Δημοσκόπηση: 8 στους 10 πολίτες βλέπουν συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 πολίτες βλέπουν συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών

«Χαστούκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, καθώς σχεδόν 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για το  έγκλημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, θεωρείται ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή δεν υπάρχουν και και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης» το 77% απάντησε ότι γίνεται απόπειρα συγκάλυψης, έναντι του 11% που απάντησαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δηλαδή, 8 στους 10 σχεδόν πολίτες που λένε ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ 6 στους 10 είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Η εικόνα για την Δικαιοσύνη, σχετικά με τον χειρισμό για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με 7 στους 10 να πιστεύουν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση.

Ειδικότερα το 38% απάντησε καθόλου στο ερώτημα «εμπιστεύεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη». Το 29% απάντησε λίγο, 22% αρκετά, 5% πολύ και ποσοστό 6% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

Στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έχουν γίνει όσα πρέπει για να μην ξαναεπαναληφθεί» το 77% απάντησε «όχι», έναντι του 9% που είπε «ναι». Ένα ποσοστό του 14% που είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ο δείκτης ικανοποίησης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να χάνει δύο μονάδες τον μήνα, αφού στο ερώτημα «είστε πολύ αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση», αφού το 46% δήλωσε ότι δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι, το 29% «λίγο», το 23%«πολύ/αρκετά» και ένα ποσοστό 2% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

 

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ καταγράφει 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3% βρίσκεται στο 10,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 17,8%.

Διαβάστε επίσης: Εγκλημα Τέμπη: Συνεχίζεται η κάλυψη Μαξίμου σε Τριαντόπουλο για το μπάζωμα

Τι έκρυψαν κάτω από τα μπάζα στα Τέμπη;

Μαρία Καρυστιανού: Μόνη της και όλοι τους…

Τέμπη: Αντί GPS για τρένα είχαν τοποθετήσει σύστημα που βάζουν ντελιβεράδες – Εντόπιζε τη θέση τους «κατά προσέγγιση»

Μαρία Καρυστιανού: «Φυσικά και θα αλλάξουμε τον νόμο περί ασυλίας»

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για τη δισέλιδη έκθεση «παρωδία» της Πυροσβεστικής – «Απόκρυψη στοιχείων από το εσπευσμένο μπάζωμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter