Κασσελάκης: «Εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές – Δεν κωλώνω σε τίποτα» (Video)

Κασσελάκης: «Εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές – Δεν κωλώνω σε τίποτα» (Video)

«Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν» επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει ευρωεκλογών στη συνέντευξή του στο MEGA. «Με τα δεδομένα που πλέον βλέπω σήμερα, πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι. Αν δεν είμαστε, θα είμαστε πρώτοι στις βουλευτικές. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» είπε και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν φοβάται να ανανεωθεί, έχει έναν πρόεδρο που δεν κωλώνει σε τίποτα. Δεν θα είναι αποτυχία εάν χάσω με 10 μονάδες. Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική σου βάση. Αποτυχία είναι να λες ότι όλα έχουν ζυγιστεί στο 41% και να αποκαλύπτεται μετά ότι υπάρχει συγκάλυψη και “μονταζιέρα”. Αυτό είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τα όσα ακούγονται και γράφονται πως απευθύνεται σε απολιτίκ και lifestyle κοινό: «Το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένοι» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «εμείς συναντάμε κύμα από τους ανθρώπους το οποίο δημοσκοπικά φαίνεται με καθυστέρηση».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε πως είναι «δικό του θέμα να αποδείξει ότι δεν είναι εκβιαζόμενος», ενώ απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθούν οι βουλευτικές ασυλίες και η προστασία των υπουργών, ενώ αποκάλεσε «ντροπή» την παρουσία των Σπαρτιατών στο κοινοβούλιο.

«Κάτι δεν πάει καλά στην αστυνομία»

Με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα θέματα της αστυνόμευσης: «Έχουμε αλλάξει 3 υπουργούς Προστασίας του Πολίτη μέσα σε 9 μήνες […] Κάτι δεν πάει καλά στην αστυνομία. Έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη πολίτη και αστυνομίας. Υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και αίσθηση ανασφάλειας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναχτίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να επιλεγεί από τη Βουλή με συναίνεση διακομματική, να ενισχύσουμε την αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα».

Όσον αφορά τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε κατά των βανδαλισμών και υπογράμμισε πως τα πανεπιστήμια έχουν σοβαρότατες ελλείψεις.

Οι σχέσεις με τον Τσίπρα

«Τον Αλέξη Τσίπρα τον αγαπάω. Κι αυτός με αγαπάει. Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς… Πιστεύω είναι ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις του και την απήχησή του. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί. Το Συνέδριο μίλησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής από ποτέ. Και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε».

«Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα για τα Τέμπη»

Αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας στο έγκλημα που συγκαλύπτει μαζί με το άλλο τζάκι της χώρας, το τζάκι Καραμανλή, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε, πρέπει αν το πει δημόσια» είπε, και έδειξε στο κινητό του απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο στην εμπορική αμαξοστοιχία. Κάτι το οποίο αναίρεσε σήμερα…

«Λένε για τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία χωρίς καμία απόδειξη. Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη για τοξικότητα» είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο και τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ωστόσο χαρακτήρισε αργούς τους ρυθμούς της.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα για τις προκριματικές εκλογές – Η λίστα

Εκτός γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου ο Φρέντι Μπελέρης – Οι φόβοι του Μαξίμου

Μαρινάκης: «Βαπτίζει» πολιτική εργαλειοποίηση τα ερωτήματα για την τραγωδία των Τεμπών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter