Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμέτωπη με την κοινωνική αντιπολίτευση – Κλιμακώνεται η δυσαρέσκεια

Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμέτωπη με την κοινωνική αντιπολίτευση – Κλιμακώνεται η δυσαρέσκεια

Και όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε τον μάστορά της. Όσο και αν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όσο και αν, μέσα από την ελεγχόμενη ενημέρωση επί σχεδόν 5 χρόνια να προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πολίτες, δεν μπορεί να επηρεάσει την ωμή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πώς να πεις πως όλα πάνε καλά όταν στέκεσαι μπροστά από τις τιμές του super market, για παράδειγμα…

Και εδώ και μερικές ώρες, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην Ινδία προσπαθώντας να πείσει πως η Ελλάδα ξεπέρασε την κρίση, μια δημοσκόπηση έρχεται να τους ισοπεδώσει, ή αν θέλετε να τους ξυπνήσει από τον λήθαργο.

Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προσπαθεί να διασκεδάσει, με κάθε τρόπο, τις εντυπώσεις, αλλά η δυσαρέσκεια αυξάνεται ενώ η κοινωνική αντιπολίτευση κλιμακώνεται.

Άσχημα μηνύματα στο Μαξίμου

Όλα αυτά δεν είναι «καλά» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι αυτό ξεκίνησε το μασάζ της Κοινής Γνώμης πως στις Ευρωεκλογές η ψήφος είναι χαλαρή. Πρόκειται για προσπάθεια υποβάθμισης της πολιτικής βαρύτητας της ψήφου, αφού δεν ξέρουν τελικά που θα κατευθυνθεί η ψήφος.

Η κυβέρνηση βλέπει πως αν και στη Βουλή δεν έχει ισχυρή αντιπολίτευση – ενώ μάλλον θα χαίρεται για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – αυτή η αντιπολίτευση ορθώνεται από κάτι ακόμα χειρότερο: από το λαό.

Δεν είναι και τυχαίο που άνοιξαν τις πύλες της Αθήνας στους αγρότες και δεν προκάλεσαν. Ούτε που προσπάθησαν να διχάσουν την Κοινή Γνώμη με το ερώτημα για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Φοβούνται μεγάλο στραπάτσο

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση ως τώρα δεν έδειξε καμία ελαστικότητα και μέσα σε ένα σύννεφο αλαζονείας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς προσπαθούσε να μας πείσει ότι «δεν είναι αυτό που νομίζουμε». Είτε για την ακρίβεια, είτε για τη διαφθορά ή το κράτος δικαίου, είτε για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Μόνον που λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο: Αυτόν που βρίσκεται μπροστά την πραγματικότητα και όχι στην εικονική πραγματικότητα των ειδήσεων ή των δηλώσεων των υπουργών.

Η δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega  δείχνει ακριβώς αυτή τη δυσαρέσκεια της Κοινής Γνώμης με πρωταγωνιστή όχι μόνον την ακρίβεια, την κοροϊδία δηλαδή της κυβέρνησης για να γεμίζει τα ταμεία των μεγάλων παικτών της οικονομίας.

Πρώτα και κύρια για την κατάσταση στη χώρα δείχνει πως το 60% πιστεύει πως βαδίζουμε λάθος και μόλις το 34% ότι πάμε σε κάποιον προορισμό.

Όσο για τα προβλήματα, η ακρίβεια και η οικονομία τα μεγάλα αγκάθια.

Εκεί που τα πάει σχετικά καλά είναι η εκτίμηση του κόσμου για τον τουρισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την άμυνα (μόλις οι μισοί) και κάπως η εξωτερική πολιτική.

Πράγματα δηλαδή που αφορούν εκτιμήσεις περισσότερο…

Εκεί που τα πάει χάλια και είναι στο κόκκινο πάνω από 70% είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η εγκληματικότητα.

Θετική άποψη για την κυβέρνηση όσον αφορά την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων έχει μόλις το 33%

Αλλά στους αγρότες υπάρχει μια ομοφωνία. Τους στηρίζει το 82% και το μήνυμα είναι σαφές και εννοείται πως χτύπησε όλα τα καμπανάκια…

Στο γάμο των ομοφύλων υπάρχει μια γενική συναίνεση και βρίσκεται στο 60%. Είναι βέβαια εντυπωσιακό πως ένα θέμα που στην ουσία δεν αφορά την συντηρητική ατζέντα είναι και το μόνο που έχει τέτοια αποδοχή.

Στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων είναι σχετικά διχασμένη η κοινή γνώμη με 51% υπέρ και 45 κατά, κάτι το οποίο απορρίπτεται στις ηλικίες 19-27 με 59% εναντίον. Αντίστοιχα, ως προς τις επαγγελματικές/κοινωνικές κατηγορίες, έχει σημασία ότι κατεξοχήν απορριπτικοί είναι οι φοιτητές, με 68%. Αλλά και στο θέμα της Παιδείας, αν τα πάει καλά ή όχι, η κρίση είναι αρνητική, με το 65% να έχει αμφιβολίες και μόλις το 18% να διάκειται θετικά…

Διαβάστε επίσης:

Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Κύρτσος για Τσακαλώτο: Έχει κι αυτός το πρόβλημά του που δεν αφορά κανένα!

Έγκλημα Τέμπη: «Μπάζωσαν το σημείο, εξαφάνισαν βαγόνια» – Τι αναφέρει για τα χημικά το αποκαλυπτικό πόρισμα που κατατέθηκε

Greek Mafia: Νέα επιβεβαίωση του Documento για τα κινητά που αποκάλυπταν σχέσεις με την ΕΛΑΣ αλλά δεν ελέγχθηκαν

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter