδή θεωρώ ότι αξίζει να δώσουμε στις επόμενες γενιές αυτό που μας έδωσαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας, μια χώρα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπάρχει καταδίκη αυτών που προσέβαλαν την Ελλάδα μας, που προσέλαβααν τη Δημοκρατία μας».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2024, και μάλιστα τόνισε ότι θα είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη εκλογική αύξηση από όλα τα κόμματα . Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ σαν την «αντιπολίτευση που μπορεί να βάλει φραγμό στην αλαζονία, την αδιαφορία, την αδιαφάνεια και την τακτική της συγκάλυψης» του Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο «παρών» στη βουλή που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ για πρόσθετη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης στη χώρα μας, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη γιατί χρησιμοποίησε τα κονδύλια με αδιαφάνεια και με όχι αξιοκρατικό τρόπο. Μάλιστα, προς επίρρωσιν των αιτιάσεων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Politico και σύμφωνα το δημοσίευμα διερευνώνται ήδη, από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η ΝΔ με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη «παραμένει αμετανόητη». Για να συμπληρώσει: «Ό,τι έκανε την Ελλάδα να φτάσει στα μνημόνια, συνεχίζει να είναι μόνιμη πρακτική της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Ρουσφέτι, χάδι στους ισχυρούς και, βέβαια, οικονομική πολιτική με τον ορίζοντα των εκλογών και όχι το μέλλον της πατρίδας».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη. Σχολίασε μάλιστα τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη (Antenna TV-11.4.2024) ως προς τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες το βράδυ της τραγωδίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης: «σήμερα μας είπε ότι αφού έχει πάει το κανονικό ηχητικό στη δικαιοσύνη, δεν έγινε και τίποτα. Μα σοβαρά μιλάμε; Δεν έγινε τίποτα; Εκείνο το βράδυ, ένας αδίστακτος άνθρωπος, πήρε τις συνομιλίες του σταθμάρχη, τις αλλοίωσε και τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα και δεν έγινε και τίποτα; Αυτό μας έλειπε, να έχουν δώσει το χαλκευμένο στην ανάκριση».

Δείτε επίσης:

Κασσελάκης: «Εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές – Δεν κωλώνω σε τίποτα» (Video)

Το Twitter πήρε… θέση για τη συνέντευξη Κασσελάκη: «Έχω αρχίσει να λυπάμαι τον Ευαγγελάτο»

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα για τις προκριματικές εκλογές – Η λίστα

Εκτός γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου ο Φρέντι Μπελέρης – Οι φόβοι του Μαξίμου

Μαρινάκης: «Βαπτίζει» πολιτική εργαλειοποίηση τα ερωτήματα για την τραγωδία των Τεμπών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter